مرتضی مبلغ فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به طرح «هسته سخت» اظهار داشت: اصلاح طلبی را باید در چهره های اصلی، فعال و باتجربه دید، چنین افرادی نماد اصلاح طلبی هستند و باید وقت بیشتری برای فعالیت ها اختصاص دهند.
وی با اشاره به نحوه انتخاب افراد هسته سخت گفت: انتخابات برای اداره یک حکومت یا یک حزب است اما افرادی که من از آن ها به عنوان نماد اصلاح طلبی یاد می کنم، در فرایندی فکری و عملی در جامعه بارز و شاخص می شوند. این افراد بر اساس میزان عمل و تاثیرگذاری، در جبهه اصلاحات و در جامعه شناخته می شوند.
مبلغ تصریح کرد: افرادی در میان اصلاح طلبان هستند که بسیار شاخص اند و هزینه داده اند؛ این ها از طریق فرایند انتخاباتی تعیین نشده اند. البته امکان دارد که برای تعیین این هسته هم سازوکار انتخاباتی در نظر گرفته شود.
معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات گفت: این طور نیست که افرادی به طور مشخص عضو مجموعهای به نام هسته سخت باشند بلکه به طور طبیعی در جبهه اصلاحات، چهره هایی مورد قبول جبهه و جامعه هستند که از آن ها به هسته سخت تعبیر می شود.
وی درباره سازوکار انتخاباتی گفت: مثلا می توانیم چهره های شاخص اصلاح طلبی در هر منطقه و استان را دور هم جمع کنیم؛ همین افراد هم می توانند بر اساس شاخص هایی که گفتم(هزینه دادن و شاخص بودن) از میان خود افرادی را انتخاب کنند تا بتوانند نمایندگی بیشتری برای کارها به عهده بگیرند.
مبلغ در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رابطه «هسته سخت» با «پارلمان اصلاحات» چگونه باید تعریف شود اظهار داشت: واژه پارلمان اصلاحات، واژه چندان صحیحی نیست. باید به جای استفاده از این واژه ها، از «مجمع» یا «شورا» استفاده کرد.
وی تاکید کرد: اگر قرار باشد پارلمان اصلاحات شکل بگیرد، بخشی از افراد موثر در هسته سخت که افراد واجد شرایطی هستند، باید در این پارلمان حضور داشته باشند.
علی شکوری راد دبیرکل حزب اتحاد ملت در گفتگویی، پیرامون نحوه انتخاب هسته سخت گفت: منشا عملیاتی شدن این ایده باید آقای خاتمی باشد. آقای خاتمی باید کمیته اجرایی برای تعیین این هسته سخت را مشخص کند. فرضا ٣ نفر را شخص آقای خاتمی مشخص کند و این ٣ نفر آزمونها را برای بقیه اجرا کند.