گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر: مطبوعات نقش ارزنده اي در حفظ آرمانها و ارزشهاي هر ملت دارند . بنابراين بررسي عملكرد مطبوعاتي كه به نوعي مطالبي را در مورد دفاع مقدس منتشر مي كنند به علت مسئوليت سنگيني كه بر عهده دارند بيش از پيش لازم به نظر مي رسد.علاوه براين در آشنايي و ارتباط هرچه بهترعلاقمندان به اين موضوع نيز موثر خواهد بود .

در اولين بخش از بررسي مطبوعات دفاع مقدس ، مطبوعاتي كه داراي صفحه مربوط به دوران دفاع مقدس هستند و از تاريخ 15 آذر لغايت 20 آذر 1382 منتشر شده اند را مورد بررسي قرار مي دهيم.

روزنامه جوان روز يك شنبه 16 آذر همزمان با روز دانشجو در صفه هشت خود كه مربوط به بسيج ودفاع مقدس است مطلبي را تحت عنوان ياد ياران به چاپ رسانده بود . اين مطلب كه به انگيزه هفتمين يادمان شهيد سيد حسين علم الهدي و شهداي دانشجوي كشور منتشر شده بود مطالبي جالب وخواندني در مورد عمليات پيروزمندانه هويزه كه توسط حسين علم الهدي و يارانش در دي ماه سال 1359 آفريدند به چاپ رسيده است .

در بخشي از اين مطلب مي خوانيم : « .... حسين نمونه بارزي از يك حلقه مهم فرهنگي ، سياسي و نظامي بود. اودر همه سنگرها ، وظيفه خود را به نحو احسن انجام مي داد ......
در بخش ديگري از صفحه بسيج ودفاع مقدس روزنامه جوان مطلبي تحت عنوان عاشوراي هويزه در كلام نور به چاپ رسيده كه سخني از مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنه اي را در مورد حماسه شهيد علم الهدي و يارانش را در خود جاي داده است.
از ديگرمطالب اين صفحه روزنامه جوان مي توان به از ميان گفتار دانشجويان شهيد و چند شعر در مورد شهدا اشاره كرد.

روزنامه كيهان نيز در صفحه فرهنگ مقاومت خود در كه يكشنبه هر هفته منتشر مي شود مطالب متنوعي را به چاپ رساند . بيشترين حجم مطلب مطلب صفحه فرهنگ مقاومت روزنامه كيهان به دوموضو اختصاص داشت . ابتدا با با خاطره اي از عمليات كربلاي پنج با عنوان " خانم گفته اند پيروز مي شويد" شروع شده است.
ديگر مطلب روزنامه كيهان در اين شماره گفت وگوي اختصاصي خبرنگار كيهان با سر لشكر " حسن النقيب" با عنوان صدام با اسراييل ارتباط داشت " بود.در بخشي از مقدمه اين مصاحبه كه پيش از سقوط صدام در سوريه صورت گرفته است امده است:
« سرلشكر ستاد حسن النقيب از جمله نظامياني است كه در برهه اي از تاريخ معاصر عراق در پست هاي مهم نظامي ايفاي نقش كرده است ...... النقيب در زمان احمد حسن البكر معون رييس ستاد مشترك ارتش عراق بو و حرفهاي زيادي در مورد صدام دارد....»
از ديگر مطالب صفحه فرهنگ مقاومت روزنامه كيهان در روز يكشنبه مي توان به ، فرازي از سخنراني سرلشكر شهيد فلاحي در باره خلبان شهيد احمد كشوري ؛ خاطره از حضور دكتر شيباني نماينده اسبق مجلس در جبهه ها و مطلبي تحت عنوان " نواي آن پرنده از غيب آمد" كه خاطره اي از رزمندگان لشكر 31 عاشوراست اشاره كرد.


 روزنامه جمهوري اسلامي نيز در صفحه جهه وجنگ خود مصاحبه اي با حجت الاسلام مازني از مديران كل بنياد شهيد انقلاب اسلامي داشته است كه بخش اول آن در مورد روند كار طرح فرهنگ ايثار و شهادت دراين روز به چاپ رسيد.


روزهاي سه شنبه سه روزنامه ايران وجوان و جمهوري اسلامي صفحاتي مربوط به جنگ ودفاع مقدس دارند . روزنامه ايران در صفحه ادب وفرهنگ پايداري خود سه مطلب مختلف را به چاپ رسانده بود. بيشترين حجم در بين موضوعات اين صفحه از روز نامه ايران مربوط به موضوعي با عنوان " سالهاي پر از لطافت بسيج" است . در بخشي از اين مقاله آمده است : « آن سالهاي پر از طراوت و لطافت كه بسيج مدرسه عشق بود و بر پيشاني بندهامان ، نام گمشده بقيع مي درخشيد . با تمام دلتنگي هايمان مظلوميت را لمس مي كرديم و بر شانه خاكريزها و لابه لاي خاك وخون دل ، از مرثيه سيلي مي سروديم.......»
روزنامه ايران در اين شماره به مناسبت سالروز شهادت غلامعلي پيچك مطلبي با عنوان " قسمت فرشته ها شدي " را به چاپ رساند.همچنين در بخش كوچكي نيز تحت عنوان " با هنرمندان دفاع مقدس" به گفتگو با محمد رضا بايرامي پرداخته است.

روزنامه جوان كه روزهاي سه شنبه هر هفته ويژه نامه اي تحت عنوان" سرو قامتان " ويژه دفاع مقدس و جنگ منتشر مي كند اين هفته نيز مطالب متنوعي را در مورد مقولات مختلف دفاع مقدس به چاپ رسانده بود.
حديث ولايت ، از لابه لاي خبرها ، گزارش همايش بسيجيان در لانه جاسوسي ، گفت وگو با سردار احمدي مقدم جانشين فرمانده نيروي مقاومت بسيج در مورد حمايت از نخبگان بسيجي ، خاطراتي از جبهه ها، زندگي نامه شهيد علي ياري، داستان كوتاه ، مقاله اي در مورد فلسفه وجودي بسيج با عنوان " نقش بسيج در دفاع از دستاوردهاي انقلاب اسلامي" ، زندگي نامه شهيد زين الدين با عنوان " روحي بلند در جسمي خاكي " ، گزارشهاي خبري وبسياري مطالب ديگر از جمله مطالب چاپ شده در اين شماره از سر قامتان است.

روزنامه جمهوري اسلامي نيز بخش دوم وپاياني مصاحبه خبرنگار اين روزنامه با حجت الاسلام مازني از مديران كل بنياد شهيد را به همراه خاطه اي از يكي از رزمندگان اسلام در اين شماره به چاپ رسانده بود.

هفته نامه يالثارات نيز كه چهارشنبه هر هفته منتشر مي شود در هر شماره خود طي دو صفحه تحت عنوان"روايت ياران" به موضوع دفاع مقدس وجنگ مي پردازد.
در شماره 255 اين هفته نامه در صفحات مربوط به جبهه وجنگ مطالب مختلفي به چشم مي خورد. مقاله اصلي اين دو صفحه كه تحت عنوان هزارويك نكته منتشر مي شود در اين شماره مطلبي با عنوان " منطقه آزاد « خونين شهر»! " به چاپ رسانده بود كه طي آن نويسنده ضمن انتقاداتي به برخي از مسئولين خواهان جلوگيري از منطقه آزاد شدن خرمشهر شده بود. در بخشي از اين مقاله مي خوانيم :« تصور كنيد جماعت متمول ، نوكيسه و بي قيد وبندي كه تعطيلات نوروزي خود را در منطقه آزاد تجاري خرمشهر طي خواهند كرد با صدها هزار جوان حزب اللهي و غيرتمند كه در همين ايام با كاروانهاي راهيان نور ، عازم اين شهر شده اند چه تعارضاتي پيدا خواهند كرد.»
از جمله مطالب ديگر منتشر شده در اين هفته نامه پيرامون دفاع مقدس مي توان به موارد زير اشاره نمود:
18 آذر؛ پيروزي ناتمام به مناسبت سالروز متجاوز شناخته شدن عراق در جنگ تحميلي ، خاطره اي از رضابرجي عكاس ومستند ساز جنگ تحت عنوان " شيك پوش گردان كميل" ، مصاحبه اي با حميد رضا ترقي تحت عنوان انتظارات ارزشي ايثارگران و بررسي زندگي نامه شهيدان اسدالله و فتح الله ژيان پناه از شهداي دوران دفاع مقدس در گفتگو با خانواده آن شهيدان . 

از جمله مطالبي كه مطبوعات داراي صفحه دفاع مقدس به آنها به دلايل مختلف توجهي نكردند مي توان به ؛ 18 آذر سالروز متجاوز شناخته شدن عراق به خاك ايران كه در آذر 1370 توسط سازمان ملل متحد اعلام شد ، 20 آذر سالروز عمليات مطلع الفجر و 15 آذر سالروز شهادت سرگرد خليان احمد كشوري اشاره كرد كه چندان به انها در مطبوعات پرداخته نشده بود.
گفتني است بيشترين حجم مطلب در مورد موضوع دفاع مقدس و جنگ اين هفته در روزنامه جوان به چاپ رسيده بود و پس از آن  جمهوري اسلامي ، يالثارات ، كيهان وايران قرار دارند.