در راستای رونمایی از لایحه صیانت از داده های شخصی کاربران فضای مجازی، مقرر شد کمیسیون نظارت بر حفاظت از داده های شخصی مردم در مجلس تشکیل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، لایحه صیانت و حفاظت از داده های شخصی کاربران در فضای مجازی با حضور وزیر ارتباطات، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس، پروانه مافی، رمضانعلی سبحانی فر نمایندگان مجلس در حاشیه نمایشگاه الکامپ توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران رونمایی شد.

در مراسم رونمایی از این لایحه، کاظم جلالی گفت: در فضای مجازی امروز صیانت از داده های شخصی مردم قابل توجه است و قانونگذار باید تلاش کند از آسیب های آن پیشگیری کند.

وی تصریح کرد: بررسی تجارب دنیا نشان می دهد قوانین در این عرصه گسترش یافته و تمامی کشورها برای صیانت از حریم خصوصی کاربرانشان تلاش می کنند. در کنار این موضوع فتوای رهبری برای صیانت از داده های مردم از دیگر مواردی است که مورد تاکید قرار گرفته و به همین دلیل مرکز پژوهش ها با همکاری پژوهشگاه قوه قضائیه و وزارت ارتباطات لایحه صیانت از اطلاعات و داده های شخصی مردم در فضای مجازی را آماده کرده اند.

جلالی گفت: پیش بینی شده برای اجرایی شدن این لایحه کمیسیون نظارت بر حفاظت از داده های شخصی مردم در مجلس و با حضور نمایندگان سه قوه تشکیل شود تا این لایحه به جمع بندی نهایی برسد.

وی تاکید کرد: ما موافقیم که این موضوع به جای طرح، به صورت لایحه به مجلس ارائه شود و پس از آن قوانین مشترکی که در حال تدوین است نیز به شکل لایحه در حوزه حقوق فضای مجازی ارائه شود.

در این مراسم رمضانعلی سبحانی فر نیز با بیان اینکه بخش عمده ای از دغدغه کاربران با تصویب این لایحه و تبدیل آن به قانون حفظ خواهد شد، گفت: امروز اطلاعات کاربران بدون اجازه در بیزینس های مختلف استفاده می شود و با این وجود باید بتوانیم جلوی این سوءاستفاده را بگیریم.

همچنین پروانه مافی نماینده مجلس نیز با تاکید بر اینکه بسیاری از موکلان خواستار داشتن قوانینی برای پیگیری صیانت از داده های خود در فضای مجازی هستند، گفت: پیشنهاد می کنیم که کمیسیون مشترکی در مجلس برای سرعت بخشیدن به این لایحه و قانونی کردن آن تشکیل شود.

همچنین رسول سرائیان رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران از نمایندگان مجلس خواست که هدف گذاری پایان شهریورماه را برای تصویب این لایحه در نظر بگیرند تا این لایحه در دولت و نیز در مجلس مسیر کوتاهی را برای تصویب طی کند و کسب و کارها و کاربران در خصوص استفاده از قوانین و مقررات این حوزه با مشکل مواجه نشوند.

در این مراسم، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات نیز اعلام آمادگی کرد که برای پیاده سازی قانون حفاظت از اطلاعات شخصی کاربران با کمیسیون اروپا نشست مشترک داشته باشد.

وی گفت: تا پیش از این نحوه صیانت از اطلاعات مردم در سرویس های فضای مجازی مشخص نبود اما هم اکنون با تصویب این لایحه نه تنها اطلاعات داخلی کاربران بلکه اطلاعاتی که از شهروندان ایرانی که در سرویس های بین المللی ضبط می شود، امکان پیگیری خواهد داشت و برای این موضوع استانداردهایی تدوین شده است. همان طور که موضوع صیانت از داده های شخصی در کمیسیون اروپا نیز به تصویب رسیده است.

آذری جهرمی خاطرنشان کرد: کسانی که اطلاعات شهروندان را نگهداری می کنند باید به موضوع شفاف سازی توجه کرده و حق ندارند این اطلاعات را در اختیار دیگران قرار دهند و به طور کلی با عملیاتی شدن این لایحه، ضریب حریم خصوصی افراد بهبود می یابد.

وی تصریح کرد: به زودی چهار لایحه حقوقی دیگر در حوزه حاکمیت الکترونیک، مسئولیت پذیری، تراکنش و شناسایی الکترونیکی نیز آماده رونمایی می شود و پیش نویس لایحه صیانت از اطلاعات مردم نیز از طریق وبسایت وزارت ارتباطات در دسترس عموم قرار می گیرد.