به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، تا پیش از این از مواد سمی و شیمیایی برای ذوب کردن یخ بال هواپیماها و پره های هلکوپترها در شرایط یخبندان شدید استفاده می شد. همچنین در مواردی از پوشش گرافن بر روی مواد و اشیای حساس استفاده می شد تا با عبور جریان برق از آنها یخ آب شود و هواپیما یا دکل برق بتواند به شرایط عادی بازگردد.
سیستم جدید ابداع شده توسط دانشگاه ام آی تی یک ابزار یخ زدایی پیشرفته است که تنها از نیروی خورشید یا نور مصنوعی لامپ و غیره به منظور ذوب کردن یخ استفاده می کند و لذا در شب هم قابل استفاده است.
سیستم یادشده متشکل از ماده ای سه لایه است که تشعشعات خورشیدی را جمع آوری می کند و آن را به گرما مبدل می کند و سپس این گرما را در کل سطح محصول هدف پخش می کند تا یخ آن ذوب شود. محققان مدعی هستند که رویکرد یادشده بهتر از رویکردهای مشابه است و با سرعت و دقت بهتر، حداقل آسیب را به سطوح یخ زده و عملکرد آنها وارد می کند.
لایه بالایی این سیستم نور خورشید را جذب کرده و به تشعشعات گرما زا مبدل می کند. به گفته تیم سازنده مواد مورد استفاده در این لایه قادر به جذب ۹۵ درصد از نور خورشید است. لایه دیگر آلومینیومی بوده و تنها ۴۰۰ میکرومتر ضخامت دارد و برای پخش گرما به کار می رود تا یخ تمام سطح منطقه هدف ذوب شود. لایه سوم نیز یک پوشش ساده حفاظتی است که وظیفه هدایت آب ناشی از ذوب یخ را بر عهده دارد و جلوی فرار گرما را می گیرد. مواد مورد استفاده برای تهیه این ابزار ارزان قیمت و در دسترس توصیف شده اند.