به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی بررسی سوال عبدالحمید خدری نماینده مردم بوشهر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
این سوال در مورد تغییرات در بدنه مدیریتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین نحوه هزینه کرد بودجه نهاد کتابخانه های عمومی بود.
در ابتدای جلسه صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در سال ۹۶ حدود ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه نهاد کتابخانه ها بود که ۳۱۰ میلیارد تومان آن مربوط به هزینه پرسنلی و بقیه برای خرید کتاب و نشریات و تجهیزات مصرف شده است.
وی ادامه داد: در سال ۹۶ مجلس شورای اسلامی بودجه ۱۴۷ میلیارد تومانی را برای نهاد کتابخانه ها به تصویب رساند که با توجه به مشکلات موجود سازمان برنامه و بودجه ۱۱۱ میلیارد تومان آن را اختصاص داد.
صالحی با اشاره به قانون شهرداری ها گفت: طبق قانون شهرداری ها باید نیم درصد درآمد شهرداری ها به کتابخانه های عمومی اختصاص یابد.
وی ادامه داد: علاوه بر این در قانون تصویب شده در صورت امتناع شهرداری از پرداخت نیم درصدشان وزارت اقتصاد مکلف است این مبلغ را از سر جمع درآمد شهرداری ها کسر و به نهاد کتابخانه ها اختصاص دهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: از سال ۹۴ وزارت اقتصاد درآمدهای شهرداری ها را به نهاد کتابخانه در استان مربوطه اختصاص داده است.
به گزارش مهر، در ابتدای جلسه گزارش کمیسیون فرهنگی قرائت شد. طبق این گزارش خدری نماینده مردم بوشهر در کمیسیون فرهنگی اعلام کرده بود در دوران مدیریت آقای صالحی در حوزه های فرهنگی، هنری و سینمایی هیچ پیشرفتی نداشته ایم و در طول دوران انقلاب تاکنون هیچ گاه سرنوشت وزارت فرهنگی اینگونه نبوده است. وی همچنین تاکید کرده بود فضای موجود وزارت خانه در حوزه منابع انسانی، وزیر را غیرموثر ناکارآمد و فاقد صلاحیت نشان می دهد و این خود یک ضعف بزرگ برای مقام عالی وزارت است.
خدری در ابتدای اظهارات خود در صحن علنی مجلس اظهار کرد: چنین اظهاراتی را در کمیسیون فرهنگی بیان نکرده است.
در ادامه احد آزادی خواه نماینده مردم ملایر و سخنگوی کمیسیون فرهنگی گفت: با دبیرخانه کمیسیون تماس گرفتیم آنچه در گزارش کمیسیون فرهنگی ذکر شده متن صحبت های آقای خدری است و صوت اظهارات ایشان موجود است. البته خوشحالیم نظر ایشان تغییر کرده است.
در ادامه خدری نسبت به جابجایی مدیران فرهنگی مساجد انتقاد کرد.
در ادامه صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جابجایی مدیران امری طبیعی است و این اقدام با توجه به صلاحیت ها و بدون توجه به گرایش های حزبی و گروهی انجام شده است.
وی ادامه داد: مدیر روحانی که مد نظر آقای خدری است در کانون مساجد مدیریت داشتند و اکنون در جای دیگری مشاور وزیر شدند و روحانی دیگری با سابقه اجرایی جایگزین ایشان شدند. در معاونت قرآنی شخصیت های دانشمندی حضور دارند و سه مدیرکل روحانی داریم در سمت های دیگر هم از روحانیون استفاده شده است.
وی تاکید کرد: در بخش استفاده از روحانیون اصل دغدغه آقای خدری درست است، در جامعه اسلامی باید از روحانیون در حوزه های فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد. در کانون فرهنگی مساجد نیز روحانیون معمم و غیرمعمم حضور دارند.
صالحی در تشریح عملکرد خود در وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در یک سال گذشته در حوزه زیرساخت ها ۱۲ فرهنگسرا و مجتمع فرهنگی، ۹۰ کتابخانه و ۱۰۰ سالن سینمایی ساخته شده و بیش از هزار و ۴۰۰ کتابخانه نوسازی و تعدادی از موزه ها و تالارهای اصلی تعمیر و تجهیز شده اند.
وی با بیان اینکه بیمه هنرمندان نیز از ۱۹ هزار بیمه به ۳۰ هزار بیمه رسیده است، گفت: در سال ۹۶، ۱۸۴ میلیارد تومان بلیت سینما به فروش رسیده است. در سال گذشته حدود ۴ هزار و ۵۰۰ فیلم ساخته شده در سال ۹۶، ۵۶۲ جایزه بین المللی و منطقه ای در حوزه سینما کسب شده است و در حوزه هنرهای تجسمی ۳۰ جشنواره با گردش اقتصادی ۷۰ میلیارد تومان برپا شده است.
وی اظهار داشت: در حوزه موسیقی نیز در سال گذشته حدود ۸ هزار اجرا داشته ایم به علاوه جشنواره های متعدد فجر و موسیقی که برگزار شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در بخش هنرهای نمایشی در سال گذشته ۶ هزار و ۹۰۰ تئاتر اجرا شده که حدود ۵.۵ میلیون مخاطب داشته است. در حوزه مد و لباس ۱۱ هزار و ۲۶۵ طرح ثبت شده و جشنواره ها و نمایشگاه های متعدد برگزار شده است.
صالحی ادامه داد: در حوزه قرآن و عترت جشنواره هایی تشکیل شده و در ۱۷ رشته در ۱۶۰ شهرستان نمایشگاه قرآنی برپا شده است و در بیش از ۴۰۰ شهر مسابقات مفاهیم و حفظ قرآن برگزار شده است.
وی در پایان گفت: تلاش داریم از عناصر فهیم، نواندیش و مستقل روحانی در فضای وزارت ارشاد استفاده کنیم.
در پایان خدری اعلام کرد از پاسخ های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قانع شده است.