کرمان - مستشار دادگاه تجدید نظر استان کرمان از افزایش پنج درصدی طلاق توافقی طی سه ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته در استان کرمان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دادگستری استان کرمان، محمد حیدرآبادی اظهار داشت: در سه ماهه اول سال جاری طلاق به درخواست زوجه ۱۳درصد افزایش یافته و همچنین صدور گواهی عدم امکان سازش به درخواست زوج هشت درصد کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه به طور معمول کارشناسان، اعتیاد و مشکلات اقتصادی را علت طلاق می دانند، گفت: عدم آموزش صحیح و کافی زوج های جوان پیش از ازدواج مهم ترین علت طلاق است.

حیدرآبادی با اشاره به اینکه دخالت خانواده ها بعد از عدم آموزش صحیح و کافی زوج های جوان از دلایل عمده طلاق است، افزود: بعضی از زوج های جوان در ابتدای زندگی اجازه دخالت خانواده ها را می دهند و والدین از جزئیات زندگی مشترک آنها اطلاع دارند و این مسئله موجب مداخله غیر منطقی و حمایت های ناصحیح  والدین در زندگی زوج های جوان می شود.

مستشار دادگاه تجدید نظر استان کرمان تصریح کرد: زوج های جوان باید وابستگی خود را از خانواده ها کم کنند تا به استقلال برسند و زندگی خودشان را مدیریت کنند.

حیدرآبادی با اشاره به اینکه در آمد ناکافی، اعتیاد، خیانت همسران و عدم توانایی موثر زوج های جوان با همسران خود از علت های دیگر طلاق در بین زوج های جوان است، اظهار داشت: عدم استفاده صحیح از فضای مجازی از جدیدترین علت های طلاق است که متاسفانه در افزایش این آمار موثر بوده است.

وی افزود: در فضای مجازی با انتشار مطالبی در خصوص استقلال زن و مرد، افراد تشویق و ترغیب به طلاق می شوند و اگر سطح سواد رسانه ای در افراد پایین باشد بدون شک تحت تاثیر قرار می گیرند.

قاضی دادگاه تجدید نظر استان کرمان گفت: یکی از ضروریات جامعه امروز ما هماهنگی بین دستگاهی به ویژه نهادهایی مانند آموزش و پرورش و دانشگاه ها برای آموزش های پیش از ازدواج فرزندان است.

حیدرآبادی  با  اعلام اینکه متاسفانه قبح طلاق ریخته است، تصریح کرد : بعضی از زوج ها جوان در ابتدای زندگی به شوخی یا جدی حرف طلاق را می زنند و حتی صحبت از جشن طلاق به بهانه استقلال بیشتر، در فضای مجازی موج می زند و می تواند نگران کننده باشد.

وی گفت: نقش مشکلات اقتصادی را نمی توان در کاهش آمار ازدواج و به عنوان یکی از عوامل طلاق نادیده گرفت  و امیدواریم مسئولان در جهت تسهیل ازدواج جوانان و امرار معاش جوانان بیکار راهکارهای مناسبی پیش بینی کنند و به مرحله اجرا برسانند.

قاضی دادگاه تجدید نظر استان کرمان تصریح کرد: نباید اجازه داد اشتغال، مانع ازدواج که امری طبیعی است شود چرا که تعلل در آن سبب ترویج بیماری های روانی متعدد و آسیب های اجتماعی در جامعه می شود.

حیدرآبادی گفت: جوانان بگوییم سطح توقع خود را پایین بیاورند در صورتیکه نمی توانند حداقل های زندگی را در جامعه امروزی داشته باشند و باید خود مسئولین پاسخ دهند که چه اقداماتی برای تسهیل ازدواج جوانان انجام شده است؟

وی تاکید کرد: توجه فوری مسئولان به امر ازدواج، از بروز بسیاری از مشکلات در آینده جلوگیری خواهد کرد.