تنفس در هوای آلوده منجر به افزایش ضربان قلب در بیماران دچار مشکلات قلبی شده و در این صورت فعالیت قلب نیز بیشتر و در نهایت منجر به ایست قلبی در بیماران قلبی خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به علت عدم جابجایی هوا در روزهای سرد سال گازهای سمی منتشر شده از وسایل نقلیه و کارخانجات در داخل شهر بیشتر در فضا پخش می شود که با تنفس افراد در این فضا باعث ایجاد نارسایی های تنفسی و تنگی نفس در بیمارانی نظیر عفونت های ریه ، گشادی راه های هوایی و برنشیت مزمن می شود چون این بیماران نمی توانند به راحتی تنفس کنند.

دکتر ایرج خسرونیا اظهار داشت: این بیماران ضمن اینکه دچار تنگی نفس می شوند بر اثر تنفس هوای آلوده مبتلا به علائمی نظیر کبود شدن نوک انگشتان و نوکی بینی و زبان می شود و تعداد گلبولهای قرمز آنان برای جبران کمبود اکسیژن افزایش می یابد که این امر نیز باعث شدت بیماری می شود.

وی تصریح کرد: متاسفانه آلودگی هوا باعث مرگ و میر تعداد زیادی از افراد به ویژه بیماران دچار نارسایی های ریوی و بیماران قلبی سالمند و کودکان در شهرهای بزرگ شده است.

رئیس هجدهمین کنگره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود:  تجربه نشان داده که در فصل های زمستان و پاییز تعداد بیماران قلبی و عروقی و نیز ریوی مراجعه کننده برای بستری در بیمارستانها در مقایسه با فصل های دیگر سال افزایش می یابد.

وی تاکید کرد: باید برای پیشگیری از خطرات و بیماریهای ناشی از آلودگی هوا ، دولتمردان باید راهکاری را درنظر گیرند تا با حل مشکل ترافیک و انتقال کارخانجات به خارج از مناطق مسکونی و تشویق مردم به استفاده از سوخت های بدون ضرر برای وسایل نقیله خود از بروز مشکلات و بیماریها جلوگیری شود.

خسرونیا گفت: در هجدهمین کنگره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در اردیبهشت سال آینده ، اثرات زیانبار آلودگی هوا بر افراد به ویژه سالمندان ، کودکان و بیماران قلبی و ریوی که آسیب پذیرین گروه ها در این زمینه هستند توسط پزشکان متخصص مورد بررسی قرار می گیرد.