جمال شورجه ضمن بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد انتخاب آثار بخش مسابقه سینمای ایران گفت: "به طور قطع هر هیئت انتخابی با توجه به موضوع و شرایط جشنواره ملاک و معیارهای خاصی را مد نظر قرار می دهند. در وهله نخست ساختار و قالب فیلم ها باید با معیارهای یک اثر حرفه ای همخوان و جنبه های بصری و نمایشی فیلم باید برای سطح جشنواره ای با ابعاد و گستردگی فجر مناسب باشد."
وی خاطرنشان ساخت: "بسیاری از آثاری که متقاضی حضور در بخش مسابقه جشنواره فجر بودند، ساختاری قوی داشتند که نشاندهنده پختگی و توانمندی کارگردان در عرصه کارگردانی بود، اما متاسفانه از محتوا و مضمون درستی بهره مند نبودند. البته عکس این قضیه هم وجود داشت که مضمون به خوبی انتخاب شده بود، اما از انسجام لازم برخوردار نبود. این مسئله یکی از معیارهای اصلی هیئت انتخاب در معرفی آثار برای بخش مسابقه محسوب می شود."
این سینماگر با بیان اینکه آثار حاضر در جشنواره از نظر هماهنگی مضمون و ساختار به نوعی تعادل دارند، توضیح داد: "هیچکدام از این فیلم های انتخاب شده ایده آل های هیئت انتخاب محسوب نمی شوند، بلکه انتخاب ها به صورت نسبی انجام شده است. در حدود یکصد فیلم برای انتخاب به دفتر جشنواره ارسال شده بود که شاید یکی از شلوغترین و پرترافیک ترین سال های برگزاری جشنواره به لحاظ تعدد فیلم ها محسوب می شود."
شورجه تاکید کرد: "برخی از آثار انتخابی در زمینه یکی از عوامل فنی همچون فیلمبرداری، بازیگری، تدوین یا ساخت موسیقی از کیفیت برخوردار بودند که به همین دلیل با مشورت اعضا هیئت انتخاب برای قرار گرفتن در فهرست فیلم های بخس مسابقه ارایه شدند."
وی در مورد موضوع غالب آثار امسال جشنواره اظهار داشت: "تنوع در توجه فیلمسازان به ژانرهای مختلف سینمایی یکی از نکات حایز اهمیت جشنواره امسال است. فیلم های جشنواره امسال روی ژانر خاصی نبودند؛ برخلاف جشنواره گذشته که بیشتر فیلم ها در ژانر کمدی، خانوادگی یا اجتماعی قرار داشت. امسال علاوه بر تنوع موضوعی و ژانری، شاهد تنوع در نوع ساختار و روایت فیلم نیز بودیم."
این عضو هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر در مورد نزدیک شدن فیلم های داخلی به تعریف سینمای ملی مطابق با نظر مسئولین سینمایی کشور یادآور شد: "معتقدم سینمای ما این هدف را دنبال می کند و بخش عمده ای از آثار جشنواره تلاش کرده بودند خود را به این تعریف از سینمای هدفمند و جهت دار نزدیک کنند. اما به طور حتم نمی توانیم انتظار داشته باشیم تمام سینماگران ما به یک شیوه و در قالب یک اندیشه فکر کنند."