به گزارش خبرنگار مهر، عباس صادق زاده ظهر یکشنبه در دیدار با امام جمعه کرمان به مناسبت هفته بهزیستی اظهار داشت: متاسفانه گرایش دختران نوجوان به کشیدن سیگار در جامعه بیشتر شده است و این یکی از نگرانی هایی است که جامعه امروز با آنها مواجه شده است.
وی افزود: سازمان بهزیستی در سطح استان متولی رسیدگی و حضانت چهار هزار فرزند بی سرپرست و بد سرپرست است که این افراد در قالب ۶۰ مرکز نگهداری می شوند. البته هزار و ۴۰۰ نفر از این افراد در مرکز و مابقی در دامان خانواده ها و با حمایتی که ما انجام می دهیم زندگی می کنند.
صادق زاده تصریح کرد: در ابتدا ۷۰ درصد فرزندانی که در مراکز بهزیستی نگهداری می شودند بی سرپرست و تنها ۳۰ درصد آنها بد سرپرست بودند اما اکنون ۸۷ درصد این جمعیت بد سرپرست هستند.
وی ادامه داد: بدسرپرست به این معناست که پدر و مادر در قید حیات هستند اما شرایط پذیرش سرپرستی فرزندان خود را ندارند و حاکمیت مجبور شده آنها را نگهداری کند که این خود یک آسیب است که باید به آن توجه ویژه ای شود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان بیان کرد: شرایط جامعه ما برای کنترل، پیشگیری و درمان به مراتب بیشتر از سایر جوامع است، زیرا نگاه مردم به بزرگترها هنوز در جامعه ما رونق دارد و هنوز ائمه جمعه، جماعات، روحانیون و بزرگان حرفشان برای تعداد زیادی از مردم خریدار دارد.
صادق زاده گفت: اگر بخواهیم موضوعات اجتماعی را کنترل کنیم باید در موضوعات همبستگی اجتماعی قدم های اساسی بر داریم و تعاملات اجتماعی بالا رود. همه افراد باید در جامعه احساس تکلیف و مسئولیت کنند و به اندازه مسئولیت خود پا به عرصه بگذارند.
وی با اشاره به اینکه در زمینه آسیب های اجتماعی بیشترین دغدغه باید مربوط به خانواده ها باشد، افزود: متاسفانه امروزه کمترین دغدغه در این زمینه سهم خانواده ها است و خانواده هیچ مسئولیتی را قبول ندارد و گناه را بر عهده حاکمیت و دولت می اندازد.
صادق زاده لازمه سلامت اجتماعی جامعه را نشاط اجتماعی دانست و افزود: برای نشاط اجتماعی طبق آمار رسمی تنها ۱۰ درصد از طریق ثروت و جایگاه اجتماعی، پست و مقام محقق می شود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان ادامه داد: ۴۰ درصد نشاط اجتماعی از حس شاد بودن در درون انسان ها شکل می گیرد و ۵۰ درصد از شرایط نشاط اجتماعی در محیط طراحی می شود.
وی با اشاره به اینکه ما در طراحی مدلهای جدید اجتماعی که منطبق با شرایط بومی استان کرمان است موفقیت های را در کشور کسب کرده ایم، افزود: ۴۰ ایده علمی، کاربردی و متناسب با اقلیم و فرهنگ استان کرمان را طراحی کرده ایم که اغلب آنها در استان کرمان در حال اجر است.