به گزارش خبرنگار مهر، حشمتالله عسگری صبح شنبه در هجدهمین جلسه کارگروه تخصصی اشتغال استان سمنان به میزبانی استانداری بابیان اینکه طبیعتاً همه افراد جامعه توان کار در مسیر شغلی تعریفشده که تا الآن رایج بوده را ندارند، ابراز داشت: مباحث اقتصادی و پایداری خانواده و چندمنظوره شدن درآمد آن بر کسی پوشیده نیست زیرا در کشور مواجه با اظهار نظرهای متفاوت در حوزه مشاغل خانگی هستیم.
وی بابیان اینکه بهطور متوسط سالانه برای هر خانوار بالای چهار نفر عضو حدود چهار میلیون تومان وام بلاعوض پرداخت میشود بر ضرورت پرداخت ۱۰ میلیون تومان وام قرضالحسنه قابل بازگشت به مشاغل خانگی نیز اشاره کرد و افزود: بانکها نباید برای تسهیلات اشتغالزایی خانگی خساست به خرج دهند زیرا زنان مقیدتر از واحدهای تولیدی بزرگ در بازگشت منابع هستند.
معاون امور اقتصادی استاندار سمنان همچنین با اشاره به گزارش کارگروههای اشتغال و طرح این موضوع که هیچکدام از بانکها تعللی در پشتیبانی از مشاغل خانگی نداشتهاند، تصریح کرد: باید متناسب با ظرفیتی که در مشاغل خانگی وجود دارد چارهای تدبیر کرد تا این مشاغل فارغ از بخشنامهها و با ارائه مشاورههایی دقیق و با همان هزینه حداقلی کار خود را توسعه دهند.
عسگری، بیاطلاعی مجریان را مهمترین ایراد کار دستگاههای اجرایی استان دانست و افزود: در واگذاری مجوزها باید به آموزش توجه جدی و راهکار مناسب ارائه شود تا بدون آنکه خدشهای بهسلامت مردم وارد آید چند محصول را با استانداردهای محلی تعریف کرد.
وی بابیان اینکه در حال حاضر شاهد حضور برخی محصولات تولیدی بیشناسنامه در بازار استان هستیم که نیازمند برندسازی هستند، ابراز داشت: محدود کردن قلمرو عرضه محصول، قرار دادن کمیته فنی و پرداخت هزینه آزمایشگاه از سوی دولت راهکارهای پیشنهادی است که مسئولان باید به آن توجه جدی داشته باشند.
معاون امور اقتصادی استاندار سمنان بر ضرورت نگاه جدید در راستای کاهش هزینهها برای توسعه مشاغل خانگی تاکید کرد و گفت: در حالی که گرایش مردم به مصرف کالاهای تولیدی خانگی بسیار زیاد شده و تقاضای رو به رشدی را شاهد هستیم باید از این ظرفیت استفاده کرده و نسبت به افزایش کیفیت محصولات توجه جدی داشته باشیم.
عسگری با تاکید بر اینکه شهرداریها طبق قانون مکلف هستند تا بازار محلی مناسبی برای ارائه محصولات خانگی دایر کنند و این امر کمکی به مشاغل خانگی محسوب میشود، افزود: این مهم نظارت بر عرضه تولیدات محلی را افزایش و دسترسی مردم را به این بازارها افزون میکند.