به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) (روز ازدواج و خانواده)، بسته پیشنهادی مطالعاتی از سوی مرکز پژوهش‌های جوان وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی  معرفی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) (روز ازدواج و خانواده)، بسته پیشنهادی مطالعاتی از سوی مرکز پژوهش‌های جوان وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی  معرفی شده که در ادامه معرفی کوتاهی از این آثار آمده است:

کتاب «طعم خوش اخلاق در خانواده» نوشته حجت‌الاسلام هادی حسین‌خانی

در این کتاب، با استفاده از منابع اسلامی، مهم‌ترین ارزش‌های اخلاقی که موجب تقویت روابط بین همسران می‌شود، شناسایی و شاخصه‌ها و معیارهای آن تعیین می‌گردد؛ همچنین تهدیدها و آسیب‌های بی‌توجهی به این ارزش‌ها تبیین شده و برای استقرار آنها در خانواده، راهبردهای لازم ارائه می شود. موضوع‌هایی همچون اخلاق در گفت و گو، اخلاق در روابط صمیمانه، اخلاق در حل تعارض بین فردی، اخلاق در برقراری ارتباط با خارج سیستم خانواده، اخلاق در مدیریت و ایفای نقش ها، اخلاق در امور جنسی و اخلاق در امور اقتصادی شاکله اصلی کتاب را تشکیل می‌دهد. استناد به منابع اصیل دینی، نقل سیره اولیای الهی و اختصار، مشخصه این کتاب به شمار می‌رود. این کتاب به  شمارگان ۵۰۰ نسخه با قیمت ۱۰۰۰۰ تومان در ۱۲۸ صفحه منتشر شده است.

کتاب «شادابی خانواده» اثر حجت الاسلام سید مهدی قانع

خسیس‌ترین مردم کسی است که روی خوش و لبخند را از دیگران دریغ می‌کند. از آن خسیس‌تر کسی است که این شادابی و نشاط را از عزیزترین کسان خود، از خانواده، همسر و فرزندان خویش دریغ کند. این کتاب تلنگری است به رفتار ما تا در وهله نخست، شادی و نشاط را برای خود به ارمغان آوریم، سپس آن را به دیگران هدیه دهیم. بدین منظور راهکارهایی ساده و عملی ارائه شده است. این کتاب به قلم سیدمهدی قانع در ۸۸ صفحه و قیمت ۷۰۰۰ تومان منتشر شده است.

دفتر هفتم از مجموعه از نگاه نبوی(ص) با عنوان «خانواده از منظر پیامبر(ص)» اثر فرزانه حکیم‌زاده

خانواده کهن‌ترین و اصیل‌ترین واحد اجتماعی است که به دلیل اهمیت شگرف و آثار ماندگار آن از دیر باز مورد توجه اندیشمندان بوده است. اگر خانواده بر اساسی صحیح استوار گردد و نیتی الهی همراه با انس و عاطفه زمینه ساز تشکیل آن باشد، بستر ساز پاکی و طهارت در روابط اجتماعی خواهد بود.  این کتاب با عنوان خانواده از منظر پیامبر(ص) در پی آن است که برخی آموزه‌های نبوی در زمینۀ ازدواج، خانواده، حقوق والدین، تربیت فرزندان و رفتار با همسر را به عنوان برترین سرمشق برای زندگی سعادتمندانه، در منظر مخاطب قرار دهد. می‌توان گفت که گرچه رفع نیازهای جسمی و روحی مهمترین دلیل تشکیل خانواده است اما آنچه که بر اهمیت این بنیان می‌افزاید، آن است که رفع نیازها با قبول مسئولیت همراه است. مسئولیتی که با امر الهی ایجاد شده و بین زن وشوهر تقسیم می‌شود و در طول زندگی این محبت و عاطفه و تعهد و مسئولیت پذیری به فرزندان نیز آموزش داده می‌شود. از سوی دیگر تشکیل خانواده زمینه ساز ارتباطات گسترده‌ای برای همسران گشته و اجتماعی شدن و همزیستی عاطفی را به دنبال دارد.محورهای اصلی این کتاب عبارت اند از: رفتارهای عاطفی پیامبر(ص) با همسران، رفتارهای فرهنگی پیامبر با همسران و آسیب شناسی خانواده. این کتاب به قلم فرزانه حکیم زاده با شمارگان ۲۰۰۰ نسخه، در۱۲۰ صفحه و قیمت۵۰۰۰ تومان به صورت مشترک توسط کانون اندیشه جوان و دفتر نشر معارف منتشر شده است.