حمید کریمی در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به قطع روزانه برق در تابستان امسال اظهار کرد: در تیرماه سال جاری ۱۴۲ مورد حادثه حبس در آسانسور به سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی اطلاع داده شده است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی قم افزود: این در حالی است که تیرماه سال گذشته ۴۶ مورد عملیات آسانسور توسط آتش نشانی قم انجام شده که غالب آنها نقص فنی و بعضاً قطع جریان بوده است که منجر به افزایش ۳ برابری مأموریتهای حبس در آسانسور نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته دارد.
به گفته وی بیش از ۸۰ مورد از این ۱۴۲ مورد عملیات به دلیل قطع جریان برق بوده است یعنی ۷۰ درصد عملیاتهای آسانسور آتش نشانی به دلیل قطع برق انجام شده است.
اطلاع رسانی زمان قطع برق باید دقیقتر باشد
کریمی به نجات ۲۴۰ نفر از کابینهای آسانسور در این مدت زمانی اشاره کرد و افزود: اطلاع رسانی زمان قطع برق باید دقیقتر و به صورت شفافتر به اطلاع مردم برسد تا از افزایش حوادث این چنینی جلوگیری شود.
به گفته وی حدود ۷۰ عملیات نیز مربوط به محبوسی در چاه در تیرماه امسال انجام شده است، در واقع حدود ۲۰۰ عملیات آتش نشانی در یک ماه تنها به دلیل قطع برق بوده است.
به اعتقاد سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی قم اطلاع رسانی برنامه زمان بندی قطعی برق در شبکههای تلویزیونی به صورت مستمر و پی در پی و حتی زیرنویس در شبکههای سراسری یکی از راهکاریهای اطلاع رسانی دقیقتر است تا مردم در زمان مشخص شده از آسانسور استفاده نکنند.
تمام آسانسورها به سیستم نجات اضطراری مجهز باشند
به گفته وی از نظر علمی نیز باید تمام آسانسورها به سیستم نجات اضطراری مجهز باشند که اصطلاحاً از آن با عنوان بلک اوت یاد میشود.
کریمی افزود: این سیستم باطری داخل اتاقک آسانسور گذاشته میشود و به محض قطع برق این سیستم فعال شده و کابین را به پایینترین طبقه با سرعت انتقال داده و بازگشایی انجام میشود که افراد محبوس شده میتوانند از آسانسور خارج شوند.