تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۷

در گوشـــه و کنار جغرافیای آذربایجان هنرمندانی حضور دارند که عاشیق برازنده نام و هویتشان است.

شکلگیری‌ و زایش‌ هنر ‌عاشیقی در منطقه‌ آذربایجان‌ با ‌باورهای‌ مردم ،‌ همساز ‌و ‌هماهنگ‌ شده ‌است‌ و زندگانی آنها به مانند هنرشان خالص و بدون هیچ ادعا و گلایه ای است. آنان روایتگر داستانهایی هستند که شـــاید امروز کمتر به گوش ما رسیده باشد.عاشـــیق به معنای عاشق هنر اســـت؛هنری که قدمت آن به هزاران ســـال پیش برمیگردد اما متأســـفانه ســـالها ممنوعیت و بی توجهی باعث شـــد این هنر آن طور که باید و شاید حفظ نشـــود و امروز موســـیقی عاشـــیقی با تعداد اندک بازماندگانش تنها به جشـــنواره های خاص اختصاص پیدا کرده اســـت آن هم نه در سرزمین و خاســـتگاهش بطوری که موسیقی عاشیقی در کشور آذربایجان در انتظار ثبت در یونسکو به سر میبرد اما در ایران مورد بی مهری و بی توجهی قرار گرفته و درواقع آن چه درگذشـــته داشـــته ایم امـــروز از بیگانه تمنا میکنیم.

عاشـــیق ها خنیاگرانی با آوا و نواهایی با ترنم هســـتند که با الهام از طبیعت از باورها و قهرمانیها، داستان‌های  عشق زمینی، جنگ‌های حماسی سخن میگویند. عاشیق ها اغلب در بداهه خوانی مهارت دارند و شعر و آهنگ تصنیف‌های خودشان را هم گاهی خود می‌سازند. گاه در کوچه و بازار می نوازند گاه در یک مجلس عروسی ، گاه در یک کافه و گاه در مراسمات رسمی یا جشن های مناسبتی . عاشیق، حقیقت و اصالت انسان را با استفاده از ابزار موسیقی، ادبیات، شعر و داستان تبیین و تبلیغ می کند و محور و رسالت عاشیق ها از قدیم تاکنون هیچ فرقی نکرده است.

 عاشیق بهمن محیطی جوان خلخالی علی رغم اینکه هنر موسیقی عاشیقی در خلخال رو به نابودی و بی توجهی ست و شاید تعداد هنرمندانش به اندازه انگشتان یک دست هم نرسد یک تنه و با همراهی برادر و همکارش کمر همت برای حفظ این موسیقی در منطقه خود بسته است . از زمانی که بخاطر می آورد در این هنر بوده و از حدود پنج سالگی و کودکی در جشنواره ها و نمایش های تاتر به نوازدگی عاشیقی می پرداخته و گویی این هنر  در پوست و خونش رنخه کرده است . در زندگی او علی رغم پستی بلندی و شکست های زیادی که بخود دیده همواره یک پناه و مونس از جنس ساز بوده و او را به آرامش و زندگی بازگرداننده است.