مدیران و مسئولان حوزه تئاتر و سینما در پیام‌هایی درگذشت عزت‌الله انتظامی، بازیگر پیشکسوت را تسلیت گفتند.

به گزارش خبرنگار مهر، در پی درگذشت عزت‌الله انتظامی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون مدیران و مسئولان حوزه سینما و تئاتر در پیام‌های جداگانه‌ای درگذشت این هنرمند گرانقدر را به جامعه هنری تسلیت گفتند.

در پیام تسلیت سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: «انالله و انا الیه راجعون. خبر درگذشت هنرمند پیشکسوت، "آقای بازیگر" مرحوم عزت الله انتظامی موجب تاثر و تاسف عمیق شد. این هنرمند فرهیخته و مردمی، قریب به هفت دهه از عمر پرثمر خویش را وقف ایفای نقش های گوناگون و متنوع در عرصه تئاتر و سینمای ایران نمود و  با خلق خاطراتی به یادماندنی در ذهن همه ایرانیان هنردوست، چهره ماندگار هنر این سامان شد. مردمی که با خنده های او شاد شدند و با اشک های او گریستند از عزت الله انتظامی جز ادب، وقار و احترام ندیدند و هنرمندانی که در این عرصه همنفسی با او را تجربه کردند، همواره به نیکی و بزرگی از عزت سینمای ایران یاد می کنند. بی تردید فقدان این بزرگمردضایعه ای برای هنر معاصر ایران خواهد بود.

اینجانب فقدان این هنرمند مردمی را به عموم هموطنان، اصحاب  فرهنگ و هنر و اهالی تئاتر و سینما، بویژه خانواده آنمرحوم و فرزندان برومند و هنرمند وی صمیمانه تسلیت گفته و از درگاه ایزد متعال رحمت واسعه و علو درجات برای آن عزیز از دست رفته آرزومندم.»

مردی پر از آرزوهای بلند

حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران در پیان خود آورده است: «مردی پر از آرزوهای بلند… سرشار از عشق به وطن… یک جهان ادب و احترام… سرشار از تبسم و شیرین چون عسل… امروز رخ از جهان فروکشید.

او رفت و داغ رفتنش همیشه می ماند بر دل دوستداران سربلندی ایران. او هست هر جا که به نام ایران و به نام سینمای ایران محفلی برپاست؛ آنجا که به احترام بلند می شود دست جوان سینماگر ایرانی. آنجا که خوانده می شود به احترام نام ایرانی برنده در جشن و جشنواره‌ای. هر جا که تصویری زیبا و متمدنانه از ایران هست می توان از «عزت الله انتظامی» همچنان سراغ گرفت…روحش شاد»

گوهر شب‌افروزی که از دست رفت

شهرام کرمی مدیر کل هنرهای نمایشی هم در پیامی درگذشت استاد عزت الله انتظامی را به خانواده آن هنرمند و خانواده بزرگ هنرهای نمایشی ایران تسلیت گفت. در متن این پیام می‌خوانیم؛ «با تسلیت آغاز می کنم و از فقدان مردی خبر می دهم که هنرهای نمایشی ایران زمین مدیون اوست. چه آن زمان که نوجوانی خود را وقف پیش‌پرده‌خوانی‌های لاله‌زار می‌کند چه آن زمان که با آغاز تئاتر نوین، از لاله‌زار به سعدی کوچ می‌کند و چه هنگام شکل‌گیری جریان تله‌تئاتر در تلویزیون ایران که از ابتدا یگانه‌ترین یار آن می‌شود؛ یا حتی دیرگاهی که از شکوه صحنه‌ها کمی دور می‌شود و از دیگرسو به‌عنوان عزت سینمای ایران گردن به جلال می‌افرازد، عشق به تئاتر، صحنه و هرآن‌چه در آن حوالی بر او گذشته و می‌گذرد، هرگز از لوح وجودش حتی ذره‌ای کمرنگ نمی‌شود.

باری هنر نمایش گوهر شب‌افروزی را از دست داده که تاریخ تئاتر نوین با نام او گره خورده است و چه کس می‌تواند انکار کند مسیر شکوفایی، به اوج رسیدن و در اوج ماندن او طی هفت دهه، یگانه بوده و هیچ کم نداشته است؛ اما چه می‌شود کرد که بازماندگان را همواره ضایعه فقدان مسافر دردناک‌تر است تا شخص مسافر. تردیدی نیست نه تنها تئاتر بلکه حیطه وسیع هرآنچه ذیل هنرهای دراماتیک و نمایشی جایگاه می‌یابد، با کوچ عزت‌الله انتظامی خلاء عظیمی را می‌چشد و لمس می‌کند خصوصن در عرصه ی بازیگری که جراحتش را دشوار التیامی و مرحمی یافت می‌شود.

 این خلاء دردناک را از عمق وجود به خانواده هنرمند عزت‌الله انتظامی و همزمان به‌ خانواده بزرگ هنرهای نمایشی ایران تسلیت می‌گوییم.»

اشارات نافذ آقای بازیگر فراموش‌نشدنی است

علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، در پیام خود آورده است: «در نهایت تالم و اندوه فراوان، یکی دیگر از مردمی‌ترین هنرمندان این سرزمین، دعوت حضرت حق را لبیک گفت و آخرین نقش ماندگار خود را در تاریخ هنرهای نمایشی این مرز و بوم به یادگار گذاشت. همچو نامش، عزت مندانه، سالیان سال، با نقش‌ها و آثاری جاودان برای هنر و فرهنگ این مملکت، افتخار و اعتبار بجا گذاشت و همیشه برای مردم شادی آفرید. هنردوستان ایرانی هیچگاه کلام و اشارات نافذ «آقای بازیگر» را در حمایت از نیازمندان فراموش نخواهند کرد چرا که باور داشتند و دارند واژه هنرمند، یگانه عیار عیان او بود.

مصیبت فقدان استاد عزت الله انتظامی را به خانواده محترم و دوستداران و اهالی شریف سینمای ایران تعزیت و تسلیت عرض نموده، از درگاه پروردگار لطیف، علو درجات و آرامش ابدی مسئلت می‌نمایم.»

سازندگان راستین هنر در برابر فراموشی‌ ایمن‌اند

سعید اسدی مدیر مجموعه تئاتر شهر هم ضمن تسلیت این فقدان،‌ در پیامی نوشت: «هنر ساخته‌ی آدمی است و سازندگان راستین هنر خود را با آن در برابر زوال، مرگ و فراموشی ایمن می کنند. تن هنرمند در آنچه که مرگش می خوانند آرام می گیرد اما، روح او با شمایل زیبای زندگی در خیال و خاطره و فرهنگ مردم جاری می ماند. در گذشت آقای عزت الله انتظامی برای ما ناگوار است، چرا که دیگر آن نوعِ نگاه و زنگِ صدا و حضور دلنشینش‌ را بار دیگر بر صحنه تئاتر تجربه نخواهیم کرد، اما بر آنچه که از خود برای افتخار تئاتر ایران به جای گذاشته می بالیم و به نام بزرگ او و هنرش به خود و همه‌ی دوست دارانش تسلی می دهیم. مجموعه تئاترشهر به خانواده گرامی استاد انتطامی و جامعه تئاتر کشور این رخداد تلخ را تسلیت می گوید و برای روان بزرگ ایشان آمرزش و آرامش ابدی آرزو می کند.»

هنوز جلوی چشم مخاطبان سینما است

مجید رجبی‌معمار، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و رئیس تماشاخانه ایرانشهر هم در پیام تسلیت خود آورده است: «به آقای بازیگر معروف بود، همان که با چشم‌های نابش زل می‌زد توی دوربین و چنان حرف می‌زد که کلماتش در ذهن مخاطبان حک می‌شد. هنوز مش حسن فیلم گاو، ناصرالدین شاه فیلم کمال الملک، حسین قلی‌خان فیلم حاجی واشنگتن و... جلوی چشم مخاطبان است و کلماتش در گوش همه زنگ می‌زند. او در کنار کارگردانان بزرگی هم‌چون زنده‌یاد علی حاتمی، داریوش مهرجویی، مسعود کیمیایی و... ماندگارترین آثار سینمایی ایران را خلق کردند. خانه‌ی هنرمندان ایران نیز در طی این سال‌ها همیشه مورد الطاف استاد بوده است. مجسمه‌ی استاد، دوستداران تئاتر را به سالن تئاتری که به نام ایشان مزین است، راهنمایی می‌کند. چند سال پیش استاد در مورد زنده‌یاد علی حاتمی گفته بودند: «نمی‌توانم تنها یک یا چند جمله در بیان شخصیت علی حاتمی بگویم، باید ساعت‌ها در مورد حاتمی صحبت کرد تا بتوان حق مطلب را ادا کرد». حال که استاد از میان ما به سفر رفته، من هم نمی‌توانم در چند جمله، حق مطلب را در مورد ایشان بیان کنم. تنها به تسلیتی بسنده می‌کنم، و جمله‌ی ماندگار خودش در فیلم حاجی واشنگتن را تکرار می‌کنم: «آیین چراغ خاموشی نیست». نور راهنمای آقای بازیگر، تا سال‌ها بر سینمای ایران تابان است.»

اعضای شورای عالی خانه هنرمندان ایران نیز در پیامی درگذشت استاد عزت‌الله انتظامی را تسلیت گفتند؛ «خبر درگذشت آقای بازیگر، کوتاه اما غم‌انگیز و دردناک بود. تاریخ سینما و تئاتر ایران را نمی‌توان بدون ذکر نام استاد عزت‌الله انتظامی به رشته تحریر درآورد. استاد انتظامی با نقش‌آفرینی در صحنه تئاتر و ایفای نقش در برجسته‌ترین آثار سینمایی و تلویزیونی برای همیشه در اذهان مردم ایران جاویدان خواهد ماند. استاد انتظامی در کنار خلاقیت و توانایی هنری که به‌کرات در صحنه هنرهای نمایشی برای همگان ثابت شد، انسانی شریف و دوست‌داشتنی بود که همواره می‌کوشید نسل جوان را به امید و تلاش برای بهبود هنر این سرزمین تشویق نماید. انتظامی در مقام یک هنرمند مردمی با بیش از نیم قرن فعالیت هنری، کارنامه درخشانی از خود به جا گذاشت که با درگذشت او این کارنامه به فراموشی سپرده نخواهد شد. لازم می‌دانیم درگذشت این هنرمند عزیز را به خانواده محترم ایشان و جامعه هنری تسلیت عرض نماییم و از خداوند متعال برای آن مرحوم روحی شاد و آرام طلب داریم.»

رفت و ماند...

 محمد کیاسالار دبیر سومین جشنواره فیلم سلامت هم در پیامی با عنوان «رفت و ماند...» نوشت: «آقای بازیگر که آخرین جمعه مرداد ۹۷ را برای خداحافظی انتخاب کرد، سال‌هاست که سلام و سلامتش را بر خاطره‌هامان نشانده است. او با نقش‌آفرینی‌های هنرمندانه‌اش در ذهن و زمانه ما ماندگار شد.  جشنواره فیلم سلامت در سوگ عزت‌الله انتظامی با همه اهالی سینما و سلامت ایران همدرد است. غیر از هنر که تاج سر آفرینش است/ دوران هیچ منزلتی پایدار نیست...یادش گرامی و روحش شاد.»

تسلیت دفتر موسیقی به مجید انتظامی

دفترموسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هم درگذشت هنرمند بزرگ ایران را به مجید انتظامی تسلیت گفت. در این پیام آمده است: «خبر درگذشت هنرمند برجسته تاتر و سینمای ایران، استاد عزت الله انتظامی همه دوستداران هنر ایران زمین را دچار اندوه و افسوس کرد. بی شک نام استاد انتظامی درتاریخ هنر ایران ماندگار و تداعی کننده فرازهای غرور آفرین فرهنگ و هنر ما خواهد بود. دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت استاد انتظامی را به همه علاقه مندان ایشان، اهالی فرهنگ و هنر و به ویژه موسیقی دان گرانقدر، استاد مجید انتظامی تسلیت گفته، از درگاه خداوند متعال آمرزش الهی را برای روح آن مرحوم مسئلت دارد.»