به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی دقایقی قبل در حاشیه بدرقه رسمی بندر بن سلطان، دبیر شورای امنیت ملی عربستان در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر ، درباره تدابیر تهران جهت مقابله با حادتر شدن اوضاع هسته ای، گفت: مسئله هسته ای ایران مسیر فنی روشنی را داشته و از ابتدا هم تاکید کرده بودیم که این موضوع ماهیت حقوقی و فنی دارد.
وی افزود : کسانی که با ماجراجویی این پرونده را به شورای امنیت بردند، فکر می کردند می توانند از این طریق بر اراده ما تاثیر بگذارند اما روشن است که این رفتار تاثیری بر اراده ما ندارد .
لاریجانی با بیان اینکه مسیر ایران مسیرهمکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی است، خاطر نشان کرد : ما همان مسیر همکاری با آژانس را ادامه می دهیم و در عین حال با کشورهای مختلف هم رایزنی می کنیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ابراز امیدواری کرد که کشورهایی که میز مذاکره را ترک کرده اند، به مذاکرات بازگردند.
وی افزود : این مسئله تنها با مذاکره قابل حل است و این کشورها با روش کنونی، نفعی نخواهند برد.
لاریجانی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر ، در ارتباط با سفر همتای عربستانی اش به تهران اظهار داشت: ایران و عربستان دو کشور مهم در منطقه هستند و رایزنی های بسیاری را در خصوص حل مسائل و موضوعات مرتبط با مشکلات خاورمیانه با یکدیگر دارند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: در جریان سفر آقای بن سلطان به ایران در خصوص مسائل مختلف و مباحث مورد علاقه دو طرف بحث و گفتگو شد و تلاش ما این است که به حل مشکلات موجود در منطقه کمک کنیم و تبعا در این راستا ایران به عنوان یکی از کشورهای مسئولیت پذیر منطقه از تمام ظرفیتهای خود استفاده خواهند کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگر درباره انتشار اخباری مبنی بر احتمال اعمال تغییراتی در تیم مذاکره کننده هسته ای گفت: این موضوع راتایید نمی کنم.
لاریجانی همچنین درباره سفری که قرار بود فرستاده ویژه ژاک شیراک به کشورمان داشته باشد نیز افزود: مذاکراتی از سوی وزارت خارجه ما با آنان در جریان است و بنا داریم که بیایند و این مذاکرات را داشته باشیم .
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه ایران با بسیاری از کشورهای عرب منطقه روابط صمیمانه دارد عربستان را یکی از کشورهای مهم خاورمیانه خواند و خاطرنشان کرد: علاوه بر رایزنی های ما با مقامات عربستان نقطه نظرات خوبی وجود دارد که بر مبنای آنها در حال کار هستیم .
وی تصریح کرد: تلاش دو کشور این است که اختلافات فرقه ای دامن زدن نشود؛ در حقیقت شیعه و سنی برادر یکدیگر هستند و تبعا ایران و عربستان روابط و رایزنی های مستمر در این زمینه دارد.
لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگاری در رابطه با ارائه لیستی از سوی ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص ممنوعیت ورود تعدادی از بازرسان این نهاد بین المللی به کشورمان افزود: این مسئله موردی عادی بوده و همواره در روابط کشورهای مختلف با آژانس وجود داشته است.
لاریجانی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در خصوص طرح احتمالات مختلف از سوی رسانه های غربی درباره اقدام نظامی آمریکا علیه کشورمان تصریح کرد : احتمال این مسئله بسیار ضعیف است وبیشتر جنبه عملیات روانی دارد هر چند ایران هم همواره مراقب اوضاع بوده و نیروها ی نظامی ما همیشه آمادگی مقابله با تهدیدات را دارند .
وی همچنین اقدام اخیر نیروهای آمریکایی در ربودن دیپلماتهای کشورمان در عراق را خلاف عرف بین المللی دانست و تاکید کرد: اقدامات متعددی برای پیگیری این مسئله انجام شده و با مقامات مختلف عراقی صحبت کرده ایم و موضوع به طور جدی در حال پیگیری است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر سفر مقامات آمریکایی همچون کاندولیزا رایس و رابرت گیتس به منطقه بر روابط کشورمان با کشورهای خاورمیانه گفت: این سفرهای تاثیری بر روابط ما ندارد و ما با عربستان وسایر کشورهای منطقه روابطی منطقی داریم.
لاریجانی اوضاع کنونی لبنان را حساس دانست و افزود: به هر حال شرایط فعلی رهبران معارضین نظراتشان را اعلام می کنند اما آنچه که مهم است آن است که در لبنان خواست اکثریت به طور عادلانه محقق شود.
بندر بن سلطان، دبیر شورای امنیت ملی عربستان نیز مسئله هسته ای ایران را بسیار حساس خواند و گفت: طبیعی است که کار با فن آوری های حساس به این شکل مستلزم در نظر گرفتن مسائل ایمنی و توجه به خطرات احتمالی است.
وی با بیان اینکه صحبت کمتر درباره پرونده هسته ای ایران از پیچیده شدن بیشتر این موضوع می کاهد، ابراز امیدواری کرد که مذاکرات هسته ای میان ایران و سایر کشورها با آرامش و خردورزی ادامه یافته و به نتایجی مسالمت آمیز منجر شود .
دبیر شورای امنیت ملی عربستان همچنین ضمن ابراز خرسندی از حضور در کشورمان دیدار امروزش با مقام معظم رهبری را مورد اشاره قرار داد و گفت: در جریان این دیدار پیام پادشاه عربستان را در پاسخ به پیامی که آقای لاریجانی برای ایشان آورده بودند به رهبر ایران تقدیم کردم .
بن سلطان با بیان اینکه در پیام پادشاه عربستان بر لزوم وحدت و یکپارچکی امت اسلامی تاکید شده است جلوگیری از بروز فتنه های دشمنان در جهان اسلام را از دیگر موارد این پیام بر شمرد.
وی با اشاره به اینکه دشمنان قصد دارند میان مسلمانان وبخصوص شیعه و سنی فتنه هایی را بیاندازند ، خاطرنشان کرد: ما همگی یک خدا را عبادت می کنیم و پیرو دستورات پیامبر گرامی اسلام هستیم و بر مبنای کار ما قرآن کریم است و نباید اجازه دهیم آتش فتنه در میان مسلمانان شعله ور گردد.
دبیر شورای امنیت ملی عربستان بابیان اینکه رهبران دو کشور ایران و عربستان بر لزوم برقراری صلح و امنیت در منطقه تاکید دارند، ادامه داد: ثبات و امنیت منطقه بویژه در نقاطی چون لبنان وعراق که با مشکلات فراوانی روبرو هستند ، هم کمک به منافع کشورهاست و هم به مصلحت اسلام و مسلمین است.
بن سلطان تاکید کرد: دو کشور عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران به یکپارچگی صفوف مسلمین و تحقق وحدت در منطقه علاقه مند هستند و تاکید دارند که همه باید تلاش کنند تا این وحدت و همبستگی حفظ شود.
وی با انتقاد از دخالت های خارجی در امور خاورمیانه ابراز امیدواری کرد: تلاشهای کشورهای خارجی برای بر هم زدن وحدت و آرامش کشورهای مختلف منطقه قطع شود.
دبیر شورای امنیت ملی عربستان در پایان اظهاراتش گفت که ایران قبل از اسلام کشوری بزرگ بوده و بعد از اسلام بزرگتر شده است.