طبق تحقیقی جدید احزاب سیاسی ۴۸ کشور دنیا با اخبار و حساب های کاربری تقلبی افراد را گمراه کرده اند. در یک پنجم این کشورها اطلاعات دروغ از طریق تلگرام، واتس اپ و وی چت منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، اخبار و حساب های کاربری تقلبی به سرعت در سراسر جهان در حال گسترش هستند.

درهمین راستا تحقیق جدید دانشگاه اکسفورد نشان می دهد این روندها در شبکه های اجتماعی به طور گسترده ترویج یافته اند. محققان تخمین می زنند سال گذشته در ۴۸ کشور دولت ها و احزاب سیاسی کمپین های دستکاری و گمراه کردن کاربران اینترنتی را اجرا کردند.

حال آنکه  محققان در بررسی اطلاعات مربوط به شبکه های اجتماعی بین سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ متوجه شدند ۲۸ کشور چنین روندی را در پیش گرفته بودند.

سامانتا بردشاو یکی از مولفان تحقیق در این باره می گوید: بخش اعظم این رشد فعالیت مربوط به احزاب سیاسی است که اطلاعات تقلبی و اخبار دروغین را در بازه زمانی انتخابات منتشر می کنند. اکنون احزاب سیاسی بیشتری از استراتژی های به کارگرفته شده طی برگزیت(خروج انگلیس از اتحادیه اروپا)  و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا استفاده  می کنند. به عبارت دیگر استفاده از بات ها، اخبار تقلبی و ترویج اطلاعات دروغین برای دستکاری فرایندها و گمراه کردن رای دهندگان بیشتر شده است.

محققان دستکاری در رسانه های اجتماعی را یک تهدید مهم برای زندگی عموم مردم نامیده اند که از اعتبار رسانه ها، موسسات عمومی و علمی می کاهد.

این در حالی است که تحقیق نشان داد روسیه یکی از کشورهایی است که برنامه های گسترده و هماهنگ شده دستکاری شبکه های اجتماعی را انجام می دهد. همچنین این برنامه ها انتشار اخبار و اطلاعات دروغین از پلتفرم هایی مانند فیس بوک و توئیتر فراتر رفته است.

 محققان متوجه شدند در یک پنجم ۴۸ کشور مورد مطالعه، کمپین های ترویج اطلاعات دروغ ازطریق اپلیکیشن هایی مانند واتس اپ، تلگرام و وی چت  انجام شده است.

همچنین طبق نتایج این پژوهش عملیات های سایبری در برزیل، آلمان، مکزیک، تایوان و ایالت متحده آمریکا روش هایی برای اجتناب از ردیابی شدن و متوقف کردن حساب های کاربری ربات یافته اند.