سید محمد علی حسینی تصریح کرد: آنچه در خصوص مسئله هسته‌ای به عنوان موضع نظام مطرح می‌شود برآمده از اجماع مسئولان در شورای عالی امنیت ملی است، که تا کنون تغییر نکرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی حسینی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران با اشاره به وضعیت حاکم بر عراق و دخالت های آمریکاییان از مردم ایران در خواست کرد در ماههای محرم و صفر از سفر به عتبات عالیات در عراق خودداری کنند.

وی در خصوص اظهارات جلال طالبانی مبنی بر آمادگی ایران برای مذاکره با آمریکا در مسائل منطقه ای گفت: این اظهارات اشاره ای است به سوابق این موضوع یا که گذشته وجود داشته و نشان از ثبات ایران در موضع قبلی خود یعنی لزوم بر قراری آرامش در عراق دارد.

حسینی ادامه داد: موضعمان در خصوص مسائل منطقه ای تغییر نکرده است و آن این است که اگر در مورد  بررسی مسائل منطقه ای در خواستی از سوی آمریکا مطرح شود ایران آن را قابل بررسی می داند.

اظهار نظرها و تحلیل های مختلفی در مورد مساله هسته ای وجود دارد اما موضع نظام بر آمده از اجماع در شورای عالی امنیت ملی است

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص قرار داد صندوق ضد امپریالیستی  امضا شده در سفر رئیس جمهور به ونزوئلا توضیح داد: تشکیل این صندوق در شهریور ماه مورد توافق دو کشور قرار گرفته بود که 25 درصد از آن سهم ایران و 75 درصد آن سهم ونزوئلا است.

وی صدور خدمات فنی  و همکاریهای تکنولوژیکی و صنعتی بین دو کشور را از اهداف تشکیل این صندوق بر شمرد.

خبرنگار از اختلاف در اظهار نظرهای مقامات کشور و سخنرانی های تند گاه به گاه برخی مقامات پرسید حسینی پاسخ داد: اظهار نظرها و تحلیل های مختلفی در مورد مساله هسته ای وجود دارد اما موضع نظام بر آمده از اجماع در شورای عالی امنیت ملی است.

وی تاکید کرد: تغییری در مواضع هسته ای ما بوحود نیامده است.

خبرنگاری گفت: گفته می شود دفتر ایران در عراق که مورد حمله آمریکاییها قرار گرفته تابلو  کنسولگری نداشته است حسینی پاسخ داد: سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل حدود 15 سال است که به عنوان کنسولگری شناخته می شود و پرچم هم در آن به احتزاز در آمده بود. و خبر شما دقیق نیست.

به گفته وی سند تبدیل کنسولگری به سرکنسولگری در اربیل میان دو کشور ایران و عراق به ا مضا رسیده است.

وی با اشاره  به فعالیت کنسولگری ایران در بصره و سلیمانیه و اربیل و کربلا از فعالیت کنسولگری عراق در اهواز، کرمانشاه و مشهد نیز مورد توافق در کشور قرار گرفته است.

به گزارش مهر سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: آنچه اتفاق افتاد یک اقدام خودسرانه و نقض صریح حاکمیت عراق است.

خبرنگاری از دستگیری افرادی به نامهای حسن عباسی و محمد جعفری در کنسولگری ایران در اربیل پرسید حسینی گفت: صحت ندارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ سوالی مبنی بر اتهامات آمریکا علیه ایران در خصوص دخالت ناامنی در عراق گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ثبات و امنیت عراق حمایت کرده است و توسعه روابط بین او کشور در پرتو امنیت شکل می گیرد و اتهامات مطرح شده از سوی آمریکاییها اشتباه است و هرگز جمهوری اسلامی ایران  عراق را فضایی برای تسویه حساب قرار نمی دهد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده است با رفتار آمریکا در عراق با تدبیر برخورد کند .

به گفته حسینی  در برنامه آمریکا این موضوع وجود دارد که دستگیری های غیر قانونی را در عراق  ادامه دهند و تشدید کنند.

خبرنگاری پرسید : نخست وزیر عراق گفته است سفر مقامات ایرانی به عراق ممکن است محدود شود به دلیل مسائلی که ممکن است آمریکا بوجود آورد آیا یان موضوع صحت دارد؟ اراده سیاسی لازم برای ارتقای مناسبات ایران و عراق وجود دارد البته آمریکاییها تلاش می کنند روابط را تخریب یا محدود کنند اما ما بر اساس منافع مشترک سطح روابط دو کشور را تنظیم می کنیم .

حسینی در پاسخ خبرنگاری که خواستار توضیحات بیشتری در خصوص اظهارات وزیر امور خارجه در مورد افشار مسائل پشت پرده آمریکا در عراق شد گفت: بخشی از آنجه که آقای متکی مورد اشاره قرار دادند سیاست های تندروانه آمریکا در عراق است که قصد دارند دست به دستگیریهای گسترده ای در مناطق مختلف عراق بزنند . تند کردن فضای منطقه در سیاست جدید آمریکا در عراق در نظر گرفته شده ا ست.

وی در پاسخ به خبرنگار دیگری که از سرنوشت دیپلمات های ایرانی ربوده شده در عراق پرسید گفت: دیپلمات های ایرانی ربوده شده در عراق هستند و خارج نشده اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اعزام هیات ایرانی به کره شمالی توضیح داد: معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه مهدی صفری در چارچوب روابط دو کشور و سند همکاری دو کشور به کره شمالی رفته است سندی نیز در خصوص و مسائل فرهنگی دو کشور  خبرنگار پرسید چرا وزارت امور خارجه در خصوص ربوده شدن دیپلمات های ایرانی منعفلانه عمل کرده است . حسینی با بیان اینکه واکنش ایران نسبت به ربوده شدن دیپلمات های ایرانی در عراق منفعلانه نبود به ا قدامات انجام شده در این خصوص از سوی جمهوری اسلامی ایران در زمینه رسمی و رسانه ای اشاره کرد.

وی در خصوص وضعیت پاسخ قطعی ایران به قطعنامه 1737 توضیح داد: آقای لاریجانی در ابتدا اشاره کردند که کمیته ای از مراجع ذیربط برای بررسی مسائل بررسی شده است. مسائلی هم در گذشته گروههای کاری مختلف مورد بررسی قرار داده اند و به تصمیماتی هم خواهند رسید که بعد از اتخاذ تصمیم نهایی اعلام خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص سفر فرستاده ویژه فرانسه به تهران گفت: مذاکرات ابتدایی بین متکی و همتای فرانسوی ایشان در سال گذشته در بیروت صورت گرفت و آقای متکی دیداری با مشاور امنیت ملی کاخ الیزه در منامه نیز داشت که در آن دیدار  این سفر مورد توافق طرفین قرار گرفت اما در مورد سطح و زمان آن هنوز توافق نشده است.

حسینی در خصثوص اظهارات اخیر مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد فعالیت های هسته ای ایران گفت: اظهارات اخیر البرادعی با واقعیات بسیار نزدیک بود و امیدواریم این اظهارات اساس تدوین گزارشات ایشان باشد.

وی با بیان اینکه آقای البرادعی تنها مرجع ذیصلاح برای اظهار نظر در خصوص فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران است و نشان می دهد ما هیچ فعالیت اعلام نشده ای نداریم .

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: امیدواریم طرف های اروپایی همین موضوع را برای ادامه مذاکره مورد توجه قرار دهند ، هر راهی جز  مذاکره به پیچیده شدن موضوع می انجامد.

وی در پاسخ به خبرنگاری در خصوص بازپس گیری باغ قلهک از سفارت انگلیس گفت: وزارت خارجه این موضوع را مورد بررسی قرار داده است و هر آنچه مراجع قضایی تصمیم بگیرند وزارت خارجه اجرا خواهد کرد.

در در خصوص آخرین شرایط مرز شلمچه و باز و بسته شدن چندین باره این مرز در روزهای اخیر گفت: مرزها و مرز شلمچه هم توافقات در چارچوب همکاریهای ایران و عراق مطرح است که امنیت مرزها با کمک دو کشور بیش از دو کشور تامین شود  و این مساله  جدیدی نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص میزان جدی بودن حمله آمریکا به ایران در ماههای آینده گفت: طرح حمله بیشتر یک فضا سازی و جنگ روانی است و طبق اظهار نظرهای رسمی مقامات این گزینه درتصمیمات جایی ندارد و رسانه ها به آن دامن می زنند.

خبرنگاری پرسید: همکاری منافقین با آمریکاییها در بغداد همچنان ادامه دارد چرا وزارت خارجه با این موضوع محکم برخورد نمی کند و از عراق خواستار توجه به این موضوع نمی شود؟ حسینی پاسخ داد: پرونده سیاه منافقین برای همه روشن است اما برخی برای سو استفاده از این گروهک علی رغم اینکه آنها را در لیست سیاه خود قرار داده اند این پرونده سیاه را نادیده می گیرند.

وی ادامه داد: مسئولان عراقی هم  بر تروریستی بودن این گروهک تاکید دارند و بر ادامه حضور آنها در عراق راضی نیستند اما سیاست های آمریکایی ها تا به حال ممانعت به عمل آورده است از این موضوع.

خبرنگار دیگری پرسید با توجه به شرایط موجود مواضع هسته ای ایران و مواضع متقابل غرب تا کجا ادامه پیدا می کند؟ سخنگوی وزارت امور خارجه پاسخ داد: این موضوع  قابل پیش بینی نیست و اگر رویکرد طرف مقابل بر مذاکره باشد توافق نزدیک می شود و در صورت رویکرد نامناسب طرف مقابل توافق در نطقه ای دورتر خواهد بود.

حسینی در پاسخ به سوالات مکرر خبرنگاران هر گونه بازگرداند سفیر عراق در تهران را رد کرد و سفر وی به بغداد را طبیعی خواند.

حسینی خبر داد: سفیر وزیر خارجه نظر امروز به تهران می آید و رایزنی های دیگری نیز با کشورهای منطقه صورت می گیرد مقاماتی برای سفر به تهران ابراز تمایل کرده اند. گفتگوهای نقض و رایزنی وزیر امور خارجه متکی با همتای کویتی و عمانی انجام شده است.

خبرنگاری پرسید: شکایت ایران از امریکا به سازمان ملل در خصوص دیپلمات های ایرانی به چه سرنوشتی دچار خواهد شد . حسینی پاسخ داد: ما از هر ظرفیت ها برای احقاق حقوقمان باید استفاده کنیم و تلاش کنیم که به نتیجه برسانیم و امیدوارم چنین شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به خبرنگاری که خواستار موضع گیری ایران در برابر اظهارات مقامات اروپایی برای افزایش تحریم ها علیه ایران شد گفت: اروپایی ها بر هیچ تصمیمی نرسیده اند صرفا قرار است جلسه ای داشته باشند اما هدف این نیست که تحریم ها را افزایش بدهند.

حسینی اظهارات اخیر بانکی مون دبیر کل سازمان ملل را غیر دقیق خواند و گفت: امیدواریم رعایت اعتدال وانصاف را داشته باشند.

وی یاد آور شد: آنچه آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده این است که ایران هیچ انحراف یا عمل گزارش نشده ای ندارد و بر صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای ما تاکید دارد.

وی خواستار آن شد که دبیر کل سازمان ملل به این موضوع توجه داشته باشد و در عین حال یاد آور شد این مقام اعتراف رژیم صهیونیستی  نادیده می گیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا این احتمال وجود دارد که ایران از کنترل عبور و مرور در تنگه هرمز به عنوان ابزاری در برابر  تحرکات غیر قانونی آمریکا در خلیج فارس استفاده کند؟ گفت: ما همواره باید تلاش کنیم این اتفاق نیافتد و به عنوان یک کشور مهم منطقه ای تلاش کنیم امنیت در خلیج فارس بیش از گذشته واقع شود.

خبرنگاری با اشاره به عملکرد دولت نهم در سیاست خارجی پرسید دستاوردهای وزارت خارجه در این دوره چه بوده است؟

حسینی پاسخ داد: اما من عمل سیاست خارجی بر اساس طرح چشم انداز 20 ساله و بیانات مقام معظم رهبری و تصمیمات رئیس جمهور است.

وی در خصوص ادامه ناامنی ها در عراق توضیح داد:ما باید تاکید کنیم بر سیاست های اصولی نظام مقدسمان و اینکه نا امنی و بی ثباتی عراق به نفع کشورهای منطقه نیست . عامل اول ناامنی حضور بیگانگان و عامل دوم گروههای تروریستی است که متاسفانه از سوی آمریکا شاهد برخورد جدی با این دو عامل نبوده ایم .

حسینی در خصوص تحریف نام خلیج فارس نیز توضیح داد: خلیج همیشه فارس بر اساس تمامی اسناد معتبر در موزه ها و مجامع رسمی و بین المللی " خلیج فارس "  است و هر جا که احساس می کنیم به عنوان  مجعول استفاده می شود باید پیگیری کنیم .

وی در عین حال گفت: در شرایطی که اقدامات این چنینی وقتی از سوی دشمن با برنامه ریزی و صرف هزینه های هنگفت صورت می گیرد تغییر آن به سادگی نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: توصیه ما به مراکز معتبر بین المللی اعم از موزه ها یا سایر سازمانهای این است که استفاده نام جعلی به بی اعتباری آنها خواهد انجامید.

به گزارش مهر خبرنگاری از حسینی در خصوص سفر اخیر علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی به قم و دیدار با علما و مراجعه پرسید وی پاسخ داد: این سوال را بهتر است از خود آقای لاریجانی بپرسید. اما موضوعی به آن اشاره کردید درست است و چون نیاز به وحدت و انسجام ملی در پیگیری فعالیت های هسته ای به عنوان عزم ملی وجود دارد . لذا هم مراجعه بزرگوار در  شان عالی خود و هم نهادهای ذی نفوذ و هم رسانه ها را باید مورد مشاورت قرار داد و سیاست های کلی نظام ارائه شود تا از این گردنه عبور کنیم .

خبرنگاری پرسید آیا برای آزادی دیپلمات های ایرانی ربوده شده در اربیل با مقامات آمریکایی رایزنی داشته اید؟ حسینی پاسخ داد: موضوع را صرفا از طریق مقامات عراقی به عنوان مسئولان اصلی پیگیری می کنیم و ضرورتی برای تماس با آمریکاییان نمی بینیم.