سمنان - رئیس اتاق بازرگانی استان سمنان گفت: طی تفاهم‌نامه‌ای که بین این اتاق و جهاد کشاورزی سمنان منعقد شد، تأسیس تشکل‌های کشاورزی با محوریت بازرگانی در دستور کار قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اصغر جمعه‌ای ظهر دوشنبه در حاشیه نشست انعقاد تفاهم همکاری بین اتاق بازرگانی و جهاد کشاورزی پیرامون همکاری درزمینهٔ  تأسیس تشکل‌های کشاورزی با محوریت بازرگانی، بیان کرد: این تشکل‌ها به‌نوعی شتاب‌دهنده اقتصاد کشاورزی در سطح استان هستند که امروز یک نیاز اساسی محسوب می‌شود.

وی بابیان اینکه تاکنون شاهد ایجاد تشکل‌های کشاورزی شامل پسته، انگور، زیتون و کشت‌های ارگانیک در سطح استان سمنان بوده‌ایم، تأکید کرد: این استان دارای ظرفیت‌های گوناگونی درزمینهٔ کشاورزی است که می‌توانیم با ایجاد تشکل‌های مشابه، زمینه رشد و توسعه اقتصادی آن‌ها را فراهم کنیم.

ضرورت استقبال از تشکل‌های کشاورزی

رئیس اتاق بازرگانی سمنان بابیان اینکه انار، بادمجان، انجمن گلخانه داران استان و ... در زمره دیگر تشکل‌هایی هستند که در منطقه توانایی و ظرفیت تشکیل آن‌ها با محوریت بازرگانی وجود دارد، بیان کرد: باید از ظرفیت به‌دست‌آمده در راستای شتاب بخشیدن به اقتصاد کشاورزی استان، بهره برد.

جمعه‌ای بابیان اینکه تشکل‌ها راهی به‌سوی توسعه اقتصادی در بخش کشاورزی هستند که امروز یک نیاز اساسی محسوب می‌شوند، گفت: دو انجمن پسته و انگور در دامغان و شاهرود خوشبختانه با درک اهمیت کار تشکیلاتی و ضرورت ارتقای اقتصاد در حوزه کشاورزی توانسته‌اند توفیقات بسیار خوبی را به دست بیاورند که نمونه آن برگزاری جشنواره پسته در دامغان و صادر کردن بی‌واسطه انگور شاهرود به پاکستان است.

وی افزود: یکی از رسالت‌های جهاد کشاورزی بیان مزیت‌های تشکل‌های کشاورزی و ترغیب بهره‌برداران بخش کشاورزی استان برای حضور در تشکل‌ها با محوریت بازرگانی است که درازای آن اتاق بازرگانی استان میز خدمات ویژه خود را به این تشکل‌ها ارائه می‌کند.

فروش و بازار دو دغدغه اصلی کشاورزان

رئیس سازمان جهاد  کشاورزی استان سمنان نیز در این نشست ضمن اشاره به مزیت‌های ایجاد تشکل‌های صنفی، گفت: تفاهم‌نامه منعقدشده بین این اداره کل و اتاق بازرگانی سمنان این امکان را می دهد تا ما از توسعه تشکل‌های کشاورزی با محوریت بازرگانی بهره مند شویم و لذا جهاد کشاورزی سمنان از این طرح استقبال خواهد کرد.

سید حسن میرعماد بیان کرد: خوشبختانه با ظرفیت‌های فراوانی که در استان سمنان وجود دارد علی رغم خشکسالی های پیامی بهره‌برداران بخش کشاورزی دغدغه تولید را ندارند بلکه عمده دغدغه آن‌ها فروش و بازار است که ایجاد تشکل‌های بازرگانی و کشاورزی می تواند به این دغدغه آن‌ها نیز رسیدگی کند.

وی افزود: یکی از مزیت‌های این تفاهم‌نامه منعقده عملی کردن کارها و حرکت به‌سوی توسعه اقتصادی کشاورزی و سایر زیر مجموعه های جهاد کشاورزی استان سمنان است و به همین منظور در نخستین گام هیئت موسس تشکل‌های مرغ تخمگذار، زنبورداران و گاو شیری در استان تشکیل خواهد شد.