رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران گفت: با وجود اینکه انتقال بخش نظارت بر ایمنی غذا از وزارت بهداشت به وزارت صنایع ، بستگی به دیدگاه فکری افراد متولی آن دارد اما به طور حتم با سپردن کار به دست افراد غیر متصخص نمی توان سرنوشت خوبی را انتظار داشت و اگر این تغییر باعث پیشرفت و موفقیت هم شود ، حتما اتفاقی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر احمدرضا درستی در نشست خبری که امروز برگزار شد ، این مطلب را در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر عنوان داشت.

وی افزود: مسئله تخصص در دنیا بسیار مهم شده است به گونه ای که امروزه نمی توان فعالیت های تخصصی را به افراد غیر متخصص واگذار کرد.

درستی اظهار داشت: انتقال بخش نظارت بر ایمنی غذا از وزارت بهداشت به وزارت صنایع ؛ راه اشتباه ، غیر اخلاقی و غیر اسلامی است چون حتی علما نیز برای صدور فتاوای خود در هر زمینه ای به سراغ متخصصان آن می روند بنابراین نمی توان فعالیت تخصصی نظارت بر وضعیت مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی را به افرادی که در این زمینه تخصص کافی ندارند ، سپرد.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران افزود: استفاده از متخصصان در هر زمینه ای لازم بوده و دارای اهمیت بسیار است چرا که دنیا نیز در حال حرکت به سمتی است که از نیروهای متخصص استفاده شود.

وی گفت: با وجود اینکه در تمامی جلسات استاندارد مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی ، نماینده ای از متخصصان تغذیه وزارت بهداشت و درمان حضور دارند اما کنترل بعد از تولید این مواد باید فقط توسط متخصصان تغذیه صورت گیرد تا بتوانند در این زمینه نظارت کنند.

درستی گفت: ممکن است در تولید مواد غذایی نظیر روغن مجوز استاندارد تولید آن ارائه شود اما در صورتی که نظارت پس از آن توسط متخصصان وجود نداشته باشد با مشکل مواجه خواهیم شد چون استفاده از روغن زیتون و یا روغن آفتابگردان برای افراد غیر متخصص تفاوتی چندانی ندارد در صورتی به لحاظ تخصص تغذیه ای مقدار حرارت ومیزان اسید چرب هریک از اینها متفاوت است.

وی با تاکید بر اینکه سلامتی جسمی تمامی افراد به میزان زیادی به نوع مواد غذایی مصرفی بستگی دارد، گفت:  امروزه حتی سلامت روانی هم تابع غذای مصرفی است به گونه ای که فردی که از تغذیه مناسب برخوردار نیست قند کافی به مغزش نمی رسد بنابراین سلامتی روانی این فرد نیز دچار آسیب می شود. 

درستی گفت: مواد غذایی در مرحله تولید نیز باید تحت نظارت متخصص تغذیه صورت گیرد چون تولید مواد غذایی نظیر خیار که در گلخانه تولید می شود به علت استفاده زیاد از سموم، پوست میوه را آلوده می کند به گونه ای این سموم با نفوذ به داخل پوست می تواند به سلامت مصرف کنندگانی که با پوست می خورند، آسیب وارد کند در صورتی که ممکن است از دیدگاه کشاورز این مسائل مشکلی نداشته باشد اما از دیدگاه بهداشت و تغذیه، بسیار مهم است.

وی ادامه داد: مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در مراحل تولید، فرآوری و بسته بندی فقط فعالیت صنعتی و کشاورزی محسوب نمی شود بلکه باید متخصصان تغذیه وزارت بهداشت و درمان نیز باید به لحاظ بهداشتی و تغذیه ای بر تمامی این مراحل نظارت داشته باشند.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران اظهار داشت: مواد آرایشی و بهداشتی و غذایی جدای از دارو نیست چرا که پیشگیری بسیار از بیماریها بستگی به کیفیت مناسب این مواد دارد.

وی اظهار داشت: تاثیرات نامطلوب عدم توجه به بهداشت مواد غذایی بلافاصله پس از مصرف آن مشخص نمی شود بلکه در آینده نه چندان دور علائم آن بروز می کند نظیر مشکلاتی که به علت مصرف روغن های اشباع نشده ترانس که پس از سالها معلوم شد که میزان ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش داده است.

درستی گفت: در تمامی کشورها سیستم بهداشت و درمان کشور بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی نظارت می کند و معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان نیز برای همین فعالیت ایجاد شده است.

وی افزود: نباید بینان غلطی را بگذاریم که با انتقال بخش نظارت بر ایمنی غذا از وزارت بهداشت به وزارت صنایع دچار مشکلات زیادی شویم به گونه ای نتوانیم پاسخگوی زیان وارد شده به مردم باشیم.