به گزارش خبرگزاری مهر، نانو داروی ضد سالک با نام «سینا آمفولیش» یک ژل موضعی است که به منظور درمان بیماری سالک قابل استفاده است.
این محصول ژل موضعی آمفوتریسین B نانولیپوزومال ۰/۴ درصد است که به منظور درمان بیماری سالک تولید شده و به صورت موضعی قابل استعمال است.
آمفوتریسین B داروی ضد انگل و ضد قارچ مؤثری است که برای درمان بیماری سالک به کار میرود. به علت ایجاد سمیت کلیوی توسط این دارو فرمولاسیونهای لیپوزومال میتواند برای دارورسانی هدفمند مورد استفاده قرار گیرد. فرم لیپوزومی آن از تأثیرات مخرب این دارو بر بدن میکاهد و باعث افزایش نفوذ و انتقال به سطح قارچ میشود.
این دارو در درمان بیماری سالک و درمان بیماریهای قارچی موضعی کاربرد دارد.
فعالیتهای میکروبی در اثر مصرف دارو کاهش می یابد و این دارو نسبت به داروهای مرسوم سالک از عوارض کمتر و قیمت تمام شده پایینتری برخوردار است.
لیپوزومها پرکاربردترین سیستمهای دارورسانی ضد میکروب هستند. یکی از خواص متمایز لیپوزومها ساختار دولایه لیپیدی آن است که مشابه غشای سلول عمل کرده و به راحتی با میکروبهای عفونی ترکیب میشود.
با ترکیب شدن مستقیم غشای باکتریایی، دارو میتواند در غشای سلولی یا درون باکتری رها شود. بنابراین با استفاده از نانو لیپوزم جهت دارورسانی عوارض درمان کاهش یافته و نفوذ و انتقال به سطح قارچ افزایش مییابد.
پیش از این مهناز قمی مدیر عامل شرکت دانش بنیان تولید کننده این نانودارو از موفقیت آمیز بودن کارآزمایی بالینی خبر داده بود.
وی یادآور شده بود: سالک، شایعترین نوع بیماری پوستی «لیشمانیاز» که از گزش جنس ماده نوعی پشه خاکی به انسان منتقل می شود. در واقع می توان گفت فقر و عدم رعایت بهداشت عوامل اصلی بروز بیماری سالک در افراد هستند. این انگل در بدن می ماند و درمان قطعی هم ندارد از این رو در این شرکت توانستیم داروی درمان سالک را بسازیم و به صورت پتنت در بیاوریم.
قمی با بیان اینکه ۱۲ میلیون نفر در دنیا به سالک مبتلا هستند، خاطرنشان کرده بود: در ایران ۳۰ هزار نفر مبتلا به این بیماری هستند.