اگرچه تا به حال هدست واقعیت مجازی گوگل بیشتر کارکردهای تفریحی داشته، اما قرار است در آینده نزدیک کارکردهای آموزشی بیشتری پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیجیتال ترندز، گوگل روز گذشته از همکاری خود با شرکت علمی – آموزشی لبستر خبر داد که موجب خواهد شد ۳۰ آزمایشگاه به صورت مجازی از طریق هدست دی دریم گوگل در دسترس علاقمندان قرار بگیرد. البته در آینده تعداد این آزمایشگاه ها افزایش خواهد یافت.

با از راه رسیدن هدست های واقعیت مجازی، دسترسی به امکانات آزمایشگاه های مجازی نیز افزایش یافته و دانشجویان می توانند به طیف گسترده ای از آزمایشگاه ها با امکانات و ظرفیت های متفاوت دسترسی یابند.

امروزه کم نیستند دانشجویانی که به علت مشکلات مالی و هزینه بالای استفاده از خدمات آزمایشگاهی و گرانی این نوع مواد یا بعد مسافت تا آزمایشگاه های پیشرفته یا دلایل دیگر نمی توانند از آنها استفاده کنند. اما هدست های واقعیت مجازی مشکل مذکور را برطرف کرده و عدالت آموزشی را برای دانشجویان در سراسر جهان به ارمغان می آورد.

تا به حال دانشجویان دانشگاه های آریزونا، مک مستر، ام آی تی و غیره از آزمایشگاه های مجازی برای انجام اموری همچون بررسی برخی ارگانیسم ها در زیر میکروسکوپ، تحقیق در مورد انواع دی ان ای و غیره استفاده کرده اند. آزمایشگاه های مجازی دستکاری دی ان ای را در سطح مولکولی ممکن می کنند.

در این آزمایشگاه ها می توان کارهایی را انجام داد که در آزمایشگاه های عادی غیرممکن است. به عنوان مثال، علاقمندان می توانند به سیارات مختلف سفر کنند تا دریابند آیا این سیارات می توانند سکونت گاه هایی مناسب برای انسان باشند یا خیر. دانشجویان همچنین می توانند بدون آنکه نگران به پایان رسیدن زمان حضور در آزمایشگاه باشند، بر روی فرضیه های مختلف کار کنند و روش های گوناگونی را برای اثبات آنها به کار بگیرند.