کرمانشاه-مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون کشور گفت: استان کرمانشاه با ۴۰ درصد پرداختی تسهیلات روستایی در جایگاه هفتم کشور قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی حسین‌نژاد امروز شنبه در سیزدهمین جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: کرمانشاه با ۴۰ درصد پرداختی تسهیلات اشتغالزایی روستایی در رده هفتم کشور قرار دارد.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون کشور افزود: در استان کرمانشاه سرانه شغل به ازای هر طرح ۲ نفر است و هرچه کسب و کار به سمت کوچک بودن میل کند در دراز مدت نگهداری آن مشکل و عدم پایداری آن زیاد است.

وی اظهار داشت: از دیگر فاکتورهای مهم در استان کرمانشاه پایین بودن سرانه تسهیلات به ازای هر طرح است، چنانچه در استان هرمزگان ۱۰۰ میلیون تومان است و در استان کرمانشاه این سرانه فقط ۶۰ میلیون تومان است که اگر این امر درست بررسی نشود کیفیت را پایین خواهد آورد و عدم پایداری رخ خواهد داد.

حسین نژاد تصریح کرد: همچنین سرانه تسهیلات پرداختی به ازای هر شغل در استان کرمانشاه ۳۲ میلیون تومان است، این درحالیست که میانگین کشوری ۴۰ میلیون تومان است و این امر نیز ممکن است کیفیت طرح اجرایی پروژه را در استان به خطر بیاندازد.

وی در ادامه به عدم نظارت در ارائه تمامی آمارها اشاره کرد و افزود: در انتخاب پروژه باید دقت شود و اگر ما در مرحله قبل از پرداخت تسهیلات، پروژه را درست انتخاب کنیم نظارت در مراحل بعد آسان تر خواهد بود و بدون شک پروژه نتیجه خواهد داد.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون کشور اذعان داشت: در استان کرمانشاه فقط چهار پروژه در حوزه گردشگری معرفی شده باید بگویم آیا ظرفیت گردشگری استان فقط همین ۴ پروژه است، بنده فکر می کنم بسیار بالاتر از این باشد اما دقت لازم در این خصوص صورت نگرفته است.

حسین نژاد به حمایت از طرح های اشتغالزایی در مناطق روستایی و زلزله‌زده اشاره کرد و گفت: لازم است ظرف یک هفته پرونده‌ها رسیدگی و از طرف صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری به بانک‌های عامل اعلام شود.

وی ادامه داد: در شهرستانهای زلزله زده نیز طرح های اشتغالزایی همانند طرح های روستایی مشمول وام تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان بدون وثیقه ملکی ضمانت آنها را به عهده خواهیم گرفت.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون کشور افزود: همچنین در این راستا تسهیلات تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان به طور صددرصد ضمانت خواهد شد.

حسین نژاد خاطرنشان کرد: زنانی که در نظر دارند در مناطق زلزله‌زده کار اشتغالزایی انجام دهند تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان وام فقط با ارائه طرح و سفته بانکی وام تعلق می‌گیرد.

وی بیان داشت: ارائه دهندگان طرح های اشتغالزایی در مناطق روستایی و زلزله زده چنانچه برای تامین سرمایه در گردش بخواهند از موسسات معتبر مواد اولیه تهیه کنند معاملات آنها را تضمین می‌کنیم بدون اینکه درگیر اخذ وام شوند.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون کشور اظهار داشت: کارمزد ما نسبت به بانکها ۵۰ درصد است که ۳۰ درصد آن بعنوان تخفیف موقت فقط بصورت چک دریافت می‌شود و در پایان چنانچه به تعهد خود عمل کنند هیچ کارمزدی از آنها دریافت نمی شود.