معاون وزیر خارجه انگلیس تأکید کرد: اروپا از شرکت‌های طرف قرارداد با ایران حمایت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، «الیستر برت» (Alistair Burt) معاون آفریقا و غرب آسیای وزیر خارجه انگلیس در مصاحبه با بی‌بی‌سی تأکید کرد: آمریکا در خصوص بازگرداندن تحریمها علیه ایران تصمیم درستی اتخاذ نکرده است.

معاون وزیر خارجه انگلیس ادامه داد: اگر شرکتی از اقدامات حقوقی و یا آنچه علیه آن توسط نهادی در ارتباط با تحریم های ضد ایرانی آمریکا هراسی دارد، شرکت مذکور مورد حمایت قانون (مسدودسازی) اتحادیه اروپا قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه  گفت که شرکت‌ های اروپائی از تحریم‌ های آمریکا علیه ایران حفظ می‌شوند؛ اما ادامه همکاری آنان با ایران بستگی به خود آن‌ها دارد. 

روز گذشته نیز «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به همراه وزیران خارجه کشورهای انگلیس، آلمان و فرانسه بیانیه مشترکی را در خصوص مخالفت با بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران صادر کرده بودند.

بر اساس این گزارش در پی تصمیم آمریکا برای خروج از برجام و بازگشت تحریم های بین المللی این کشور علیه ایران، اروپا با از سرگیری قانون «مسدود ساز تحریم» که پیشتر برای مقابله با تحریم های آمریکا علیه کوبا تدوین شده بود، شرکت های اروپایی را از تحریم های آمریکا علیه ایران در امان نگه می دارد.

اتحادیه اروپا اولین بار در سال ۱۹۹۶ با هدف مقابله با آثار فراسرزمینی تحریم‌های یکجانبه آمریکا، قوانین مسدودساز تحریمی را تدوین کرد. این قوانین شرکت‌های اروپایی را از تبعیت از تحریم‌های یکجانبه آمریکا بازداشته و این امکان را به آن‌ها می‌دهد که با شکایت از ایالات متحده یا افرادی که به واسطه تحریم بر آن‌ها خسارت تحمیل کرده‌اند، غرامت دریافت کنند.

در اواخر تیرماه سال جاری وال استریت ژورنال به نقل از چندین مقام اروپایی گزارش کرد که اتحادیه اروپا درصدد ایجاد حساب یا فعال کردن حساب‌های قدیمی بانک مرکزی ایران در بانک‌های مرکزی عضو این اتحادیه است تا از این طریق بتواند برجام را حفظ کند. این طرح در نشستی که وزیران خارجه آلمان، فرانسه و بریتانیا (و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ) در اواسط تیر ماه با مقام های ایرانی در وین داشتند، ارائه شده است.

به نوشته این روزنامه، این حرکت نخستین اقدام ملموس اتحادیه اروپا برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.

به نوشته این روزنامه دیگر کشورهای اروپایی و از جمله اتریش و سوئد نیز اعلام کرده‌اند که ایجاد حساب برای بانک مرکزی ایران در بانک‌های مرکزی خود را بررسی می‌کنند. مقام های اروپایی که وال استریت به آنها استناد کرده، تاکید کرده‌اند که مذاکره با بانک های مرکزی اعضای اتحادیه اروپا در جریان است.