عبدالحسین مظفری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سالانه بخش هایی از مراتع و جنگل ها در کشور طعمه حریق می¬شود که با فرا رسیدن فصل تابستان و افزایش دما و خشک شدن پوشش گیاهی این شرایط تشدید می شود.
مظفری تصریح کرد: این آتش سوزی ها خسارات زیادی را به محیط زیست و مردم وارد می کند چرا که ذخایر گیاهی و جانوری و میکروارگانیسم ها در این مناطق از بین می رود و همچنین نبود پوشش گیاهی و درختان در این مناطق باعث ایجاد سیل در هنگام بارندگی ها می شود.
وی افزود: با توجه به اینکه منشأ بسیاری از این آتش سوزی ها عامل انسانی بوده، از مردم عزیز در سراسر نقاط استان درخواست میشود که حتی المقدور از روشن کردن آتش در مراتع و جنگل ها خودداری کنند و توصیه¬های زیر را به کار بندند:
به هیچ وجه در داخل جنگل ها و مراتع آتش روشن نکرده و در مواقع ضروری از سطوح بدون پوشش گیاهی استفاده نموده و اجاق را با سنگ محصور کنید.
پس از اتمام استفاده از آتش از خاموش شدن آن اطمینان حاصل کرده و هیچ گاه خاکسترهای اجاق را بدون اطمینان از خاموش شدن کامل «بوسیله آب یا مدفون کردن با خاک» رها نکنند.
در صورت استفاده از منقل و اجاق ذغالی و چوبی خاکسترهای اضافی به محیط تخلیه نشود چرا که موجب آتش سوزی علوفه و مواد قابل اشتعال در مراتع خواهد شد.
از پرت کردن ته سیگار یا چوب کبریت استفاده شده در طبیعت و مکان های مستعد آتش سوزی جدا خودداری کنید.
از رها سازی مواد شیشه ای «نظیر انواع بطری شیشه ای و پلاستیکی»، خرده شیشه و اشیا مشابه در داخل مراتع و جنگل ها خودداری شود چرا که این اشیا همانند عدسی ذره بین عمل کرده و موجب اشتعال علوفه خشک و مواد قابل اشتعال کف جنگل ها و مراتع گردیده و کانون های آتش در مناطق ایجاد می کند.
از سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی در مزارع جدا خودداری کنید.
از آتش و مشعل به عنوان منبع روشنایی در جنگل ها و مراتع بویژه در هنگام راهپیمایی های شبانه استفاده نکنید.
از بازی کودکان با آتش بویژه در مناطق جنگلی و مرتعی جلوگیری کنید.
از حرکات نمایشی و تفریحی بوسیله آتش در مناطق جنگلی و مرتعی خودداری شود.
از تیراندازی هوایی و یا باهدف مشخص در مناطق جنگلی و مرتعی خودداری کنید.
هنگامی که موتور خودرو داغ است «پس از طی مسافت های طولانی» از توقف در مناطق مستعد آتش سوزی پرهیز کرده و پس از اطمینان از خنک شدن موتور اتومبیل در محلی عاری از پوشش گیاهی آن را به محل کمپ خود انتقال دهید.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین در پایان از شهروندان عزیز درخواست کرد در صورت مشاهده آتش سوزی در مراتع و جنگل¬ها مراتب را به سامانه ۱۵۰۴ و ۱۵۴۰ اطلاع دهند تا در در کوتاهترین زمان ممکن مامورین یگان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی و اکیپهای اطفاء حریق به محل اعزام و از ادامه آتشسوزی و بروز خسارت زیستمحیطی ممانعت کنند.