محمدجواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران درباره وضعیت اجرایی شدن طرح «گذر فرهنگ» بین تالار وحدت و مجموعه تئاتر شهر به خبرنگار مهر گفت: اولین گام این طرح در زمان تصویب بودجه سال ۹۷ در کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران در بهمن ماه سال گذشته برداشته شد و ما از ۲ عنوان در این طرح بهره گرفتیم؛ اولین عنوان «پهنه فرهنگی رودکی» است که چهار ضلع این پهنه شامل خیابان انقلاب، خیابان حافظ، خیابان نوفل لوشاتو و خیابان ولیعصر می شود و دیگر گذر نیست.
وی ادامه داد: قبل از این بخشی از این پهنه به عنوان «گذر شهریار» مورد توجه و مطالعه قرار گرفته بود که عبارت بود از حدفاصل تالار رودکی تا بوستان دانشجو. این بخش مورد توجه مهمترین بهره دار آن که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، قرار گرفته بود. وزارت ارشاد علاقه مند بود که بتواند ارتباط مناسبی بین مهمترین ساختمان تئاتر کشور یعنی تئاتر شهر و مهمترین ساختمان فرهنگی شهر که تالار وحدت است، برقرار کند.
رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر با بیان اینکه ما به لحاظ تاریخی تالار فرهنگ را داریم که پیش از تالار وحدت احداث شده و الان در اختیار وزارت آموزش و پرورش است، اظهار کرد: وقتی دیدیم ظرفیت این محدوده بیش از یک گذر است از آن به عنوان یک پهنه یاد کردیم تا بتوانیم این پهنه را که شامل انجمن فلسفه و حکمت، پردیس تئاتر شهرزاد، سفارتخانه فرانسه، ایتالیا، واتیکان، ارمنستان و روسیه، دفتر مرکزی انجمن خوشنویسان، چندین کتابفروشی، گالری و هتل رودکی است، مورد توجه قرار دهیم.
حق شناس با اشاره به انجام پنج مطالعه فراتحلیلی درباره پهنه فرهنگی مورد نظر و تجمیع این مطالعات تجمیع شده است، بیان کرد: چون این مطالعات پیوست فرهنگی اجتماعی نداشت با دکتر فاضلی جامعه شناس صحبت شد تا با مسئولیت دفتر مطالعات اجتماعی فرهنگی شهرداری یک مطالعه با محور فرهنگی اجتماعی نیز اضافه شود، با این رویکرد که حداقل مداخله را در این پهنه داشته باشیم. اولین دفتر تهسیلگری نیز در همین ناحیه ایجاد شد تا بتواند کمک کند که خوشبختانه تا پایان این ماه مطالعات به ما ارایه خواهد شد.
وی با بیان اینکه بازپیرایی و پیرایش منظر بیرونی بناهای مهم منطقه شروع شده است، افزود: با توجه به اهمیتی که انجمن فلسفه و حکمت برای ما داشت، کار را از آنجا آغاز کردیم و امیدواریم تا پایان سال فضای منطقه به گونه ای تغییر کند که برای شهروندان نیز محسوس باشد. در کنار این پهنه ۴ راسته هم تعریف شده، راسته کتاب از میدان انقلاب تا همین پهنه، راسته صنایع دستی از خیابان استاد نجات الهی تا خیابان انقلاب، راستای نمایش که خیابان لاله زار است و راسته موسیقی که سعی می کنیم این پهنه را متناسب با شأن مردم تهران مورد بهره برداری قرار دهیم.
رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر درباره سنگفرش شدن «گذر فرهنگ» اظهار کرد: شاید گذر میان تالار وحدت و مجموعه تئاتر شهر سنگفرش شود ولی تمام تلاش ما این است که شهروندان ساکن آن ناحیه به عنوان بخشی از واقعیت فرهنگی آن منطقه شناسایی شوند، مزاحمت برایشان ایجاد نشود و خودشان نیز به عنوان بخشی از امکانات این مجموعه مورد توجه قرار گیرند.
حق شناس درباره وضعیت حریم مجموعه تئاتر شهر و بهبود شرایط غیرفرهنگی پیرامون این مجموعه به دلیل حضور معتادان، خلافکاران و دستفروشان، تصریح کرد: اقدام لازم درباره پیرامون مجموعه تئاتر شهر جزو وظایف شهرداری منطقه ۱۱ است که به همین منظور جلسه ای مشترک با حضور مهندس مختاری رییس سازمان بوستان ها و آقای آبادیان شهردار منطقه در اتاق بنده برگزار و در آن جلسه مسئولیت به آقای مختاری واگذار شد تا طرح مورد نیاز برای حریم مجموعه تئاتر شهر را آماده کند. قطعا با توجه به وضعیت جدید به دنبال تغییرات در بوستان دانشجو هستیم آن هم با تاکید بر اینکه حریمی را برای تئاتر شهر تعریف کنیم.
وی ادامه داد: یکی از معضلات جدی پیرامون مجموعه تئاتر شهر بحث دستفروش ها است که با سازمان مربوطه صحبت شده تا بحث دستفروش ها را ساماندهی کند. یکی از مشکلاتی که برای ساماندهی بحث دستفروش ها وجود داشت وجود ناهماهنگی بین شهرداری منطقه ۶ و ۱۱ بود. به تازگی تغییراتی در سطح شهرداری منطقه شکل گرفته است و یکی از مهمترین مواردی که به شهردار منطقه تاکید شده حفظ حرمت مهمترین چهارراه شهر تهران یعنی همان تقاطع خیابان انقلاب و خیابان ولیعصر است. برای ما مهم است که بحث پیرایش فقط برای ساختمان نباشد بلکه در محیط پیرامون نیز اجرا و محیط امنی برای خانواده ها و مراجعان فرهنگی ایجاد شود.
رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران در پایان سخنان خود تاکید کرد: قطعا پیگیر هستیم که تا مهرماه سال جاری دیگر شاهد چنین صحنه هایی در پیرامون مجموعه تئاتر شهر نباشیم.