به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام سید مصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در مراسم افتتاحیه مرحله استانی چهل و یکمین دوره مسابقات قرآن اوقاف استان فارس بر لزوم بهرهبرداری هرچه بیشتر این رویداد بزرگ قرآنی با اهتمام و تلاش جامعه قرآنی تأکید کرد.
هنوز زمینه اثرگذاری مسابقات قرآن فراهم نشده است
وی افزود: علیرغم اینکه بیش از ۴۰ دوره این مسابقات برگزار میشود هنوز تعمیم و اثرگذاری بیشتر این مسابقات باقی مانده است و باید تلاش کنیم در موسمی که این مسابقات برگزار میشود یک فضای قرآنی خوب در شهرها و استانها فراهم شود.
مسابقات قرآن با فضاهای قرآنی کشور هنوز متصل نشده است
حجتالاسلام والمسلمین حسینی با بیان اینکه به نظر میرسد هنوز آنطور که باید و شاید برگزاری مسابقات قرآنی با فضاهای قرآنی در کشور متصل نشده است، گفت: توقع این است که وقتی مسابقات قرآن در یک شهر و استان برگزار میشود در پی آن محافل و جلسات قرآنی رونق گرفته و زمینه حضور علاقهمندان به قرآن در مراکز و مؤسسات قرآنی فراهم شود و این مهم ممکن نیست مگر با همدلی و اتحاد قرآنیان متولیان قرآن لذا بر اساس اصول و سیاستهایی که در ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن و سازمان اوقاف ترسیم شده است آمادگی خود را اعلام میکنیم و از همکاران خود در استان هم میخواهیم که در ایام مسابقات قرآن زمینه برگزاری جلسات هماهنگی را با سایر نهادهای قرآنی که در رشد و تعالی برنامههای قرآنی استان وظیفه دارند، فراهم کنند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد: مسابقات قرآن تعالی پیدا نخواهد کرد مگر اینکه حدفاصل چهل و یکمین و چهل و دومین دوره مسابقات قرآن، کارگاهها و دورههای ارتقای سطح را چه در سطح متسابقان و چه در سطح داوران داشته باشیم و این نکتهای است که به لحاظ فنی باید انجام دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش به دیدار خود با آیتالله ملکحسینی، نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: ایشان نکتهای را تأکید کردند که شما در مسابقات ضمن اینکه از قهرمانان قرآنی تجلیل میکنید از اساتید و مربیانی که اینها را تربیت کردهاند نامی نمیبرید.
تجلیل از اساتید برگزیده مسابقات قرآن در سال آینده
حجتالاسلام والمسلمین حسینی اضافه کرد: البته برای ما مقداری مشکل است که در فاصله کوتاه برگزاری مسابقات قرآن و اختتامیه آن اساتید برگزیدگان را شناسایی و تجلیل کنیم اما از این به بعد این ابلاغ را خواهیم کرد که در اختتامیه چهل و دومین دوره مسابقات قرآن از اساتیدی که شاگردان آنها در چهل و یکمین دوره مسابقات درخشیدند، تجلیل شود.
لزوم همافزایی نهادهای قرآنی
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تأکید کرد: اگر ما جلسات قرآنی و اساتید خود را تقویت و حمایت نکنیم قاعدتاً این چرخه، ناقص خواهد بود و متأسفانه انقطاعی در این زمینه داشتیم و آن اینکه ما برای خودمان مسابقات برگزار کردیم و مجموعههای دیگر برای خود حافظان و قاریان و مربیان تربیت کردند و اگر این مجموعهها در کنار هم قرار نگیرند، بهرهبرداری لازم صورت نخواهد گرفت.
وی یادآور شد: سازمان اوقاف و امور خیریه در این دوره تلاش کرده است علاوه بر برنامههای تبلیغی و ترویجی اعم از محافل و نمایشگاهها و مسابقات، در مباحث آموزشی هم ورودهایی داشته باشد.
شورای قرآنی استانها، هماهنگیهای لازم را میان نهادهای قرآنی ایجاد کنند
حجتالاسلام والمسلمین حسینی همچنین لزوم توجه به شورای توسعه فرهنگ قرآنی استانی را یادآور شد و گفت: با توجه به کارهایی که سازمان دارالقرآن و معاونت قرآن وزارت ارشاد و همچنین اتحادیه تشکلهای قرآنی استانی انجام میدهند، ما قادر نخواهیم بود که فضای قرآنی خوبی را حاکم کنیم مگر اینکه شورای قرآنی استان هماهنگی را ایجاد کند و ما در این راستا پیگیریهای لازم را انجام خواهیم داد.
تغییرات بیشتری را در مرحله کشوری مسابقات امسال شاهد خواهیم بود
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری این مسابقات گفت: حرکتی برای تغییر و تحول در روند برگزاری مسابقات آغاز شده است و یک بخشهایی از آن در مرحله کشوری از چند سال قبل آغاز شده است و یک بسته بزرگتری از تغییرات را در مسابقات کشوری امسال شاهد خواهیم بود اما کماکان آن تغییراتی که در مرحله شهرستانی و استانی باید صورت گیرد که زمینه باشکوهتر برگزار شدن این محافل را فراهم کند هنوز آنطور که باید و شاید پرداخته نشده است لذا از ناظران مسابقات میخواهیم بهصورت دقیق پای صحبتهای تک تک متسابقان بنشینند.
وی ادامه داد: گاهی اوقات یکی از متسابقانی که چندین سال است که در مسابقات قرآن ما شرکت میکند خیلی بهتر از ما متوجه نقطه ضعف میشود و همچنین تذکراتی که داوران میدهد ما را در تهیه بهتر بستههای جدیدتر یاری خواهند داد.