به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس جمهور ظهر پنجشنبه در جمع مسوولان و کارکنان مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران و پس از بازدید از بخشهای مختلف این مؤسسه که به مناسبت دوازدهمین سالگرد انتشار روزنامه ایران انجام شد، با اشاره به این که هر پدیده حساس، اثرگذار و ارزشمندی امکان آسیبپذیری بیشتری نیز دارد، گفت: اصحاب مطبوعات باید با آسیبشناسی و بررسی مستمر نقاط ضعف و قوت خود به فعالیتهایشان برای تعالی جامعه، غنای بیشتری ببخشند.
دکتر احمدینژاد نقادی را از اساسیترین کارهای اطلاع رسانی مکتوب و مطبوعات و نشانهای از کمالجویی جامعه برشمرد و گفت: بدون نقد مطبوعات زنده نیستند ولی باید دقت کرد این نقد همراه با اندیشه و اطلاعات و تحلیلهای درست انجام شود و به دشمنی و تخلیه کینهها تبدیل نشود.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از برخی مطبوعات که به جای نقد درست و ارائه تحلیل در مورد مسائل مختلف کشور، اطلاعرسانی را به عرصه تقابلهای سیاسی و جناحی تبدیل و حرف طرف مقابل خود را معکوس منتشر میکنند، گفت: در یکی از موارد پس از آن که وزیر کار و امور اجتماعی یکی از برنامههای دولت را ایجاد بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط برای رفع بیکاری اعلام کرد، برخی مطبوعات این خبر را به گونهای وارونه و آن را نوعی شکست برای دولت اعلام کردند؛ در حالی که ایجاد هرچه بیشتر اشتغال از نیازهای مهم کشور است.
رئیس جمهور با تأکید بر این که باید در اطلاعرسانی امانت را رعایت کرد، گفت: رقابت در جعل خبر و وارونه کردن واقعیتها آفت بزرگی است که متأسفانه برخی وارد آن شدهاند که باعث میشود فضای نقادی صحیح و درست و اعتماد به رسانهها از بین برود.
دکتر احمدینژاد با اشاره به برخی جوسازیها و اطلاعرسانیهای نادرست درباره برنامههای دولت در برخی مطبوعات تصریح کرد: برخی با جعل خبر میخواهند برای خود جایگاه درست کنند و موفقیتهای دولت را در نظر مردم کمرنگ جلوه دهند؛ اما دولت فعلا قصد ندارد وارد این جوسازیها شود و برای پاسخ دادن به آنها وقت خود را صرف کند؛ زیرا کارهای زیادی در کشور است که باید به آنها رسیدگی کرد.
رئیسجمهور با اشاره به موفقیتها و پیروزیهای ملت ایران در بحث هستهای و همچنین مخالفت دشمنان و در نتیجه ایجاد جنگ روانی از سوی آنها در این باره، تصریح کرد: به لطف الهی جمهوری اسلامی ایران با کمترین فشار و هزینه و به مدد توانمندیهای فراوان جوانان و متخصصان خود به فنآوری صلحآمیز هستهای دست پیدا کرده است و به همین خاطر ابرقدرتها به مخالفت و دشمنی با ملت ایران میپردازند و میخواهند ترس و تفرقه را در کشور ایجاد کنند و برخی در داخل نیز این پیروزی بزرگ ملت ایران را وارونه کرده و نسخه سازشپذیری را که خواست دشمنان است صادر میکنند که البته هیچ اثری نخواهد داشت.
دکتر احمدینژاد با تأکید بر مقاومت ملت ایران در برابر خواست نامشروع و غیرقانونی دشمنان و بیاهمیت دانستن قطعنامههای صادرشده از سوی آنها گفت: ما امروز از گردنههای دشوار گذشتهایم و صدور قطعنامه و تهدید هیچ تأثیری در اراده ملت ایران برای فتح قلههای پیشرفت و افتخار ندارد و انشاءالله در بهمن امسال جشن پیروزی هستهای خود را برگزار خواهیم کرد.
رئیسجمهور یک نمونه از دشمنیهای برخی قدرتها با مردم منطقه را دخالت آنها در امور عراق ذکر کرد و افزود: آنها فقط به فکر منافع خود هستند و تأمین منافع خود را در ناامنی میدانند و درصددند به دولت مردمی عراق که در پی برقراری امنیت این کشور است، ضربه بزنند.
دکتر احمدینژاد همچنین حمله اشغالگران آمریکایی به کنسولگری ایران در اربیل عراق و دستگیری شماری از دیپلماتهای ایرانی را نشانه عصبانیت آمریکا از شکست در عراق دانست و گفت: محاسبات آمریکاییها در عراق بهم ریخته است و حمله به کنسولگری ایران را که از نظر بینالمللی امنیت آن تضمین شده است، پیروزی برای خود میدانند؛ اما آنها نمیتوانند عظمت ملت ایران را با این کارها از بین ببرند.
دکتر احمدینژاد سیاست نظام سلطه را در جهان شکستخورده دانست و گفت: سیاست آنها بر اساس لشگرکشی است و این سیاست در جهان شکست خورده است. الان دوران اندیشه و حاکمیت ملتهاست و دوران بعد از جنگ جهانی دوم که مناسبات بر اساس قدرت و ثروت بود به پایان رسیده و اکنون عصر حاکمیت ملتها بر سرنوشت خود است.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود در جمع مسوولان و کارکنان مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران، روزنامه ایران را از موفقترین روزنامههای کشور دانست و گفت: این روزنامه متعلق به همه ملت ایران است و باید به خواستههای همه ایرانیان در جهان توجه کند.
دکتر احمدینژاد توسعه حوزه نفوذ این روزنامه و چاپ آن به زبانهای مختلف و توزیع آن در کشورهای دیگر و همچنین انتشار ویژهنامههای استانی را از برنامههای مورد نیاز و لازم این مؤسسه دانست و گفت: این روزنامه باید پیام ملت ایران و فرهنگ و تمدن این سرزمین اسلامی را در جهان معرفی کند.
رئیسجمهور افزود: مسوولان این مؤسسه باید به گونهای برنامهریزی کنند که هر ایرانی خود را عضوی از مجموعه این مؤسسه بداند و اگر پیام یا حرفی در بخشهای مختلف دارد بتواند در راستای آرمانهای ملت ایران از طریق این روزنامه آن را منتقل کند.
وی همچنین ایجاد ستونی برای انتقاد درست از اقدامات دولت و مجلس و سایر ارگانها و ارائه تحلیلها و راهکارها برای پیشرفت و اصلاح امور را در این روزنامه لازم دانست و گفت: دولت در حل مشکلات اصحاب مطبوعات و در اختیار گذاشتن امکانات لازم برای آنها نهایت سعی خود را خواهد کرد.
دکتر احمدینژاد همچنین از تحریریههای مختلف مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران بازدید و با اعضای این تحریریهها گفتوگو کرد.
پیش از سخنان رئیسجمهور، "کاوه اشتهاردی" مدیرعامل مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران نیز گزارشی از اقدامات انجامشده در این مؤسسه را بیان کرد.