به گزارش خبرگزاری مهر، در این مراسم که صبح امروز دوشنبه ۱۲ شهریورماه در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد، علی درویش پور مدیرعامل برج میلاد گفت: ما در برج میلاد به پشتوانه اندیشه های مترقی و ارزشمند، دهکده اقوام را ایجاد کردیم.
وی ادامه داد: ما در برج میلاد برای اجرای جشنواره ملی چارسوق یا علی گفتیم و قدم در راهی گذاشتیم برای پیمایش ایران و تکه تکه پازل سرزمین دلیران ایران را در کنار هم چیدیم، شبانه های برج میلاد در کنار قوم های مختلف رنگ و عطری بی نظیر داشت.
درویش پور سپس از زیبایی های شهرها و استان های مختلف کشور نام برد و گفت:ما در تهران در برج میلاد به پشتوانه اندیشه های مترقی و ارزشمند، دهکده اقوام را ایجاد کردیم و در کنار مخاطبان، آلبومی از دارایی های ایران را ایجاد کردیم .ما رونق و توسعه را در داخل مرزهای کشور جستجو می کنیم.
وی تصریح کرد: در این جشنواره، خراسان بزرگ را با پرچم رضویاش و با طلای سرخ آن تکریم کردیم و به تمدن شکلگرفته در کرانه کارون و به سربلندی خوزستان ادای احترام کردیم و در بهشت ایران کهگیلویه و بویراحمد نفس کشیدیم و شب ایلام را در کنار مهربانی مردمانش گذراندیم، تالابها و غارها و چشمههای استان مرکزی را باهم مرور کردیم و سرزندگی چهارمحال و بختیاری را توصیف کردیم.
درویش پور در ادامه توضیحات خود را اینگونه تکمیل کرد: در جشنواره چارسوق، فرهنگ البرز را به تصویر کشیدیم به اصفهان نصف جهان سلام کردیم به استان فارس و تمدنش سر زدیم و به پهلوانان کرمانشاه عرض ارادت کردیم، در سرزمین افسانهای سیستان و بلوچستان به تماشای زیباییهای این سرزمین رفتیم، در اربیل به تماشای زیباییهای آن نشستیم و در استان قم به حرم اهلبیت سلام کردیم و آشیانه عقاب در کردستان سری زدیم و به تماشای زیباییهای سواحل بوشهر و کرانههای استان هرمزگان نشستیم و به جنگلهای سرسبز شمال نیز سری زدیم و به مهمانی اقوام در گلستان رفتیم. در یزد تمدن ایران را مرور کردیم و در خراسان شمالی و جنوبی به مردمانش سلام کردیم.
مدیرعامل برج میلاد تصریح کرد: ما رونق را و فرهیختگی را در مرزهای خودمان جستجو میکنیم به همت شما هنرمندان که فرزندان عزیز ایران هستید این موضوع را در درون مرزهای خودمان به جستجو پرداختهایم.
جشنواره چارسوق در سطح بینالمللی برگزار شود
در ادامه این مراسم، محمد محب خدایی معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با اشاره به برگزاری موفقیتآمیز جشنواره چارسوق گفت: اگرچه تهران پایتخت اقوام ایرانی است، اما امیدوارم چارسوق صرفا بحث میزبانی اقوام ساکن تهران نباشد و در سطح بینالمللی اجرا شود.
وی ادامه داد: جشنواره چارسوق بهشکل بسیار خوبی برگزار شد و از همه افرادی که تلاش کردند تا این جشنواره که یک فلسفه پشت آن هست بهخوبی شکل گیرد، تشکر و قدردانی میکنم.
محب خدایی گفت: در کشوری زندگی میکنیم که نقطهبهنقطه آن ظرفیت است و چهار فصل دارد و در کشوری زندگی میکنیم که داشتههای آن بهاندازه داشتههای دنیا ارزشمند است.
وی ادامه داد: تهران بهعنوان پایتخت ایران، پایتخت اقوام است و بسیاری از اقوام در پایتخت کنار هم زندگی میکنند، خیلی وقتها به دلیل نداشتن فرصت برای دیدن داشتههای مختلف در هر استان، گاهی اوقات این داشتهها به فراموشی سپرده میشود، اما با برگزاری جشنواره چهارسوق توانستیم داشتههای اقوام را بهخوبی معرفی کنیم و این نوید را نیز میدهیم که این جشنواره تنها به تابستان ختم نمیشود و در سایر فصول نیز اجرا خواهد شد.
معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری افزود: قصد داشتیم در قالب این جشنواره، همه کسبوکارهایی را که اقوام مختلف در سطح تهران دارند را به نمایش بگذاریم که این فرصت فراهم نشد، اما خوشبختانه توانستیم بخشهایی از فرهنگ و آداب و سنن اقوام را در اماکنی ازجمله در مترو و... اجرا کنیم و موفق شدیم گوشهای از داشتههای فرهنگیتاریخی را بهخوبی معرفی کنیم، اما بخش پررنگ این جشنواره برگزاری شبهای فرهنگی در برج میلاد بود که خوشبختانه بهخوبی اجرا شد.
در این مراسم ولی الله شجاع پوریان معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران، افشین حبیب زاده عضو شورای شهر تهران، شهربانو امانی عضو شورای شهر ،سید ابراهیم امینی نایب رئیس شورای شهر تهران، محمد علی کریمی رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، محمد محب خدایی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، جمعی از نمایندگان شورای اسلامی شهر تهران و همچنین جمعی از استانداران و مدیران کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و جمعی از سفرای کشورهای نیکاراگوئه، اروگوئه، فیلیپین، فنلاند، ارمنستان،کویت، بوسنی و هرزه گوین،الجزایر،بلاروس، برونئی،هند،پاکستان، آفریقای جنوبی و اوکراین نیز حضور داشتند.
در پایان این مراسم برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره ملی چارسوق معرفی شدند که به شرح ذیل اعلام می شود:
اجرای رقص سنتی: شهو فتحی گروه هلپرکی کردستان، علیرضا غفار نژاد از گروه خان چوپان اردبیل، محمد امین کامرانی گروه هلپرکی کرمانشاه
اجرای موسیقی سنتی : باسم حمادی از گروه میسان خوزستان، عمگر ساعد گروه ائل سسی آذربایجان غربی و امیر حسین صمدانی از گروه حیران اصفهان
طنز: علیرضا رنجی پور از استان آذربایجان شرقی، فرشاد صفری از استان فارس، سامان اعتباری از استان کردستان
اجرای مراسم های آیینی: علی حسن نژاد گروه آیینی مازندران، مسعود آگشته گروه تاراز چهارمحال وبختیاری و فاطمه پورتنگستانی از گروه ماندستان بوشهر
اجرای موسیقی پلی بک: محسن میرزاده زاده از استان خراسان رضوی، چنگیز حبیبیان از آذربایجان شرقی، حامد فقیهی از استان فارس و رضا پولادی از استان بوشهر
طراحی صحنه و دکور: ارغوان مهدیزاده از استان بوشهر، عبدالمالک شنبه زاده از استان ایلام و مهدی خشوعی از استان همدان
نقالی و شاهنامه خوانی: کاظم کریمی از کهگیلویه وبویر احمد، نگین ناری از استان چهارمحال و بختیاری و امیر نجاری از استان خراسان شمالی
روابط عمومی های برتر: امیر ضیاییان از خراسان رضوی، یعقوب دالوند از استان لرستان و تیمور خالدی از استان کردستان
تقدیر از مدیران کل: محسن علوی از استان کردستان، اشکان مختاری از استان هرمزگان، سید امین قاسمی از استان لرستان
تقدیر از معاونان گردشگری: جوریه کلانتری از استان ایلام، فرشاد رستمی از استان آذربایجان شرقی، مهران حسنی از استان مازندران
تقدیر از مجریان برتر جشنواره: آرمان مهرپناهی از استان کردستان، حمید مرادی از استان اصفهان، علی دهقانپور از استان یزد
برترین غرفه ها: کلثوم ذاکری از استان هرمزگان، رضا حقیقت از استان گیلان و آقای احمدی از خراسان جنوبی
برترین سیاه چادرها: آقای غضنفری از استان ایلام، آقای فرید از استان کرمانشاه و دکتر جلال زایی از سیستان و بلوچستان
معرفی برترین جاذبه های گردشگری: سید محمد حسینی از استان مرکزی، محمد علی حضرتی ها از استان قزوین و فخر الدین صابری از استان البرز
همچنین از دلاور بزرگ نیا مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران، شهرام علیمحمدی معاون کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران و بهمن هاشمی مجری شب های فرهنگی برج میلاد تقدیر و تشکر شد.