در بحث گردشگری ، فناوری اطلاعات عرصه بسیار تعیین ‌کننده و تاثیر گذاری است که به لحاظی کمی استفاده از این حوزه می ‌تواند دامنه خدمات گردشگری کشور را توسعه دهد و دامنه کیفی امور را با رشد روز افزونی مواجه کند.

به گزارش خبرنگارمهر ، اسفندیار رحیم ‌مشایی در نخستین همایش کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در صنعت گردشگری افزود: سازمان میراث فرهنگی ، صنایع ‌دستی و گردشگری باید تا پایان سال 86 در صنعت گردشگری کشور تحولی عظیم ایجاد کند و این امر جز با توسعه فناوری اطلاعات و ایجاد زیرساخت‌ های مناسب برای این حوزه امکان‌ پذیر نخواهد بود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: برای ارائه خدمات مناسب به گردشگران باید در بخش فناوری اطلاعات سرمایه‌ گذاری های لازم صورت گیرد تا روند ارائه خدمات از سرعت و سهولت کافی و لازم برخوردار باشد.

مشایی خطرنشان کرد: گردشگری یک حوزه بسته نیست ، یک حوزه تحکیمی است و ده‌ها عامل دست ‌به‌ دست هم می‌دهند تا در این صنعت تحولی ایجاد شود، از این رو برای رشد و ارتقای آن باید هم در سطح و هم در عمق برنامه‌ ریزی‌های عمیق و شایسته صورت بگیرد.

وی تاکید کرد: IT از ابزار مهم غربی‌ ها برای افزایش کیفیت در خدمات است و باید بسیاری از واحدهای دانشگاهی در این زمینه اقدامات علمی انجام دهند که متأسفانه بیشتر موازی‌ کاری می‌شود و کارهای مشابهی صورت می ‌گیرد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری افزود: یکی از بحث ‌های مهم گردشگری کشور آموزش‌ های تخصصی یا آموزش ‌های فراگیر است که IT می ‌تواند در این حوزه نقش مهمی داشته باشد و سرعت آموزش را افزایش دهد.

وی تأکید کرد: باید با برنامه‌ ریزی‌ های لازم امکان آموزش روستاییان را نیز فراهم آورد زیرا این امر در توسعه صنعت گردشگری نقش بسیار مؤثری دارد. در چند سال آینده باید چند میلیون نفر در کلاس‌های آموزشهای تخصصی در حوزه IT شرکت‌ کرده و اطلاعات و تخصص‌های لازم را کسب کنند.

مشایی گفت: باتوجه به سرمایه‌گذاری‌های کلانی که طی یک سال اخیر برای توسعه صنعت گردشگری کشور انجام شده، سال‌های آینده نیاز به نیروهای متخصص و آموزش ‌دیده در همه زمینه‌ها احساس خواهد شد، از این رو نباید فرصت‌ها را از دست داد و از همین امروز باید برای رشد و ارتقای کارکنان بخش گردشگری تمهیداتی اندیشید.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: آموزش نیروهای انسانی و تربیت نیروهای کاری متخصص باید در بخش‌های مختلف سازمان در اولویت برنامه‌های مدیران قرار گیرد. ازسویی استانداردسازی خدماتی که به گردشگران ارائه می‌شود نیز باید مورد توجه باشد که یکی از این استانداردها ایجاد خدمات الکترونیکی است که تنها از طریق IT امکان‌پذیر است.

وی گفت : درحال‌حاضر یکی از مشکلات موجود در صنعت گردشگری، بحث سفر است. متاسفانه سفر در کشور ما به دلایل مختلف در دستور کار جدی مسئولان قرار ندارد که به تبع آن مسائل و مشکلات بسیاری برای مسافران و گردشگران در بخش‌های مختلف به‌وجود می ‌آید.

مشایی افزود: IT به این دلیل که خود از قابلیت‌های فنی برخوردار است ، امکاناتی را در عرصه گردشگری ایجاد می ‌کند که ورود به آنها تنها و تنها از رهگذر IT امکان ‌پذیر خواهد بود و ارتباط بین این حوزه و گردشگری منشا شکل ‌گیری گونه‌ هایی از خدمات در صنعت گردشگری کشور است.

وی تاکید کرد: باید در برنامه ‌ریزی مدیریتی ، عنصر فناوری اطلاعات که نقش موثری در توسعه دارد ، مهم شمرده شده و با ایجاد انگیزه‌ های لازم برای جوانان که حضورشان در IT امری اجتناب‌ ناپذیر است ، گام‌ های موثری در این راستا برداریم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری افزود: درحال‌حاضر بازار جهانی یک بازار رقابتی است که باید انگیزه‌ های لازم برای حضور در این رقابت جهانی را فراهم کنیم و یکی از ظرفیت‌هایIT این است که می ‌توانیم با استفاده از آن کشور را با تمام جاذبه‌ ها و آثار تاریخی آن به سرعت در تمام دنیا معرفی کنیم تا از طریق این فناوری گردشگران ایران را شناخته و برای سفر به آن انگیزه لازم را به دست آورند.