به گزارش خبرنگار مهر، کامبیز حسن زاده امروز چهارشنبه در جلسه کارگروه پیشگیری و مبارزه با قاچاق محصولات سلامت محور استان در سنندج گفت: در جامعه، مردم با توجه به اعتمادی که به نظارت های ما دارند فرزندان خود را در باشگاه های ورزشی ثبت نام می کنند.
وی عنوان کرد: تمامی مکان هایی که در سطح شهر اقدام به فروش محصولات غیرمنطبق با اصول بهداشتی و درمانی می کردند، پلمپ و از گردونه فعالیت خارج شدند.
وی اظهارداشت: در حال حاضر به طور آشکار شاهد وجود چنین مکان هایی برای عرضه محصولات غیربهداشتی نیستیم و قطعا مدعی به صفر رسیدن تخلفات هم در این رابطه نمی توانیم باشیم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: بر مبنای اعترافات و نظرات باشگاه داران استان اقدامات نظارتی و بازرسی های ما اثرگذار بوده و اکنون باشگاه ها حاضر به ریسک توزیع وعرضه مکمل های ورزشی نیستند.
حسن زاده با اشاره به اینکه داروخانه ها تنها مکان مجاز برای عرضه مکمل ها هستند، افزود: فشارهایی از چند شهر مرزی استان نسبت به صدور مجوزعرضه مکمل در مکان هایی به غیر از داروخانه ها بر ما اعمال شد ولی هیچ گاه با این درخواست موافقت نکرده ونخواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه در طول یک ماه اخیرگشت های مشترکی با سازمان جهاد کشاورزی برای بازدید از عطاری ها و مراکز عرضه سموم کشاورزی داشته ایم، بیان کرد: اقدامات مطلوبی در راستای عدم عرضه داور از عطاری ها انجام شد و از این لحاظ وضعیت استان بسیار بهتر از سایر استان های کشور است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر در حوزه داور شرایط ویژه ای در کشور ما ایجاد شده که احتمال رونق و افزایش قاچاق دارو را بیشتر می کند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: در هر حوزه وبخشی که عرضه و تقاضا دچار اخلال و مشکل شود عده ای سودجو برای کسب منفعت خود وارد عرصه می شوند.
حسن زاده با بیان اینکه داروخانه ها جزو سالم ترین مکان ها است، ادامه داد: انتظار می رود با افراد سودجو در هر زمینه ای به ویژه بخش بهداشت ودرمان به طور ویژه برخورد شود.
وی عنوان کرد: قطعا در هر حوزه ای که انتظار نظارت بیشتر بر آن می رود باید حمایت زیادتری هم از دست اندرکاران وناظران انجام شود که متاسفانه در استان کردستان بخش حمایتی ضعیف عمل می کند.
وی اضافه کرد: زمانی که گشت های ما با عرضه مستقیم داروی قاچاق مواجه می شوند واقلامی را هم کشف و ضبط می کنند متاسفانه نه از طرف تعزیرات و نه پلیس حمایتی از آنها نمی شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: این اقدامات کار جمعی است و نیازمند هماهنگی بین تمامی دستگاه ها و نظارت بهتر وبیشتر هم مستلزم حمایت های لازم است.
حسن زاده یکی از برنامه های این معاونت را ارائه آموزش خواند و گفت: در سه ماهه نخست امسال ۵ هزار و ۶۰۰ دانش آموز در ۳۰۰ مدرسه استان به طور چهره به چهره تحت آموزش های ما در ارتباط با لوازم آرایشی وبهداشتی و مکمل های غذایی قرار گرفتند.