زنجان-مدیرکل فرودگاه زنجان گفت: متاسفانه بخش خصوصی در حوزه گردشگری ضعیف عمل می‌کند و نتوانسته انتظارات را برآورده کند.

محمد قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه پروازهای فرودگاه زنجان امسال برای حج تمتع برنامه‌ریزی شده بود تا پنج پرواز رفت و پنج پرواز نیز در مسیر برگشت انجام شود، افزود: حجاج زنجانی توسط شرکت هواپیمایی سعودی به سفر حج اعزام شدند.

وی با بیان اینکه در مجموع از فرودگاه زنجان ۱۵۰۰ حاجی انتقال داده شدند، ادامه داد: ۱۰۰ نفر از حجاج به دلیل محدودیت ظرفیت پروازها از فرودگاه زنجان، از طریق فرودگاه امام به این سفر معنوی اعزام شدند که در کل ۱۶۰۰ حاجی از استان زنجان به سرزمین وحی اعزام شدند.

مدیرفرودگاه زنجان گفت: پروازهای برگشت از چهارم تا ششم شهریورماه برنامه‌ریزی شده است که در قالب همان پنج پرواز، مسافران مجددا برگشت‌شان صورت خواهد گرفت.

قاسمی در خصوص تاخیر چند ساعته که برای نخستین پرواز فرودگاه زنجان اتفاق افتاد نیز اظهار کرد: شرکتی که تحت شرکت هواپیمایی سعودی امسال این پرواز را انجام داد، شرکتی بود که کادر پروازیشان زیاد به فضای فرودگاه زنجان آشنا نبودند. این در حالی است که نمایندگان هواپیمای سعودی در چند ماه گذشته از فرودگاه زنجان بازدید کامل داشتند و از امکانات و تجهیزات این فرودگاه بازدید و نحوه دستورالعمل‌ها و روش‌های پروازی این فرودگاه را تایید کردند.

وی یادآور شد: متاسفانه روز اول پرواز و در لحظه‌ای که قرار بود یک ساعت مانده به پرواز از مدینه به زنجان صورت گیرد، خلبان مربوطه اظهارات مبهمی داشت مبنی بر اینکه آشنایی کامل به شرایط فرودگاه زنجان ندارد و به همین خاطر عملیات شرکت به هم ریخت که در همین راستا پیگیری‌های لازم صورت گرفت و شرکت سعودی اعلام کرد که نماینده ترکیه‌ای متوجه اشتباه‌شان شده است و به همین خاطر پرواز به روز بعد منتقل شد.

مدیرفرودگاه زنجان در ادامه با اشاره به اینکه بخش خصوصی باید فعالیت بیشتری در راستای رونق گردشگری انجام دهد، افزود: آژانس‌ها و بخش خصوصی استان که در بحث گردشگری فعالیت می‌کنند، متاسفانه ضعیف عمل می‌کنند، این در حالی است که استان زنجان پتانسیل خوبی برای انجام سفرهای زیارتی مثل مشهد مقدس، عتبات عالیات و نیز سفرهای گردشگری دارد.

قاسمی  با بیان اینکه بخش خصوصی تحرک لازم را در زمینه توسعه گردشگری هوایی ندارد و در عملکرد و برنامه‌ریزی ضعیف است، گفت:  بخش خصوص همواره خواهان این هستند که فقط نقش هندل‌کننده را در این حوزه انجام دهند و سود ناچیزی برای فروش بلیت دریافت کنند.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه زنجان پایتخت شور و شعور حسینی است، قطعا استقبال از سفر به عتبات عالیات کمتر از سایر استان‌ها نخواهد بود، بیان کرد: آمار حاکی از آن است که در حال حاضر هفته‌ای یک پرواز مسافران زنجانی را از فرودگاه‌های تبریز و تهران برای عتبات عالیات انتقال می‌دهد و این در حالی است که مسافرانی که از راه زمینی سفر می‌کنند، اکثر راضی نیستند، به همین خاطر بخش خصوصی و دولتی که باید در این زمینه پای کار باشند، فعالیت جدی ندارند، در صورتی که ظرفیت استان این است که حداقل یک یا دو پرواز در هفته برای عتبات عالیات داشته باشد.

مدیرفرودگاه زنجان یادآور شد: در مورد پروازهای مشهد مقدس از فرودگاه زنجان نیز آژانس‌های استان باید فعال باشند؛ چرا که استان زنجان این ظرفیت را دارد که در طول هفته سه تا چهار پرواز برای مشهد مقدس داشته باشد و تا به امروز هفته‌ای دو پرواز برقرار بوده و میانگین سالانه پروازها نیز در این زمینه خوب بوده است ولی متاسفانه به دلیل عدم مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح آژانس‌ها و بخش خصوصی و نیز متولیان گردشگری، این امر محقق نشده است.

قاسمی با بیان اینکه  معتقدیم حوزه گردشگری نیز باید در این زمینه فعالیت بیشتری انجام دهد؛ چرا که گردشگری فقط جذب گردشگر نیست و مردم استان نیز به گردشگری نیاز دارند، افزود: گردشگری زیارتی یکی از آرزوهای مردم استان است و متولیان حوزه گردشگری استان باید در این زمینه فعالیت بیشتری انجام دهند.

وی با تاکید بر اینکه بستر فرودگاه زنجان برای انجام همه پروازها، از جمله بحث تسهیلات ترمینالی و خرید تجهیزات ترمینال آماده است، گفت: صحبت‌هایی در خصوص هواپیماهای برجامی با وزیر راه و شهرسازی صورت گرفته بود اما این می‌طلبد که مردم از این قضیه استقبال داشته باشند.

قاسمی همچنین با اشاره به روند توسعه باند فرودگاه زنجان، خاطرنشان کرد: فاز اول توسعه باند فرودگاه زنجان به طول ۳۰۰ متر در سال ۹۴ انجام شد و در ادامه برای انتهای ۹۴ و اوایل ۹۵ سیستم روشنایی باند که نیاز ضروری برای عملیاتی کردن باند بود، تکمیل شد. همچنین در ابتدای ۹۵ خط کشی سطوح پروازی و علائم راهنمایی برای خطوط پروازی انجام شد.