وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ديدار با ميخائيل شويد كوي وزير فرهنگ فدراسيون روسيه، فعاليت هاي فرهنگي را عرصه اي مناسب براي شناخت، همدلي و تحكيم روابط ميان ملت ها دانست و اظهار داشت: با توجه به جايگاه ويژه فرهنگ در ميان مردمان دو كشور ايران و روسيه، گسترش ارتباطات فرهنگي در تحكيم روابط همه جانبه دو كشور تاثير فراواني خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روابط عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به همكاري و وحدت فرهنگي ديرينه ميان كشورهاي حوزه خزر اظهار داشت: در چنين فضايي مي تون از ظرفيت هاي بيشتر منطقه استفاده و يك بنياد فرهنگي - هنري را پايه گذاري كند.

احمد مسجد جامعي، برگزاري طراحي و مديريت هفته هاي فرهنگي و هنري در فضاي بين كشورهاي منطقه را زمينه ساز آشنايي كشورها با حوزه فعاليت هاي فرهنگي عنوان كرد و گفت: دو كشور ايران و روسيه مي توانند محور فعاليت هاي فرهنگي در منطقه بوده و چشم اندازهاي روشن تري براي فعاليت هاي فرهنگي، هنري كشورهاي حاشيه خزر فراهم كنند.

وي گسترش مناسبات همه جانبه با كشور روسيه را از اهداف و برنامه هاي بلند مدت ايران ذكر كرد و گفت: مقوله فرهنگ و هنر، زمينه گسترش مناسبات دو كشور را بيش از پيش فراهم خواهد كرد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ذهنيت تاريخي مردم روسيه را نسبت به ايران با توجه به اشتراكات تاريخي دو كشور مثبت ارزيابي كرد و گفت: نهادها و مردم دو كشور از طريق ريشه هاي فرهنگي به هم پيوند مي خورند و به طور قطع و يقين، نمايش فعاليت هاي فرهنگي ايران در روسيه با استقبال چشمگير مردم روسيه روبرو خواهد شد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي خواستار حضور روشنفكران، هنرمندان روسي در جشنواره هاي بين المللي فرهنگي و هنري ايران از جمله فجر، تئاتر، موسيقي و كتاب شد و گفت: بايد فعاليت هاي خاص دو كشور، در همه زمينه ها، تعريف و تمهيدات لازم در قالب اكو و شكل گيري بنيادي فرهنگي هنري در منطقه درياي خزر پيش بيني شود.

در اين ديدار همچنين، ميخائيل شويد كوي وزير فرهنگ فدراسيون روسيه كه به دعوت رسمي احمد مسجدجامعي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به تهران سفر كرده است، ايران را كشوري افسانه اي و زنده در ميان مردم روسيه خواند و گفت: ديدگاه مردم روسيه نسبت به ايران از ارتباطات سنتي و ديرينه اي سرچشمه  گرفته و اين ارتباطات تاريخي براي مردم و روشنفكران دو كشور حائز اهميت فراواني است.

ميخائيل شويد كوي، با استقبال از پيشنهاد احمد مسجدجامعي از تشكيل بنياد فرهنگي كشورهاي حوزه  درياي خزر و برگزاري هفته هاي فرهنگي در دو كشور تصريح كرد: سال 2004 مي تواند مبدا و نقطه شروع همكاري و فعاليت هاي فرهنگي هنري دو كشور قرار گيرد.

وي همچنين برگزاري جشنواره فيلم و سينماي ايران در روسيه و برعكس، نمايشگاه سالانه كتاب و انتشارات ايران در ماه سپتامبر در روسيه، نمايشگاه عكس در سال 2004 و ميزگرد روشنفكران و نمايندگان با حضور رسانه هاي دو كشور در حاشيه نمايشگاه هفت هزار سال هنر ايران در روسيه را مورد توجه قرار داد.

وزير فرهنگ فدراسيون روسيه بر توجه و حضور روشنفكران و مردم دو كشور تاكيد كرد و اظهار داشت: مسكو آماده است تا هفته فرهنگي روسيه در ايران و هفته فرهنگي ايران در روسيه را در سالهاي 2005 و 2006 برگزار كند.