خبرگزاری مهر، گروه استان ها-مختار رحیمی: وجود ۴۸۰ کیلومتر سواحل گسترده بکر شنی و گلی، آب و هوای گرم و مرطوب و زمستانهای سرد و ملایم و شرایط جلگه ای و وجود خورها همگی نقاط قوت در تولید میگو بشمار می رود. شهرستان سیریک با دارا بودن تمامی شرایط موجود یکی از مناطق مستعد در امر پرورش میگو در کشور به حساب می آید.
آبزی پروری به خصوص صنعت پرورش میگو یک صنعت نوپا و رو به رشد در دنیا محسوب می شود، حال اینکه سیریک دارای پتانسیل های خوب در صنعت پرورش میگو است. شهرستان سیریک با دارا بودن پتانسیل های پرورش می تواند یکی از قطب های پرورش میگو و جذب سرمایه گذاران و علاقه مندان پرورش میگو در کشور و حتی کشورهای منطقه باشد.
دسترسی به آبهای آزاد یکی از مزیت های صادراتی در حوزه پرورش میگو است که شهرستان سیریک می تواند مورد توجه جدی سرمایه گذاران خارجی باشد. تا از این رهگذر شاهد افزایش صادرات میگوی پرورشی به کشورهای اروپایی باشیم.
ساحل سیریک بهترین محل پرورش میگو است
صنعت پرورش میگو در ایران از سالها پیش شروع به کار شد و از سال ۱۳۷۰ در هرمزگان با محوریت شهرستان میناب آغاز شد. نخستین پرورش دهندگان میگو در سیریک از سال ۹۴ شروع به فعالیت کرده اند که هر چند فعالیت در صنعت پرورش میگو در سیریک تازه آغاز شده است اما با وجود این قابلیت های فراوانی برای ایجاد پروژه های پرورش میگو در این شهرستان وجود دارد.
سواحل شهرستان سیریک به دلیل تعدد خورها فضای مناسبی به لحاظ غنی بودن مواد غذایی برای پروش میگو فراهم کرده است. همین موضوع زمینه فعالیت واحدهای پرورش میگو در این شهرستان را نسبت به دیگر شهرستانهای استان نیز دو چندان کرده است. در شهرستان سیریک با وجود ذخایر طبیعی و عظیم گونه های مختلف میگو از قبیل: میگوی ببری سیاه، ببری سبز، سر تیز و سفید هندی به عنوان یکی از زیستگاه های میگو در هرمزگان شناخته می شود.
خور آذینی بهترین زیستگاه میگو و بهشت آبزی پروری کشور
خور آذینی در شهرستان سیریک از مهمترین زیستگاههای میگو در کشور است، به گونه ای که منطقه خور آذینی در این شهرستان بهترین محل و مهمترین زیستگاه میگو مولد ( مادر) در کشور است و سال هاست که شیلات استان هرمزگان با رها کردن میگوی مادر در این زیستگاه اقدام به پرورش و زاد و ولد میگو دریایی می کند.
فرماندار سیریک در گفتگو با خبرنگار مهر با اذعان به اینکه موانع توسعه ایجاد پرورش میگو در سیریک مرتفع خواهد شد گفت: با توجه به ظرفیت ها و توان موجود در زمینه پرورش میگو در شهرستان سیریک بدنبال رفع موانع و مشکلات توسعه و ایجاد پرورش میگو در این شهرستان هستیم تا یکی از شاخصه های توسعه شهرستان سیریک به سرانجام برسد.
عبدالله پرتابیان نسبت به واگذاری اراضی جهت ایجاد مزارع پرورش میگو به متقاضیان عنوان کرد: با توجه به واگذاریهای صورت گرفته در گذشته ،چنانچه متقاضیان نتوانند سریعا اقدام کنند حق مجوز از آنها سلب و به کسی که قدرت سرمایه گذاری دارد واگذار می شود.
فرماندار سیریک با تاکید بر استفاده از تمام ظرفیتهای فرمانداری در جهت رفع موانع و مشکلات در حوزه سایتهای پرورش میگو افزود: هر شهرستان شاخصهایی جهت توسعه و آبادانی خود دارد که سایتهای مزارع پرورش میگو در سیریک را می تواند به عنوان یکی از شاخصهای مهم در توسعه شهرستان سیریک نام برد.
فرماندار سیریک با تاکیدبه دستگاهای متولی مربوطه بخصوص شیلات در حوزه پیگیری مشکلات مزارع پرورش میگو در این شهرستان عنوان کرد: تمام دستگاه های مربوطه همراه با فرمانداری شهرستان سیریک نسبت به رفع موانع و مشکلات پرورش میگو در این شهرستان اقدام خواهند کرد.
وی با اذعان به اینکه ظرفیت پنهان پرورش میگو در سیریک باید آشکار شود اظهار کرد :برنامه های برای افزایش سطح و مقدار مزارع پرورش میگو در سیریک در آینده ای نزدیک نیز داریم.
وی تصریح کرد: اگر چه پرورش میگو در این شهرستان از سابقه ای بالای برخوردار نیست اما خورهای سیریک تنها ترین و مهمترین زیستگاه میگو در کشور است که سابقه ای بالای دارد، از طرفی با توجه به افزایش مصرف میگو و بالا بودن قیمت میگو در جهان و کشور سرمایه گذاران زیادی دارد که بدنبال ایجاد مزارع پرورش میگو همچنان هستند.
وی گفت: متقاضیان از وابستگی شدید پرورش دهندگان به حمایت ها و اعتبارات دولتی دوری کنند و خواهان سرمایه گذاری و بدست آوردن بازار محصولات پرورش میگو در خارج از کشور شوند.
پرتابیان گفت: با توجه به اینکه پرورش میگو در سیریک یک ظرفیت محسوب می شود پس نیازمند حمایت ملی از آن است چون که رونق و افزایش اشتغال و ارز آوری بالایی نیز برای شهرستان نیز به همراه خواهد آورد.