به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا تکلو پیش از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: همزمان با انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال ۲۰۱۸ و با هدف شناسایی، معرفی و ثبت آثار در حافظه ملی و جهانی سازمان یونسکو به عنوان میراث معنوی و مکتوب ایران زمین، دومین کارگاه آموزشی تخصصی و اولین جلسه کمیته حافظه جهانی استان از سوی مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور به مرکزیت همدان با حضور نمایندگان دستگاه های اجرایی مرتبط و فعالان این حوزه برگزار می شود.
مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور افزود: با توجه به مسئولیتی که از سوی دولت به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای شناسایی و پیگیری ثبت میراث معنوی و مکتوب کشور در حافظه ملی و حافظه جهانی سازمان یونسکو واگذار شده است، پیگیری این موضوع مهم در منطقه غرب کشور در دستور کار این مدیریت قرار گرفته است.
وی افزود: بهمن ماه سال گذشته و پس از برگزاری جلسات هماهنگی در حوزه معاونت سیاسی و امنیتی استانداری همدان و با پیگیری های اداره کل امور اجتماعی استانداری استان، اولین کارگاه آموزشی حافظه جهانی ویژه مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط در استانداری همدان برگزار و اهداف و چشم انداز این اقدام برای مدیران استان تشریح شد.
تکلو اضافه کرد: در همین راستا، دومین کارگاه آموزشی و اولین جلسه کمیته حافظه جهانی استان با حضور کارشناسان دستگاه های اجرایی، شخصیت های مرتبط و اصحاب رسانه در روزهای ۲۷ و ۲۸ تیر ماه سال جاری با حضور دبیر کمیته حافظه جهانی ایران و نیز عضو کمیته حافظه جهانی و هیئت همراه در مجتمع فرهنگی هنری شهید آوینی برگزار می شود.
مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور عنوان کرد: مدرسان این کارگاه با ارائه آموزش های کاربردی به صورت تئوری و با بازدید حاضرین از برخی مراکز نگهداری اسناد و کتب خطی و نادر استان، به صورت عملی، شرکت کنندگان را برای شناسایی، معرفی و ثبت آثار موجود، در حافظه ملی و جهانی آموزش خواهد داد.
وی افزود: آثار قابل توجهی در استان همدان وجود دارد که می تواند در فهرست میراث معنوی جهانی ثبت و سند محکمی برای فرهنگ و تاریخ این کشور باشد.
مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور اضافه کرد: ثبت این آثار موجب انتقال آن از مراکز دولتی یا مجموعه خصوصی مجموعه داران نخواهد شد و حتی در صورت ثبت آثار، در خصوص نگهداری اصولی آثار ثبت شده مشاوره و کمک هایی نیز ارائه خواهد شد بنابراین صاحبان حقیقی و حقوقی آثار نباید از ثبت آنها در فهرست جهانی نگران باشند.