به گزارش خبرگزاري مهر نخستين همايش اجراي ضوابط بهداشت انساني در مناطق آزاد در جزيره قشم برگزارش شد.
در اين همايش اختيارات معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت به منطقه آزاد قشم تفويض شد. در اين همايش رييس هيات مديره و مديرعامل منطقه آزاد قشم با اشاره به اهميت رعايت استانداردهاي بين المللي براي ورود به بازار دنيا گفت: مناطق آزاد تلاش مي كنند تا اقتصاد و تجارت خود را با دنيا پيوند دهند و يكي از راههاي ورود به بازارهاي دنيا رعايت استاندارهايي است كه در دنيا تعريف شده است و همه بايد آن را رعايت كنند.
مهندس سيد فخرالدين انوار باتشريح سياستهاي سازمان منطقه آزاد قشم در اجراي ضوابط بهداشت انساني اظهار داشت: رعايت استانداردهاي و ضوابط بهداشت انساني جز اولويت هاي اول سازمان منطقه آزاد قشم است و سياستهاي سازمان براساس حفظ محيط زيست، افزايش كيفيت زندگي و بهداشت عمومي مردم و رعايت استانداردها مي باشد كه به صورت جدي پيگيري مي شود.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد قشم توسعه علمي و فني تشكيلات استاندارد و نظارت هاي بهداشتي را از جمله ديگر اهداف سياست سازمان منطقه آزاد قشم عنوان كرد و گفت: مي خواهيم از لحاظ علمي و حيثيت بين المللي در مقامي قرار مي گيريم كه بتوانيم تخصص و سرمايه را در سطح وسيعي جذب كنيم.
وي با اشاره به موقعيت مناسب جغرافيايي جزيره قشم در خليج فارس گفت: تلاش مي كنيم تا سطح موسسه بهداشت، نظارت و استاندارد منطقه آزاد قشم را بالا ببريم به گونه اي كه بتوانيم يك هاب منطقه اي براي انجام انواع آزمايشهايي كه مي تواند نظارت و كنترل كننده باشند داشته باشيم.
مدير وزارت بهداشت نظارت و استاندارد منطقه آزاد قشم و دبير اين همايش نيز گفت: با توجه به ارتقاء امكانات و تجهيزات و رعايت تمامي شرايط مشروع تفاهم نامه اي في ما بين شوراي عالي مناطق آزاد و وزارت بهداشت، اختيارات معاونت غدا و داروي وزارت بهداشت به منطقه آزاد قشم تفويض شده است.
مهندس كاظم قرباني افزود: با اين حركت اجراي ضوابط بهداشت انساني كه جزيي از قانون است براي اولين بار در بين مناطق آزاد كشور در سازمان منطقه آزاد قشم پياده مي شود و اين منطقه در اين امر هم به عنوان الگويي موفق و پيگير معرفي شده و از مزاياي آن عموم مصرف كنندگان بهره مند مي شوند.
وي گفت: براي تفويض اجراي اين اختيارات از سوي مديريت مركز بهداشت نظارت و استاندارد منطقه آزاد قشم نيروهاي متخصص جذب و آموزش هاي لازم نظارت و كنترل را فراهم گرفته اند و با اعتبار 2 ميليارد ريال بهترين تجهيزات لازم نيز تهيه، نصب و راه اندازي شده است.
در اين همايش مشاور معاون غذا و دارو وزارت بهداشت نيز با بيان اين مطلب كه محدوديت ها باعث افزايش كالاي قاچاق مي شود گفت: ورود مواد غذايي و بهداشتي از مبادي رسمي باعث افزايش نظارت و كنترل به مواد غذايي و بهداشتي خواهد شد.
محسن باستاني گفت: اجازه ورود رسمي انواع و اقسام كالاهاي غذايي، آرايش و بهداشتي كه با كنترل، دقيق از سوي مراجع بهداشتي و استاندارد و با تعرفه هاي حساب شده وارد كشور شوند مي تواند در كاهش ورود كالاهاي غير مجاز و قاچاق موثر باشد.
مديركل اداره نظارت بر مواد غذايي و بهداشتي نيز با تشريح قوانين و مقررات جاري قابل اعمال گفت: نظارت و كنترل مواد غذايي و بهداشتي بسيار حائز اهميت است زيرا با جان انسانها سروكار دارد و بايد آنرا بسيار جدي گرفت.
مهندس مفيد با اشاره به نزديكي قشم و بندرعباس افزود: از آنجائيكه 50 تا 60 درصد واردات و به لحاظ وزن از گمركات بندرعباس وارد كشور مي شود مي توان با توجه به اختيار تفويض شده به منطقه آزاد قشم و امكانات و تجهيزات فراهم شده در اين منطقه، بخش از نظارت و كنترلها را در مركز بهداشت، نظارت و استاندارد منطقه آزاد قشم انجام داد و اين مركز به عنوان يك مركز پشتيباني در منطقه عمل كند.