دبیرکل جمعیت هلال احمر گفت: پویش «نذر آب» در سیستان و بلوچستان در سه محور خرید مخازن آب برای ۵۲۱ روستا، توزیع ۵۰ هزار بسته غذایی و اعزام کاروان های سلامت، اجرا می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس محمود محمدی نسب، در برنامه روی خط خبر با اشاره به عوارض مختلف خشکسالی در حوزه های کشاورزی، محیط زیست و...، تاکید کرد: هر حوزه، دستگاه متولی و مسئولی خاص دارد که باید پاسخگوی مشکلات ایجاد شده باشند اما جمعیت هلال احمر در مقوله کم آبی زمانی وارد عمل شد که بحران آب شرب به وجود آمد. در برخی استان ها از جمله در سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان، جنوب هرمزگان و .. مردم برای تامین آب شرب سالم با مشکل مواجه اند.

وی با تاکید بر اینکه جمعیت هلال احمر  براساس وظایف ذاتی خود هرجا که درد و آلام بشری وجود داشته باشد در کنار مردم است، افزود: کمک به مردمی که از مسئله خشکسالی آسیب دیده اند در استان سیستان و بلوچستان آغاز شد چرا که در مطالعات و بررسی های اولیه، صحنه های تلخی از عوارض بی آبی و عدم تامین آب شرب در این استان دیده شد.

دبیرکل جمعیت هلال احمر با بیان اینکه هلال احمر توان حل بحران آب را ندارد، گفت: هلال احمر گاهی با تجهیزات و لجستیک و نیروهای امدادی خود وارد عملیات حوادث می شود و گاهی هم وظیفه مستقیم برای حل بحرانی را ندارد یا امکانات کافی برای حل آن را در اختیار ندارد که براساس وظایف ذاتی خود، برای احقاق حقوق مردم آسیب دیده، مطالبه گری می کند. در حال حاضر وظیفه ما این است که در کنار مردمی که دچار بحران شده اند بایستیم، صدای آنها شویم و از دستگاه هایی که وظیفه تامین آب شرب را برعهده دارند، مطالبه گری کنیم.

محمدی نسب در ادامه اظهار کرد: در مطالعه نیازهای استان سیستان و بلوچستان مشخص شد ۵۲۱ روستای استان برای تامین آب شرب روزانه با مشکلات جدی مواجه اند که یا شبکه آبرسانی ندارند و یا اینکه در شبکه آبرسانی این روستاها، آب تزریق نمی شود بنابراین هلال احمر متناسب با جمعیت روستاها و سرانه مصرف روزانه آب، وظیفه تامین مخازن آب این روستاها را برعهده گرفت تا با همکاری اداره آب و فاضلاب روستایی، میزان آب لازم این مخازن برای دسترسی مردم تامین شود. از طرفی وظیفه نظارت بر سلامت آب این مخازن برعهده شبکه بهداشت و درمان قرار گرفت.

وی به خدمات دیگر هلال احمر در استان سیستان و بلوچستان در راستای اجرای پویش «نذر آب» هم اشاره کرد و گفت: اعزام کاروان های سلامت با حضور پزشکان متخصص، فوق تخصص، پیراپزشکان، پرستاران و... به همراه دارو و تجهیزات درمانی لازم از ۱۹ استان کشور به ۱۹ شهرستان سیستان و بلوچستان، خدمت دیگری بود که انجام و با استقبال خوبی از سوی مردم و مسئولان استان مواجه شد.

دبیرکل جمعیت هلال احمر خدمت سوم هلال احمر در قالب پویش نذر آب را توزیع ۵۰ هزار بسته غذایی یک ماهه میان مردم عنوان تاکید کرد: با کمک مردم کشور و تامین منابع مالی لازم، هلال احمر می تواند برای کمک به آسیب دیدگان خشکسالی ورود جدی تری داشته باشد چرا که این جمعیت به عنوان یک نهاد خیریه غیردولتی برای کمک به همنوعان متکی به مشارکت ها و کمک های مردمی است.

شماره حساب ۶۶۶۶۶ در همه بانک ها آماده دریافت کمک های مردمی است. علاوه بر این هموطنان می توانند عدد ۴ را به ۲۰۹۹۹۹۹ پیامک کرده و بخشی از هزنه تامین آب شرب سالم در مناطق و استان های دچار خشکسالی را برعهده بگیرند.