به گزارش خبرگزاری مهر، دبیرخانه جشنواره ملی فیلم «شاهنامه» با توجه به اضافه شدن بخش موشن گرافیک به جشنواره و درخواست هنرمندان مهلت ارسال آثار به این جشنواره را تا ۱۰ مهر ماه تمدید کرد.
فراخوان نخستین جشنواره ملی دوسالانه فیلم «شاهنامه» با آرمان برقراری پیوند میان شاهنامه و سینما بدین شرح است:
الف: ترویج، معرفی و تولید و ارایه بستری برای نمایش آثاری با محوریت شاهنامه، داستانهای شاهنامه، شاهنامه پژوهان، جشنهای ایرانی (نوروز)، نقالی و نقالان، پارسیزبانان و استادان زبان و ادب پارسی.
ب: نگاهی ویژه به شاهنامه، شاهنامهپژوهان و زبان پارسی از راه تصویر و آفرینش آثار هنری (فیلم، پویانمایی، موشن گرافیک، فیلمنامه).
ج: نگاهی به توانمندیهای شاهنامه و مفاهیم همپیوند با آن در سینما و نگاه سینماگران، مستندسازان و هنرمندان این عرصه به این اثر.
د: تولید و بررسی آثار موشن گرافیک که به عنوان هنری تصویری که با بهرهمندی از المانهای گرافیکی برای توضیح و تفسیر یک آرمان ویژه که با حرکت و صوت در آمیخته تا پیام را به روش نوینی به مخاطب برساند تولید میشود.
این جشنواره با بنیانگذاری و دبیری کورش جوادی هر ۲ سال یکبار از سوی باشگاه شاهنامه پژوهان، هفتهنامه امرداد، باشگاه نقالان و انجمن شاهنامهپژوهی و شاهنامهخوانی دانشجویان ایران (اشا) برگزار میشود. در دور نخست این جشنواره پایگاه میراث فرهنگی توس، خانه اندیشمندان علوم انسانی، استودیو هورخش، موزه شاهنامه و اسطوره قزوین همکاری دارند.
بزرگداشت استاد علیاکبر صادقی از دیگر برنامههای نخستین دوره جشنواره فیلم شاهنامه است.
جشنواره فیلم شاهنامه در چند شاخه فیلم بلند، فیلم کوتاه، فیلم مستند، پویا نمایی، موشن گرافیک و فیلمنامه و در موضوعهای زیر برگزار میشود.
۱- شاهنامه
۲- داستانهای شاهنامه
۳- شاهنامهپژوهان
۴- نقالی و نقالان
۵- جشنهای ایرانی
۶- استادان زبان و ادب پارسی
۷- پارسی زبانان
۸- حروف زبان پارسی (تایپوگرافی پارسی)
شرایط شرکت در جشنواره:
۱- در دور نخست جشنواره محدودیت زمانی نسبت به تولید آثار وجود ندارد. همچنین فیلمسازان آماتور، تجربی و حرفهای امکان شرکت در جشنواره را دارند.
۲- همه آثار مستند، پویانمایی، فیلم کوتاه و بلند و موشن گرافیک درموضوعات یاد شده میتوانند در جشنواره شرکت کنند.
۳- فیلمهای کوتاه زیر ۴۰ دقیقه و فیلمهای بلند باید دست کم ۶۰ دقیقه باشد.
۴- آثار پویانمایی کوتاه و بلند در موضوعهای یاد شده امکان شرکت در جشنواره را دارند.
۵- آثار ساخته شده میتوانند برگرفته از شاهنامه باشند.
۶- بخش موشنگرافیک در برگیرنده: پوسترهای متحرک، نشانههای تصویری و نوشتاری متحرک، بیلبوردها و تابلوهای متحرک، بنرهای متحرک سایتها، تیتراژها (عنوان بندی آغازین و پایانی فیلم)، نماهنگها (میان برنامههای تلویزیونی و سینمایی)
شرایط فرستادن آثار در بخش موشنگرافیک:
زمان تعریف شده آثار ۱۰ تا ۶۰ ثانیه
فرمت آثار (MP۴ full HD۱۰۸۰*۱۹۲۰))
ابعاد اثر: حداکثر ۶۴۰ pixel یا حداقل طول یا عرض
حداکثر حجم فایل ۵۰ مگابایت
۷- فیلمنامههای ارسالی به جشنواره نباید پیشتر منتشر و یا به فیلم تبدیل شده باشند. برای شرکت در جشنواره از هر اثر ۲ دیویدی و از هر فیلمنامه ۲ نسخه تایپ شده به دبیرخانه جشنواره و یا ایمیل جشنواره به نشانی shahnamehfilmfestival@gmail.com فرستاده شود.
۸- برای شرکت در جشنواره، صاحب هر اثر باید فرم شرکت در جشنواره را که در تارنمای رسمی جشنواره فیلم شاهنامه آمده است پر نموده و یا اطلاعات مورد نیاز را به ایمیل جشنواره ارسال کرده و سپس اثر خود را با نام کاربری دریافت شده به دبیرخانه و در صورت امکان به ایمیل جشنواره فرستد. روشن است نامنویسی و فرستادن اثر به معنی پذیرش همه مقررات و ضوابط یاد شده در فراخوان و آییننامه جشنواره است. هزینه ارسال اثر و مسوولیت آن پیش از دریافت از سوی دبیرخانه جشنواره، بر دوش صاحب اثر خواهد بود.
۹- آثاری که از سوی هیات انتخاب برای نمایش در جشنواره گزینش شوند گواهی شرکت دریافت میکنند.
۱۰- آثار برگزیده به نمایش همگانی در خواهند آمد.
۱۱- نسخه نهایی فیلمهای انتخاب شده باید تنها با فرمتها و کیفیت زیر به جشنواره ارسال شود:
MPeg۴
AVI
MOV
۱۲- در شرایط ویژه تصمیمگیری در مورد پذیرش آثار و رویدادهای پیشبینی نشده در بخشهای جشنواره و جوایز اهدایی از سوی دبیر جشنواره انجام گرفته و مخاطبان و شرکتکنندگان در جشنواره ملزم به پذیرش این تصمیم خواهند بود.
گاهشمار جشنواره:
مهلت ارسال آثار تا ۱۰ مهر ماه.
نمایش آثار هفتم تا نهم آذرماه ۱۳۹۷.
جوایز: پس از ارسال و گزینش آثار هیات داوران متشکل از اهالی سینما و هنرمندان، بهترین اثر در هر بخش را گزینش میکنند.
تندیس ویژه جشنواره فیلم شاهنامه، گرزه گاوسر به همراه لوح سپاس برای بهترین فیلم بلند.
تندیس ویژه جشنواره فیلم شاهنامه گرزه گاوسر به همراه لوح سپاس برای بهترین فیلم کوتاه.
تندیس ویژه جشنواره فیلم شاهنامه به همراه لوح سپاس برای بهترین فیلم مستند.
تندیس ویژه جشنواره فیلم شاهنامه به همراه لوح سپاس برای بهترین اثر پویانمایی.
تندیس ویژه جشنواره فیلم شاهنامه به همراه لوح سپاس برای بهترین اثر موشن گرافیک.
تندیس ویژه جشنواره فیلم شاهنامه به همراه لوح سپاس برای بهترین فیلمنامه.
نشانی دبیرخانه: تهران میدان هفتم تیر، خیابان خردمندشمالی، کوچه شهید اعرابی(سوم)، پلاک ۴، واحد ۳.
جشنواره ملی فیلم شاهنامه آماده همکاری در زمینههای اجرایی، پژوهشی، تولید اثر و محتوا در زمینه شاهنامه و سینما و مفاهیم در پیوند با آن بوده و دیدگاه سینماگران، صاحبنظران و هنرمندان این عرصه را در برگزاری هرچه باشکوهتره این جشنواره ارج میگذارد. نهادهای فرهنگی و یا شرکتهای تولید و پخش فیلم در صورت تمایل میتوانند همکاری و همیاری خود را با جشنواره فیلم شاهنامه اعلام کنند.