کرمان - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان سهم کرمان از سپرده گذاری منابع بانک ها را بسیار پایین دانست و گفت: در مطالعات آمایش کرمان وجود فرار سرمایه از استان تایید شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر رودری صبح چهارشنبه در یکصد و نهمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری اظهار داشت: در سال جاری در زمینه اقتصاد مقاومتی ۲۷ پروژه اولویت دار از طرف ستاد به ۱۳ دستگاه اجرایی کشور ابلاغ شده است که برش استانی آن باید تبیین شود.

وی ادامه داد: تاکنون برش شش دستگاه اجرایی تایید و به استان ابلاغ شده است و مابقی در دست پیگیری قرار دارد تا برش استانی آنها ابلاغ شود.

وی افزود: تهیه و تدوین ۱۲ برنامه و بسته اجرایی در زمینه مقابله با تحریم ها در ستاد کشور تنظیم و به تصویب رسیده است.

رودری عنوان کرد: ستاد اقتصاد مقاومتی در استان کرمان در سال ۹۳ با انتخاب شهر نمونه اقتصاد مقاومتی در قلعه گنج کلید خورد.

رودری گفت: در سال ۹۵ در سطح استان کرمان در ستاد اقتصاد مقاومتی ۴۲۹ پروژه و طرح مناطق هشت گانه و استفاده از معین های اقتصادی در اجرای برنامه های اقتصادی دولت در ستاد  به تصویب رسید.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان بیان کرد: در سال ۹۶ در ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان تعریف ۴۴۵ پروژه و توسعه مشارکت معین های اقتصادی را در دست بررسی داشته ایم که نهایتا در حال حاضر به ۲۵ معین اقتصادی مصوب رسیده است.

رودری عنوان کرد: در سال جاری برنامه های ستاد اقتصاد مقاومتی را در دو بخش دنبال می کنیم، یکی بحث ۲۴۶ پروژه اقتصاد مقاومتی است. در جلسه قبل ستاد با توجه به اینکه امکان این نبود که همه دستگاه ها در ستاد بررسی شوند قرار شد در کمیته های ذیل ستاد دستگاه ها را تقسیم بندی کنیم و پروژه ها در آنجا مطرح شود که این اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به اینکه مهم ترین اولویت ها و جهت گیری های اقتصادی استان را در قالب ۱۵ برنامه اجرایی تعریف کرده ایم، افزود: قرار بود ظرف یک ماه از ابلاغ این برنامه ها به دستگاه اجرایی سازکارهای اجرایی آنها مشخص شود که تقریبا نیمی از این برنامه ها مصوب و تدوین شده و دستگاه ها ارسال کرده اند و نیمه دیگر هنوز ارسال نشده است.

رودری تاکید کرد: با توجه به سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی وضع موجود اقتصاد دارای یکسری معایب است که این آسیب ها به عنوان خلاهای اساسی در اقتصاد مقاومتی باید مدنظر قرار گیرند و برنامه های مصوب ستاد باید به گونه ای باشد که بحث های آسیب پذیر ستاد را در بر بگیرد.

وی افزود: اتکای استان به منابع طبیعی زیاد است که دلیلش سهم بالایی کشاورزی در استان است و این امر خود به خود یک آسیب پذیری به اتکاء به منابع طبیعی، طبیعت و اقلیم به وجود می آورد که لازم است در این زمینه تدابیر لازم را ببینیم.

رئیس سازمان مدیرت و برنامه ریزی استان کرمان ادامه داد: ساز و کارهای لازم در زمینه فرآوری و تکمیل زنجیره معدن که یکی از ظرفیت های اصلی استان کرمان محسوب می شود دیده شده است.

رودری تصریح کرد: محدودیت منابع مالی را در استان کرمان داریم با توجه به اینکه استان کرمان تقریبا نزدیک به چهار درصد جمعیت کشور و حدود ۳.۵ درصد اقتصاد ملی را به خود اختصاص داده است اما سهم ما از سپرده گذاری منابع بانک ها بسیار پایین است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: در مطالعات آمایش استان کرمان وجود فرار سرمایه از استان کرمان تایید شده است و این یکی از تنگناهای اقتصاد استان کرمان است که باید روی آن فکر شود.

وی بیان داشت: ۴۰۹ واحد تولیدی در استان کرمان دارای پروانه هستند که ۳۶ درصد این واحدها نیمه فعال و ۲۵ درصد غیر فعال هستند و بیش از ۶۰ درصد واحدهای تولید استان یا نیمه فعال و یا غیر فعال شده اند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: در ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان ۲۴۶ پروژه مهم تعریف شده که ۱۶۰ پروژه آن نهایی و به تصویب رسیده است.

وی گفت: مابقی در جلسه بعدی ستاد به تصویب می رسند از این تعداد ۵۲ برش ملی است که به استان ابلاغ شده و ۱۱۲ پروژه پیشنهادی دستگاهای استان است.

رودری تصریح کرد: این پروژه های پیشنهادی دستگاه های اجرایی استان است و فراتر از سهم تعیین شده ملی است و ۸۲ پروژه هم در زمینه بخش خصوصی در استان داریم.

وی بیان داشت: در سطح استان کرمان در زمینه واگذاری طرح های عمرانی هزار پروژه نیمه تمام توسعه ای داریم که تقریبا این پروژها بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند.

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان بیان کرد: با احتساب پروژه های ملی بین ۱۲ تا ۱۳ هزار میلیارد تومان  اعتبار برای اتمام طرح ها نیاز است.