طرح ترویجی «گسترش ذخایر بانک سلول های بنیادی کشور» در دانشگاه‌های علوم پزشکی اجرا می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، جلسه هماهنگی انعقاد تفاهم نامه استفاده از ظرفیت‌های دانشجویی جهت«گسترش ذخایر بانک سلول‌های بنیادی کشور» بین معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون برگزار شد.  

این نشست مشترک بین اداره کل فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و دفتر برنامه‌ریزی، جذب و نگهداری اهداکنندگان سازمان انتقال خون با هدف ترویج فرهنگ اهدای آگاهانه و مستمر خون و همچنین ترغیب و آگاه‌سازی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی برای «گسترش ذخایر بانک سلول‌های بنیادی کشور» جهت درمان بیماری‌های صعب‌العلاج، برگزار شد.
 
دکتر امیر لـله‌گانی مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت با استقبال از همکاری بین دو مجموعه با بیان اینکه اهدای خون علاوه بر کارکردهای انسان‌دوستانه آشکار از جمله نجات جان انسان‌ها و افزایش سلامت اهداکنندگان، دارای کارکردهای پنهانی مانند ترویج فرهنگ مسؤولیت پذیری در قبال جامعه، خودمراقبتی، دوری از انجام رفتارهای پرخطر ( پیشگیری از ابتلا به ایدز و اعتیاد) است که می تواند در بین دانشجویان بسیار مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه ظرفیت کانون‌های دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی پتانسیل بسیار خوبی برای اجرای این طرح در دانشگاه‌ها است، افزود: اگر دانشجویان که از جوانان سالم و صالح جامعه هستند، وارد چرخه اهدای خون شوند، سلامتی خود و جامعه بیشتر تضمین خواهد شد.

للـه‌گانی با تاکید بر این نکته که فعالیت‌های جامعه محور و حرکت‌های اجتماعی همواره مورد توجه جوانان به‌خصوص دانشجویان بوده است، خاطرنشان کرد: جوانان دانشجو به لحاظ موقعیت سنی و اجتماعی خود، دارای فرصت بالقوه و پتانسیل بسیاری برای مشارکت در فعالیت های انسان‌دوستانه و کمک به هم‌نوعان خود هستند.

دکتر عباس صداقت، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، جذب و نگهداری اهداکنندگان سازمان انتقال خون نیز با بیان اینکه دانشجویان ظرفیت بسیار بالایی برای مشارکت در ترویج فرهنگ اهدای خون و اهدای سلول‌های بنیادی خون دارند، بر ایجاد کارگروهی برای خلق مدل جدید در زمینه اهدای خون در دانشگاه‌ها تاکید کرد.

وی با بیان اینکه انتقال خون و فرآورده‌های خونی توانسته است سالیانه جان هزاران انسان را نجات داده و امید و کیفیت زندگی بسیاری از بیماران را ارتقاء بخشد، دانشجویان را سالم‌ترین قشر اهداکنندگان دانست و گفت: پایگاه‌های انتقال خون در سراسر کشور آمادگی ارائه خدمات و مشاوره به دانشگاه‌ها در زمینه‌های اجرای این توافقنامه را دارند.

صداقت اهدای آگاهانه و مسئولانه خون توسط جوانان را متضمن تامین ذخایر خونی سالم در کشور دانست و گفت: جوانان برای بهره‌مندی از موهبت اهدای خون باید به خوبی مهارت مراقبت از خود در مقابل رفتارهای پرخطر را بیاموزند.

وی ابراز امیدواری کرد تا با ایجاد این شبکه در سراسر کشور بتوان از این پتانسیل عظیم و جوان در جهت کمک به حفظ و ارتقاء سلامت جامعه بهره برد.

در پایان این نشست مقرر شد برای بررسی و ایجاد این شبکه کارگروه‌های تخصصی تشکیل و در این زمینه جلسات کارشناسی برگزار شود.