براساس شرایط و ضوابط کنکور سراسری ۹۷ به داوطلبان ساکن در مناطق محروم، زلزله زده و ساکنان جزیره ابوموسی سهمیه در انتخاب رشته داده شد.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس ضوابط و مصوبات مربوطه دفترچه راهنمای شماره ۱ آزمون سراسری سال ۱۳۹۷، داوطلبان با توجه به شرایط خود می توانستند متقاضی یکی از سهمیه های مندرج در دفترچه شوند.

توضیحات مربوط به هر یک از سهمیه ها در دفترچه راهنمای انتخاب رشته (شماره ۲) درج شده است.

الف) سهمیه مناطق محروم:

بر اساس مصوبه دوازدهمین جلسه کمیته مطالعه و برنامه ریزی آزمون سراسری ۲۱ فروردین ۱۳۷۲، حداقل ۴۰ درصد از ظرفیت هر یک از کدرشته های ناحیه ای، قطبی و کشوری دوره روزانه دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی واقع در استان های ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و هرمزگان به داوطلبان بومی این استان ها تخصیص می یابد.

تبصره: براساس مصوبه سال ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی، مبنی بر پذیرش ۳۰ درصدی دانشجوی بومی از محل اصلاح قانون عدالت آموزشی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در راستای تربیت و تأمین نیروی انسانی بومی مورد نیاز مناطق محروم کشور، مصوبه مربوط را برای رشته های مقطع دکتری عمومی شامل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی اجرا می کند.

با توجه به اهمیت شرایط و ضوابط پذیرش در این خصوص، داوطلبان ضرورت دارد به شرایط درج شده در فصل دوم دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور ۹۷ توجه کنند. با توجه به قانون مذکور، بدیهی است این مصوبه شامل این رشته ها نخواهد بود.

تغییر رشته و یا انتقال پذیرفته شدگان این طرح ممنوع است.

بر اساس مصوبه جلسه سی و سوم شورای عالی انقلاب فرهنگی ۱۴ خرداد ۶۶ و به منظور تأمین نیروی متخصص استان های ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و هرمزگان در رشته های مورد نیاز برحسب نظر استانداری های این استان ها و به تعداد ۵۰۰ نفر از داوطلبان بومی استان های مذکور در دانشگاه ها پذیرش می شوند.

پذیرش در این رشته ها به صورت آزاد و از بین داوطلبان بومی هر یک از استان های مذکور انجام می شود.

تبصره: تغییر رشته پذیرفته شدگان این طرح ممنوع است و انتقال محل تحصیل منوط به موافقت استانداری ها و در محدوده دانشگاه های واقع در قطب دانشگاهی است.

ب) سهمیه داوطلبان شهرستان های جنوب استان کرمان (جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، رودبار، قلعه گنج و منوجان) و شهرستان بشاگرد در استان هرمزگان:

براساس مصوبه شصتمین جلسه کمیته مطالعه و برنامه ریزی آزمون سراسری ۳ اردیبهشت ۸۸ و سایر مصوبات، داوطلبان بومی شهرستان های جنوب استان کرمان (جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، رودبار، قلعه گنج و منوجان) و شهرستان بشاگرد در استان هرمزگان که حداقل ۲ شهر از ۴ شهر «محل اخذ مدرک تحصیلی سال آخر»، «محل اخذ مدرک تحصیلی سال ماقبل آخر»، «محل اخذ مدرک تحصیلی دو سال ماقبل آخر» و «محل تولد» آنها یکی از این شهرها باشند، می توانند کدرشته های اختصاصی این شهرستان ها را از بخش های مربوط دفترچه انتخاب کنند.

داوطلبان در صورت پذیرفته شدن در این کدرشته ها، باید گواهی مربوطه را در زمان ثبت نام به مؤسسه قبولی خود ارائه کنند، در غیر اینصورت قبولی آنها لغو می شود.

پذیرفته شدگان مشمول تسهیلات این طرح باید متعهد شوند که به مدت دو برابر مدت تحصیل در مناطق محروم استان خود خدمت کنند.

ج) سهمیه داوطلبان بومی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه:

بر اساس مصوبه جلسه ۷۳۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲۸ آبان ۹۲، داوطلبان بومی کلیه بخش های شهرستان های اسلام آباد غرب، پاوه، ثلاث باباجانی، جوانرود، دالاهو، روانسر، سرپل ذهاب، قصر شیرین و گیلانغرب و همچنین بخش های کوزران و ماهیدشت از شهرستان کرمانشاه که طبق اعلام وزارت کشور جزو بخش های آسیب دیده جانی و مالی ناشی از زلزله کرمانشاه هستند، به شرط داشتن شرایط، می توانند کدرشته های اختصاصی این شهرستان ها را از بخش های مربوط دفترچه انتخاب کنند.

داوطلبان در صورت پذیرفته شدن در این کدرشته ها، باید گواهی مربوطه را در زمان ثبت نام به مؤسسه قبولی خود ارائه کنند در غیر اینصورت قبولی آنها لغو می شود.

این سهمیه فقط به داوطلبان بومی مناطق فوق در استان کرمانشاه تعلق می گیرد و شامل سایر شهرها و بخش های استان کرمانشاه و یا سایر مناطق زلزله زده نیست.

این سهمیه مشمول داوطلبانی است که محل اقامت آنان یکی از شهرهای فوق باشد و یا محل اخذ مدرک تحصیلی سال دوم، یا سال سوم و یا پیش دانشگاهی آنها در یکی از شهرهای یاد شده باشد.

تبصره: شهر و یا بخش محل اقامت در صورتی ملاک عمل قرار می گیرد که داوطلب در زمان وقوع زلزله در این مناطق اقامت داشته و این موضوع مورد تأیید فرمانداری ذیربط قرار گیرد. در صورت پذیرفته شدن در این کدرشته ها، داوطلب باید مدارک لازم را در زمان ثبت نام به موسسه محل قبولی ارائه دهد، در غیراینصورت قبولی وی لغو خواهد شد.

شرط لازم جهت استفاده از این سهمیه، کسب نمره علمی برابر ۸۰ درصد حدنصاب گزینش آزاد است. تبصره: این حدنصاب برای رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی ۸۵ درصد حدنصاب گزینش آزاد خواهد بود.

میزان تعهد خدمت پذیرفته شدگان با استفاده از این سهمیه، دو برابر مدت تحصیل محسوب می شود.

هرگونه تغییر رشته یا انتقال برای پذیرفته شدگان با استفاده از این سهمیه ممنوع است.

تخصیص این سهمیه به مدت ۳ سال و حداکثر تا آزمون سراسری سال ۱۳۹۹ قابل اجرا است.

د) سهمیه داوطلبان شهرستان ابوموسی در استان هرمزگان:

در راستای اجرای مصوبه ۶۲۵ تاریخ ۲۱ خرداد ۸۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی، مبنی بر اختصاص سهمیه برای داوطلبان شهرستان ابوموسی، ۴۰ درصد از ظرفیت پذیرش رشته های تحصیلی دانشگاه های استان هرمزگان، به این دسته از داوطلبان اختصاص دارد.

البته کسب حدنصاب ۷۵ درصد گزینش آزاد الزامی است. تبصره ۱- ملاک بومی جهت استفاده از این سهمیه، سکونت مستمر به مدت ۳ سال در شهرستان ابوموسی است.

تبصره ۲- چنانچه داوطلبان واجد شرایط حدنصاب لازم را در رشته های دانشگاه های استان هرمزگان کسب نکنند، به صورت ۱۰۰ درصد در دانشگاه پیام نور ابوموسی جایابی و معرفی می شوند.

در صورت پذیرفته شدن در این کدرشته ها داوطلب باید مدارک لازم را در زمان ثبت نام به موسسه محل قبولی ارائه دهد، در غیر این صورت قبولی وی لغو خواهد شد.