به گزارش خبرنگار مهر، دکتر پورعباس رئیس سازمان سنجش کشور امروز در جمع خبرنگاران به طرح سنجش و پذیرش که از یک سال گذشته در دستور کار وزارت علوم بوده، اشاره کرد و گفت: آئین نامه مدون و محکمی را به شورای انقلاب فرهنگی فرستادیم و همزمان مجلس شورای اسلامی نیز خود را به ادامه روند بررسی طرح سنجش و پذیرش ملزم کرد. یک فوریت این طرح در مجلس به تصویب رسید و روز گذشته اصل طرح رسما ارایه شد و احتمالا در این هفته یا حداکثر اوایل هفته آینده در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.
وی در ادامه گفت: با توجه به نابسامانی هایی که از جانب برگزاری آزمون سراسری تستی در 3 ساعت و مشخص شدن سرنوشت داوطلب به وجود آمده است، پیشنهادی همچون دخالت دادن سوابق تحصیلی داوطلبی در پذیرش وی مطرح شده است. در نظر گرفتن فرایندی هم چون درنظرگرفتن سوایق تحصیلی داوطلب در پذیرش در دانشگاه ها از مزیتی چون احیای آموزش و پرورش، مقام معلمی و یادگیری برخوردار است.
پورعباس در ادامه به لایحه پیشنهادی وزارت علوم در خصوص طرح سنجش و پذیرش اشاره کرد و گفت: در نگاه اول لایحه پیشنهادی ما تفاوت چندانی با طرح 6 ماده ای تصویب شده در کمیسیون مربوطه در مجلس ندارد ولی مشکلات خاص اجرایی در آن به چشم می خورد.
وی با اشاره مورد به مورد به 6 ماده این طرح، به بیان موضع رسمی وزارت علوم درخصوص این طرح پرداخت و گفت: در ماده نخست با طرح این نکته که آزمون ها باید به صورت تشریحی با سوالات یکسان و همزمان در سراسر کشور برگزار شود، قانون محدودیت های اجرایی برای مجموعه وزرات علوم و آموزش و پرورش ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه در نظرگرفتن چنین محدودیتی همچون از چاله به چاه افتادن است، به برخی آمار و ارقام اشاره کرد و گفت: براساس این طرح تصویب شده حدود 53 میلیون برگه باید محاسبه شود که با توجه به محدودیت زمانی 2 هفته ای برای برگزار آزمون ها، چنین فرآیندی جای نگرانی زیادی برای ما ایجاد کرده است.
رئیس سازمان سنجش در ادامه به قید مطرح شده در ماده 2 این طرح مبنی بر لزوم حذف کامل آزمون های سراسری تا سال اول برنامه پنجم اشاره کرد و افزود: چطور زمانی که هنوز تصمیمی وجود ندارد که بر اساس آن آزمون استانداردی شکل گیرد، چنین قیدی مطرح شده است.
دکتر پورعباس ارزش گذاری های مطرح شده در ماده 4 این طرح که بر اساس آن کمیته مورد نظر باید از وزرا یا معاونین آنها تشکیل شود را مورد انتقاد قرار داد و تاکید کرد: پیش بینی ما ارزشگذاری بیستر بر اعضای تشکیل دهنده این کمیته است که پیشنهاد ما تنها استفاده از وزرا و نه معاونین آنها در کنار رییس دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس سازمان سنجش است.
وی در خاتمه به نگاه مشابه وزارت آموزش و پرورش به نارسایی های این طرح و سایر نارسایی های آن اشاره کرده و با طرح این سوال که در این طرح چه مسئولیت روشنی برای سازمان سنجش در زمینه پذیرش دانشجو تعیین شده است، گفت: ریاست کمیسیون نسبت به این طرح خوش بین است و ما هم همین نگاه را داریم اما بستن چشم ها بر روی مشکلات اجرایی، مشکلات خاصی را در آینده ایجاد خواهد کرد.