به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای در صد و بیست و نهمین نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به فشارهای وارده از سوی دشمن به مردم گفت: دشمن به ویژه آمریکا تمام تلاش خود را برای فشار آوردن به وضعیت اقتصادی مردم به کار می بندد تا مردم را ناامید کند اما باید گفت که مردم هوشیار هستند. صدها بوق تبلیغاتی و با تولید شایعه و پمپاژ آنها به جامعه، سعی بر سرگردانی مردم می کنند.
وی افزود: ضد انقلاب خارج نشین هم همسو با دشمنان، نسبت به شایعه پراکنی ها و اقدامات روانی اقدام کرده است. عده ای در خارج از کشور از این فرصت سوء استفاده کرده و همچنین عده ای با قاچاق، گرانفروشی و مفسده اقتصادی آب به آسیاب دشمن می ریزند.
محسنی اژهای با بیان اینکه برای مقابله با مفسدان، چند بازپرس ویژه تعیین شد، گفت: دادستان تهران مامور پشتیبانی این قضات و نظارت بر کار آنها شد. همچنین معاون اول قوه قضائیه و دادستان کل هم ماموریت های جداگانه ای در این رابطه پیدا کردند.
بیش از یکصد نفر ممنوع الخروج شدهاند
وی ادامه داد: تا به امروز ۶۷نفر از افراد متخلف و متهم دستگیر و بازداشت شدند. بیش از صد نفر اعم از کارمند دولت، صاحب منصب و غیره ممنوع الخروج شدند و برای ۲۵پرونده هم کیفرخواست صادر شده است.
محسنی اژهای اظهار داشت: برای سرعت و دقت در رسیدگی با توجه به محدودیتهای قانونی موجود، باید استجازه از مقام معظم رهبری می کردیم. در موارد خاصی استجازه مطرح و ایشان هم موافقت کردند.
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه بعد از موافقت رهبری، نشستی با حضور رییس قوه قضاییه برگزار شد گفت: مقرر شد ۶ شعبه دادگاه با سه قاضی حداقل دارای ۲۰ سال سابقه قضایی تشکیل شود که در چارچوب استجازه این دادگاه ها کار خود را آغاز کنند.
هر مخل اقتصادی مفسد فی الارض نیست
محسنی اژهای در پاسخ به این سوال که مردم چگونه قاطعیت دستگاه قضا در برخورد با مفسدان اقتصادی را تشخیص دهند؟ گفت: قرار شده با نام و نشان و بدون حرف اول اسم و فامیل در دادگاه علنی رسیدگی و منتشر شود. در رابطه با تشخیص مفسد فی الارض هم قانون روشن کننده است. هر مخل اقتصادی، مفسد فی الارض نیست و در قانون مواد آن مشخص است. اگر قصد براندازی نظام و با علم به ضربه زدن به نظام باشد، از مصادیق جرم مذکور است. در قانون مجازات اسلامی هم موادی در رابطه با مفسد فی الارض مطرح است. به هیچ وجه مسامحه و تخفیف در نظر گرفته نمی شود. امیدواریم با انتشار دادگاههای علنی، قاطعیت اثر خود را نشان دهد.
وی در پاسخ به این سوال که اخیرا وزیر کار در مجلس استیضاح شد، اتهاماتی در جلسه استیضاح نسبت به نمایندگان و وزیر سابق مطرح شد، آیا مدعی العموم به این موضوع ورود می کند؟ گفت: در ماده ۶۰۶ قانون تعزیرات آمده است که کسانی که از ارتشا، اختلاس و جرایمی از این دست اطلاع داشته باشند، موظف به اطلاع رسانی به مراجع مربوطه هستند. در قانون آمده است اگر اطلاع ندهند طبق قانون انفصال موقت و مجازات حبس تعیین شده است. اگر کسی از مدیران و کارکنان و روسای سازمان ها اطلاعاتی دارند، قانونا موظف هستند به مراجع مربوطه اطلاع رسانی کنند. اگر اطلاع ندهند خود آن فرد به عنوان متهم تحت تعقیب قرار می گیرد. به همه مدیران می گوییم اگر اطلاعاتی دارید بگویید و گرنه مدعی العموم میتواند از این طریق اعلام جرم کند. به دادستان هم سفارش شده است اگر کسانی اطلاعاتی می گویند نسبت به آنها توضیح خواسته شود. اگر دلیل و مدرک محکمه پسندی داشتند، موظف به اطلاع رسانی بودند. چنانچه مدرکی دارید و الان اعلام کردید باید توضیح دهید. مطالب که در مجلس مطرح می شود، در قانون مجلس هم آمده است که خود هیات مجلس باید تشخیص دهد که در راستای وظایف نمایندگی بوده است یا خیر.
رئیس سابق بانک مرکزی احضار و بازداشت نشده است
وی ادامه داد: هیات(رئیسه) مجلس خود باید در مورد مطالب روز استیضاح نظر دهد و سپس دادستانی به عنوان مدعی العموم ورود کند.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه هفته پیش معاون سابق بانک مرکزی دستگیر شده است، در راستای تحقیقات تکمیلی بر روی افراد بیشتر از جمله رییس سابق بانک مرکزی، آیا این فرد احضار شده است؟ دستگیری این فرد در راستای پرونده اقتصادی اخیر مطرح است؟ گفت: اینکه دستگیری در دستور کار هست یا نه زمانی مطرح می شود که در تحقیقات مشخص شود و اتهامی بر روی این فرد لحاظ شود، تا این لحظه به عنوان مطلع و شاهد نیاز به احضار مطرح نشده است و تا کنون وی احضار نشده است. بازداشت هم با توجه به عدم احضار مطرح نیست.
پرونده مشایی تعیین وقت نشده است
وی در رابطه با تشکیل پرونده برای محمود احمدی نژاد گفت: برای احمدی نژاد پرونده تشکیل شده است و در دست بررسی است و مثل گذشته میگویم که باید صبر کرد و زمان آن هم معلوم نیست.
محسنی اژهای در خصوص صحبت های امام جمعه لواسانات که گفته بود قوه قضاییه نمره خوبی نمی گیرد، گفت: ممکن است این صحبت ها درست و یا نادرست باشد که به تحلیلی که انجام داده است بستگی دارد.
وی گفت: امر قضا کار سختی است که هر کسی که به دادگاه مراجعه می کند و اگر حکم به نفع او صادر نشود راضی نمی شود در مواردی هم کسی که حکم به نفع او هم صادر می شود راضی نیست.
معاون اول قوه قضائیه در خصوص تعیین وقت دادگاه در پرونده مشایی گفت: اشکالاتی مطرح بود در پرونده و نمیدانم رفع شده یا نه. با این حال پرونده هنوز تعیین وقت نشده است.
محسنی اژهای در پاسخ به این سوال که آیا موضوع گم شدن ۹ میلیارد دلار ارز دولتی صحیح است؟ گفت: دادستان تهران یوسفیان ملا از نمایندگان مجلس که فرد فعالی هم هست را خواست و مدرک را جویا شدند. این فرد هم اعلام کرد که من سخن این چنینی نگفتم. با این حال آنچه در رسانهها مطرح شده است صحیح نیست و برخی از دولتمردان فعلی چنین حرفهایی را با رقم هجده میلیارد اعلام می کردند که نه آن موضوع و نه این صحت ندارد.
وی افزود: قوه قضائیه به دنبال بررسی موضوع تخصیص ارز در ثبت سفارشات است. وی ادامه داد: در یک زمانی محدودیت و در زمانی ممنوعیت برای ثبت سفارش مطرح بود. افرادی آمدند و اقداماتی انجام دادند. دست اندرکاران این قضیه چه کسانی هستند، باید مشخص شود چه کسانی ثبت سفارش، ترخیص و واردات را انجام دادند. این ها همان مسایلی است که کار قوه قضاییه را سخت می کند
همکاری قوه قضائیه با تعزیرات
معاون اول قوه قضائیه در خصوص اقدامات این قوه در رابطه با احتکار کالا گفت: به دادستانها اعلام شده است که با تعزیرات همکاری کنند. اخیرا رئیس سازمان تعزیرات به جلسه مسئولان قضایی آمد و درخواست هایی مطرح کرد که سه درخواست آنها از جمله تأمین نیرو، لحاظ شد.
وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر بازداشت فرزند اقای نوبخت با مقادیری قابل توجهی سلاح گفت: اینکه اینجا اسم میبرید، یک مقدار کار را برای ما سخت میکند. البته اسم هم نبرید من متوجه نمیشوم.
اژه ای اضافه کرد: معمولاً اینجور چیزها اگر باشد دیر یا زود مطلع میشوید.
تعداد بازداشتی اعتراضات اخیر
معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که اخیرا در برخی از شهرها شاهد برگزاری اعتراضاتی بودیم، در کرج هم گفته میشود که جوانی با سلاح جنگی کشته شده است، در اعتراضات اخیر چند نفر بازداشت و چند نفر مورد ضرب و جرح قرار گرفتند؟ گفت: در رابطه با زد و خورد با نیروهای انتظامی، معمولا این گونه رفتارها از سوی مردم عادی نیست و عمدتا نفوذیهای دشمن این کارها را می کنند و مردم باید کار دشمن، نفوذیها و ستون پنجمی ها را از هم تشخیص دهند. دشمن گلوی خود را در این رابطه درید اما موفق نبود.
وی در خصوص تعداد بازداشتی ها گفت: در رابطه با بازداشتی های در صحنه در ساعات اولیه با این معنا نیست که اینها بازداشت شده و تا آخر بازداشت بمانند. خیلی از اینها به زندان نمیرسند و گاهی برخی هم اشتباهی دستگیر میشوند، این معنایش این نیست که اقدامش خلاف قانون است.تعداد بازداشتی که الان در زندان باشند بسیار بسیار کم است. بازداشتیها هم معمولا لیدرها و یا کسانی هستند که در صحنه جرمی کرده باشند. اگر حقیقتا دشمن بخواهد ادامه بدهد مردم حواسشان باشد که فریب نخورند. اگر جرمی رخ دهد قطعا نیروهای امنیتی و نظامی ورود کرده و برخورد قاطع می کنند.
محسنی اژهای در پاسخ به این سوال که شنیده شده رئیس سابق حراست بانک مرکزی قبلی احضار شده است؟ گفت: این فرد احضار شده و از وی تحقیقاتی به عمل آمده است.
وی در پاسخ به این سوال که محمود صادقی نماینده مجلس صحبت هایی در مجلس کرده؛ آیا به آنها رسیدگی می شود گفت: بله این نماینده صحبت هایی کرده است که هم وزیر اقتصاد الان و هم طیب نیا وزیر اقتصاد سابق به آن جواب داده است این فرد شاکی خصوصی هم دارد و هیئت بررسی مجلس هم گفته که این صحبت ها با وظایف نمایندگی تطابق ندارد و دادستانی باید ورود پیدا کند.
وی در پاسخ به سئوال دیگری درباره پرونده خسرو تاج و آذرمهر در پرونده واردات خودرو گفت: فرد اولی بازداشت نشده است و اگر وثیقهای صادر نشده، اطلاع ندارم ولی جزو کسانی است که از او تحقیق شده است. نفر دوم بازداشت بود اما اینکه الان آزاد شده یا خیر نمیدانم. پروندههایی که در چند استان مطرح بود، همه به تهران احاله شده است. یک بازپرس ویژه برای این قضیه تعیین شده است.
تعقیب و بازداشت بعضی دلالان
معاون اول قوهقضائیه اضافه کرد: این مسئله سه بخش دارد؛ یک بخش مربوط به ثبت سفارش است که شرکت وارد کننده و افراد دست اندکار سازمان توسعه و تجارت در مظان اتهام هستند و برخی دلالها نیز در این بخش تحت تعقیب قرار گرفتند و بازداشت شدند. بخش دوم اینکه این موارد چگونه از گمرک ترخیص شده است. آیا به صورت عادی بوده یا توام با فساد بوده است. بانک مرکزی که تخصیص و تامین کرده، آیا از اقدامات خلاف صورت گرفته در سازمان توسعه و تجارت اتفاق افتاده، مطلع بوده است یا خیر؟ الان چهار استان ما درگیر این موضوع هستند.
محسنی اژهای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا اینکه انبار داروی کشف شده منتسب به دختر نعمتزاده است، صحت دارد یا خیر گفت: خبرش را شنیدم اما چون سازمان تعزیرات ورود کرده نمیدانم منتسب به آنها هست یا خیر.