به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صندوق حمایت از تحقیقات الکترونیک(صحا)، اسماعیل محمدی، دانشآموخته کارشناسیارشد بیومکانیک دانشگاه صنعتی شریف و مجری پروژه ربات پوشیدنی گفت: این ربات پس از این که بیمار آن را پوشید و اراده برای حرکت دست داشت، مسیر حرکت را تشخیص داده و ادامه حرکت را انجام خواهد داد.
وی افزود: این عمل باعث تحریک اعصاب، جلوگیری از تنبل شدن عضلات درگیر و بهمرورزمان افزایش بازه حرکتی آرنج و مچ میشود.
وی با بیان اینکه محصول در دو مدل پوشیدنی و رومیزی روانه بازار خواهد شد، گفت: این ربات قابلیت کمک به بیماران با آسیب ناحیه مچ (شکستگی، ضایعات التهابی، آسیب عصب، خشکی مفصل و...)، بیماران سکته مغزی و آسیب نخاعی و بیماران فلج مغزی را دارد.
محمدی با اشاره به کمک این محصول به انجام فعالیتهای روزمره زندگی و نیز ارزیابی دقیق دامنه و قدرت عضلانی به صورت کمی، گفت: این محصول در کلیه مراکز توانبخشی (کاردرمانی و فیزیوتراپی) جهت انجام تمرینات از جمله افزایش دامنه حرکتی، قدرت، بازآموزی حرکتی و کمک به تسریع بهبودی و نیز در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی توانبخشی، جهت تحقیقات و اختراعهای علمی قابلاستفاده است.
وی با اشاره به مزایای محصول طراحی شده، گفت: مراکز و بیمارستانها به دنبال دستگاهی هستند که علاوه بر انجام حرکات پسیو، قابلحمل بوده و بتواند با ورودی گرفتن از حرکت دست بیمار حرکات اکتیو نیز انجام دهد تا بازه بیشتری از بیماران جهت بهبود از آن استفاده کنند و بیمار نیز بتواند در صورت نیاز ربات را به همراه خود به منزل یا محل کار برده و تمرین خود را بهطور مداوم ادامه دهد که در طراحی ربات شریف اگزو این مهم برآورده شده است.
مجری پروژه با بیان این مطلب که دستگاههای خارجی موجود مستلزم هزینه بسیار بالا هم برای خریداری و هم برای تعمیر و نگهداری است، اظهار کرد: با تولید دستگاههای موردنظر، علاوه بر اشتغالزایی و جلوگیری از خروج ارز از کشور، میتوان کمبود این تجهیزات را در مراکز توانبخشی جبران کرده و جایگزین مناسبی برای نمونه مشابه وارداتی آن فراهم کرد.
محمدی با اشاره به تولید نمونه نیمهصنعتی این محصول قرار داشتن پروژه در مرحله معرفی چرخه عمر محصول، در مورد پیشبینیها در خصوص میزان تقاضا برای محصول گفت: سهم بازار این محصول ۱۰۰ درصد بوده و میتوان خود را بهعنوان رهبر بازار معرفی کرد، اما تحقق این امر نیاز به سرمایهگذاری برای رسیدن به اهداف کوتاهمدت و میانمدت دارد.
مجری پروژه از مراکز فیزیوتراپی، توانبخشی، بیمارستانها، جانبازان و معلولین، افراد ضایعه نخاعی گردنی، افرادی که دچار سکته مغزی، تصادف و شکستگی شدهاند، بهعنوان مشتریان این محصول نام برد و گفت: همه این گروهها حساسیت بالایی نسبت به کیفیت محصول خواهند داشت و ما امیدواریم محصول ما پاسخ مثبتی به این حساسیت داشته باشد.
این ربات پوشیدنی پیش از این در هجدهمین جشنواره جوان خوارزمی در سال ۱۳۹۵ حائز رتبه دوم پژوهشهای کاربردی شده بود و اینک با حمایت صحا ارتقا داده شده است.