به گزارش خبرنگار مهر، یونس اسدی مقدم ظهر یکشنبه در جلسه شورای اداری اسلامشهر طی سخنانی گفت: در سال ۹۶ حدود ۱۰۰ هزار پرونده قضایی در اسلامشهر بررسی شد، که اختلافات خانوادگی مانند مهریه، نفقه، جهیزیه، اجرت المثل و طلاق در صدر پرونده ها قرار داشت و بعد از آن موضوع تصادفات بود، که آمار غیر قابل قبولی در پرونده های قضایی اسلامشهر داشت.
وی افزود: موضوع سرقت، پرونده های ناشی از عدم انجام تعهدات، پرونده های امور مالی و نیز مواد مخدر بیشترین پرونده های قضایی اسلامشهر را تشکیل داده است.
لزوم ورود سمن ها به بحث بازپروری معتادان اسلامشهر
رییس دادگستری اسلامشهر مواد مخدر را آسیب اجتماعی مهمی دانست که ریشه بسیاری دیگر از آسیب های اجتماعی است و گفت: توزیع و تولید مواد مخدر اخیرا رشد فزاینده ای داشته و سیاست شهرستان اسلامشهر همچنان بررسی، کشف و تعقیب قضایی با تولید کنندگان و توزیع کنندگان مواد مخدر و نیز اعمال ماده ۱۶ قانون در خصوص معتادین متجاهر است، که این افراد را تا ۶ ماه از فضای اجتماعی جمع آوری می کنیم.
اسدی مقدم اضافه کرد: باید از ظرفیت های مردمی در مقابله با اعتیاد کمک بگیریم، که در این خصوص باید سمن ها در بازپروری معتادین کمک کنند، این مجموعه ها با همراهی خانواده معتادین و اراده خود معتاد برای ترک اعتیاد می بایست ورودی جدی تری داشته باشند.
وی با اشاره به آمار قتل عمد در اسلامشهر گفت: در کشور سالانه بین یک هزار و ۸۰۰ تا ۲ هزار قتل عمد رخ می دهد، که در اسلامشهر از متوسط کشوری نسبت به جمعیت پایین تر است، اما باید با بررسی دلایل و ریشه های قتل به مقابله با آن ها پرداخت.
بخش عمده ای از اختلافات خانوادگی به دلیل عدم استفاده صحیح از فضای مجازی است
رییس دادگستری اسلامشهر ادامه داد: عمده قتل ها در اسلامشهر اتفاقی و بدون سبق تصمیم و عمدتا به دلیل عدم وجود مهارت کنترل خشم است، قتل های ناشی از جرائم فضای مجازی نیز فوق العاده افزایش یافته است، قتل های اخیر بدون استثنا به عدم وجود سواد فضای مجازی و استفاده نامشروع از فضای مجازی باز می گشت.
وی افزود: یکی از مصائبی که در خصوص اختلافات خانوادگی داریم نیز ناشی از فضای مجازی است، پرونده ای در اختلافات خانوادگی نداریم، که به سوء استفاده از فضای مجازی باز نگردد، ما با خلا آموزشی در خصوص استفاده از فضای مجازی مواجه هستیم، باید آموزش هایی برای استفاده از زوجین و خانواده ها از فضای مجازی در نظر بگیریم.
اسدی مقدم آسیب ناشی از عدم حضور سرپرست در خانواده ها را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: هزار خانواده زندانیان در اسلامشهر زندگی می کنند، که آسیب های ناشی از عدم وجود سرپرست در این شهرستان مشاهده می شود، ما حدود ۱۰۰ زندانی جرائم غیرعمد را به آغوش خانواده ها برگرداندیم.