به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، نصرت الله علیرضایی در دوره آموزشی خبرنگاری در حوزه محیط زیست اظهار کرد: ریشه اصلی مسایل و مشکلات محیط زیست به تفاوت نگاه انسان جدید و قدیم به این حوزه بازمی گردد.
وی بیان کرد: در ۴۰۰ سال اخیر بشر در طبیعت و محیط زیست تغییرات زیادی ایجاد کرده و باعث تخریب آن شده است.
علیرضایی ادامه داد: در گذشته بشر در سیطره طبیعت قرار داشت و انسان تابع محیط زیست و طبیعت بود و این در حالی است که در ۴۰۰ سال اخیر نگاه بشر به محیط زیست تغییر کرد و طبیعت را در خدمت و بهره گیری و استثمار خود قرار داد و به محیط زیست یک نگاه ابزاری پیدا کرد
وی ادامه داد: نگاه ابزاری به طبیعت و محیط زیست باعث شد رابطه انسان با محیط زیست یکسویه و مختل شود و چالش ها و مسائلی که امروزه در حوزه محیط زیست با آنها مواجهیم ناشی از همین نگاه شئی گونه به طبیعت است که طرح مباحثی چون توسعه پایدار و جنبش سبز را به یک ضرورت تبدیل کرده است.
مدیرکل روابط عمومی استانداری قزوین افزود: متاسفانه طی سالیان اخیر هر روز شاهد بهره برداری بیش از حد آبهای زیر زمینی، تخریب جنگل ها، استفاده بی رویه از انرژی، فرسایش خاک و افزایش آلودگی هوا بوده ایم.
علیرضایی در ادامه بر حساسیت بیشتر رسانه ها و فرهنگ سازی و جهت گیری در حفظ محیط زیست تاکید کرد و گفت: رسانه ها باید آغازگر و تقویت کننده باورها و هنجارهای مرتبط با حوزه محیط زیست باشند. و به ترویج و تقویت حفاظت از محیط زیست در جامعه کمک کنند.
دبیر شورای اطلاع رسانی استان بیان کرد: از جمله دلائل مهمی که باعث شده هنوز مردم نسبت به محیط زیست و حفاظت از آن حساسیت لازم را نداشته باشند این است که در جامعه ما منافع فردی و خانوادگی بر منافع ملی تقدم و اولویت دارد و احساس تعلق ملی و اجتماعی ضعیف است که رسانه ها می توانند در این زمینه با طرح مسائل زیست محیطی بعنوان موضوعات و منافع ملی و اولویت دار در فرهنگ سازی و شکل گیری نظام ارزشی و هنجاری مرتبط به حفظ محیط زیست نقش اثرگذاری داشته باشند.
علیرضایی، فرسایش خاک، آلودگی های فاضلاب صنعتی، تخلیه نخاله های ساختمانی، دفن زباله ها در محدوده های شهری، رها شدن پساب در مزارع کشاورزی، استفاده بی رویه از انرژی در منازل و استفاده زیاد از لوزام یک بار مصرف را از جمله سوژه های قابل پیگیر توسط خبرنگاران در حوزه محیط زیست قزوین عنوان کرد.