خبرگزاری مهر - گروه موسیقی : در ایام برگزاری جشنواره بیست و دوم موسیقی فجر و روزهای پس و پیش از آن که جشنواره تقریبا مرکز و محل تمامی توجهات و کانون خبرهای موسیقایی واقع شده بود ، اتفاقاتی در حوزه موسیقی به وقوع پیوست که شایسته تامل است.

به گزارش خبرنگار مهر، این اتفاقات در میان هیاهوها و همهمه های برگزاری جشنواره فجر ، انعکاسی شایسته نیافت وبه طور کمرنگ در بین گردو غبار و نقش و نگار خواسته و ناخواسته جشنواره موسیقی فجر یا دیده نشد و یا اساسا به چشم نیامد .

به هر حال اتفاقات مزبور که در قبل و بعد و همزمان با جشنواره موسیقی فجر، رخ داد عبارت بودند از : حضور دو هفته ای منوچهر صهبایی در تهران و ارائه آثاری جدید ؛ اجرای سمفونی ایثار مجید انتظامی توسط ارکستر حوزه هنری اصفهان و به رهبری وی ؛ اجرای موسیقی بهرام سارنگ در یک نمایش در ژاپن ؛ کنسرت خصوصی گروه تذرو ودست آخرهمکاری همایون و شاهین در سال مولانا براشعار مولانا و ادامه همکاری نسل دوم شجریان - یوسف زمانی .

اول : منوچهر صهبایی در آخرین فعالیت خود سه اثر از آهنگسازان ایرانی را توسط ارکستر سمفونیک بلغارستان و به رهبری خودش با اجرایی موفق در اروپا ضبط کرده است. این 3 اثرعبارتند از هزار دستان اثر زنده یاد حنانه ، سوگ سهراب اثر حسین یوسف زمانی ، و موسیقی نواثر علیرضا مشایخی بوده است که هر کدام بیانگر یک نوع تفکر موسیقایی در ایران است . این سه نفر از آهنگسازان دهه های اخیر ایران محسوب می شوند. به مناسبت انتشار این اثر  پنجشنبه ( 14/10/85 ) ، منوچهر صهبایی در حضور علاقمندان و مشتاقان آثار کلاسیک و فاخر موسیقایی ، به بحث و بررسی آثارپرداخته و به  پرسشهای دانشجویان و حاضرین در جلسه پاسخ گفت .

دوم : مجید انتظامی در یک سال گذشته  ،مسافری کثیر السفر بین تهران و اصفهان بود و ارکستر حوزه هنری اصفهان میزبان او که به عنوان رهبر ارکستر به تقویت و مرمت ، هدایت و ارتقاء سطح هنری این ارکستر پرداخته و این کار را بر حضور در جشنواره ترجیح داده بود تا سمفونی ایثار و بخشهایی از موسیقی فیلم روز واقعه را در 21 دی ماه اجرا کند . وی در مراسم اختتامیه همایش تولیدات هنری حوزه دردمندانه ای را هم بیان کرد .

سوم : مراسمی به نام و عنوان " گن جی موتوگاتامری " در اوایل دی ماه در ژاپن برگزار شد و اگر بخواهیم برای این مراسم  معادلی فارسی برگزینیم ، باید گفت آدابی است تقریبا مثل شاهنامه خوانی و صد البته با جلوه ها و ظرایف نمایشی و تئاتری بیشتر و بسیار متنوع تر و ... . بانویی بنام ، ادیب و متخصص زبان و ادبیات کهن ژاپن ، متنی ادبی را از متون کهن ژاپنی کشف و به زبان امروزین کشورش برگردانده و به نمایش درآورده که بهرام سارنگ در این نمایش عظیم به عنوان خواننده - آهنگساز و نوازنده شرکت داشته و بدلیل موضوع عاشقانه متن ، او اشعار بابا طاهر را در گوشه دیلمان انتخاب و اجرا کرده است که بسیار مورد توجه واقع گشته و خود معتقد است این اجرا در بین اجرای موسیقی که قبلا در ژاپن داشته است هم به لحاظ فرم و بیان و هم از منظر مفهوم و محتوا و نیز تاثیر و استقبال ، جلوه ای دیگر داشته است.

چهارم : سه روز پس از اختتامیه جشنواره فجر ، کنسرت ارکستر زهی تذرو ( به سرپرستی خانم زره گر ) با عنوان " درشب سرد زمستانی " دو شب ( 21و 22 دی ماه )  با حضور جمعی از علاقمندان جدی و هنرمندان مدعو ، به اجرای 9 قطعه موسیقایی بر روی اشعار نیما یوشیج پرداخت . ساخت این آثار توسط فرزندش بابک بوبان به انجام رسیده بود که تنظیمات خانم زره گر ، بر قوت آثار افزوده و قطعات را شنیدنی تر ساخته بود .  نکته شایان اشاره ، حسن اجرا و مقبولیت نسبی این کار در بین اهل فن و حاضران در مجلس بود بویژه ارتباط حسی اعضاء گروه و نیز خواننده ها که بدلیل بافت و نوع اشعار به نظر کاری مشکل و با ریسک بالا محسوب می شود .

پنجم : 45 روز قبل ، تصادفی وحشتناک باعث شد که رامین و شاهین یوسف زمانی دربیمارستان بستری شوند و براستی این دو برادر در حد معجزه ، از لطف حضرت حق برخوردار شده و اینک حال هر دو خوب است اما شاهین قبل از آن اتفاق و در روزهای اخیر علی رغم بستری بودن ، کارهای مشترکی را که با همایون شجریان شروع کرده بود پی گرفته است که کاری برگرفته از پیوند تفکر موسیقایی اصیل با موسیقی مدرن است و اشعار مولانا هم در اینکار محور و جانمایه الهامها و طرح گرفتگی های آهنگساز بوده است  .