به گزارش خبرنگار مهر، یاسر لیوانی، عصر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان، اظهار کرد: براساس قانون تخریب و بازسازی مدارس فرسوده مصوب سال ۸۵ مقرر شد مبلغ چهار میلیارد دلار برای نوسازی و بازسازی مدارس هزینه شود.
وی افزود: از سال ۸۵ تا ۹۶ بیش از ۱۶۵ میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص داده شد و در این سال ها ۲۷۰ واحد آموزشی با دو هزار و ۲۳۱ کلاس درس نوسازی و تحویل آموزش و پرورش شد.
لیوانی بیان کرد: مطالعات مقاوم سازی ۳۰۰ مدرسه هم با دو هزار و ۵۰۰ کلاس درس انجام شده که از این تعداد ۱۰۵ مدرسه تحویل آموزش و پرورش شد.
۳۰ درصد مدارس گلستان تخریبی است
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گلستان با اشاره به وجود ۱۲ هزار و ۲۰۰ کلاس درس در استان عنوان کرد: پیش از این ۴۵ تا ۵۰ درصد از مدارس استان تخریبی بود که اکنون این عدد بین ۲۵ الی ۳۰ درصد است.
لیوانی در خصوص سرانه های آموزشی در استان هم گفت: سرانه متوسط استان ۴.۹۲ مترمربع، میانگین سرانه در کشور ۵.۲ مترمربع و استاندارد آن ۸.۵ مترمربع است.
وی تأکید کرد: برای رسیدن به میانگین کشوری چیزی حدود ۱۰۰ هزار مترمربع کمبود فضا داریم که تأمین آن حدود ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه دارد.
تحویل ۳۵ پروژه آموزشی تا مهرماه
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گلستان ادامه داد: برای مهرماه امسال اگر تخصیص اعتبارات انجام شود ۳۵ پروژه آموزشی با ۱۸۴ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش استان می شود.
لیوانی گفت: از راه های مختلف از جمله خیران مدرسه ساز، بنیاد برکت، بنیاد علوی و بودجه اختصاصی دولت برای برطرف کردن مشکلات کمک می گیریم.
وی اظهار کرد: از ابتدای اردیبهشت سال گذشته تاکنون خیران ۳۹۴ میلیارد و ۸۴۴ میلیون ریال به مدرسه سازی کمک کرده اند.
لیوانی از وجود سه مدرسه خشت و گلی و ۹۰ کلاس کانکسی در استان خبر داد و گفت: تا پایان سال اعتباری در نظر گرفته شده تا تمام این ها جمع آوری شود.
وی ادامه داد: تاکنون استاندارسازی سیستم گرمایشی سه هزار و ۵۰۰ کلاس درس از ابتدای سال ۹۲ تا ۹۶ انجام شده است.