به گزارش خبرنگار مهر، هشتاد و پنجمین جلسه از پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با تذکر مجید فراهانی با موضوع مدارس آغاز شد.
مجید فراهانی در تذکر خود گفت: شهرداری تهران بر اساس قانون و در مسیر ایفای مسئولیت اجتماعی خویش بر اساس بودجه مصوب سال ۱۳۹۷ شورای اسلامی شهر تهران مکلف است مبلغ ۲۹۶ میلیارد ریال برای «کمک به توسعه و تجهیز مدارس» هزینه نماید و لازم است روند تخصیص و پرداخت نقدینگی به این ردیف در آستانه سال تحصیلی در اولویت قرار گیرد، تا دانش آموزان تهرانی سال تحصیلی جدید را در مدارسی آماده تر و مناسب تر آغاز نمایند.
افشین حبیبزاده نیز در هشتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکری از تکدی گری به عنوان یکی از معضلات شهر تهران یاد کرد و گفت: تکدیگری به دلایل متعدد در شهر رواج یافته و باعث ایجاد مشکلات و آسیبهای اجتماعی در حوزههای مختلف شده است.
وی با اشاره اینکه در مواد ۷۱۲ و ۷۱۳ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۷۵، تکدیگری جرم انگاری شده است، ادامه داد: اکنون شاهد این پدیده به صورت سازمان یافته علی الخصوص از طریق به کارگیری کودکان در مناطق مختلف شهر هستیم که علاوه بر ایجاد مشکلات اجتماعی و ارائه تصویر نازیبا از شهر، گاهی مشاهده می شود که این افراد از طریق زورگیری و تهدید باعث ایجاد نگرانی در شهروندان و در نتیجه شکل گیری فضای عدم امنیت در شهر میشوند.
تذکر در خصوص تأخیر در ارائه برنامه سوم شهرداری تهران
مرتضی الویری در جلسه علنی روز سه شنبه شورای شهر تهران با اشاره به جلسه سیاست گذاری های برنامه سوم و زمان بندی اعلام شده در آن جلسه گفت: شهرداری موظف بود تا پایان تیرماه سال ۹۷ برنامه ۵ ساله سوم را به شورای شهر ارائه کند.
وی افزود: شورای شهر نیز پیش بینی کرده بود ۵ ماه روی این برنامه کار کند و سپس آن را به شهرداری ارائه کرده و شهرداری بر مبنای آن، بودجه ۹۸ را تنظیم و تقدیم شورا کند.
الویری تأکید کرد: متأسفانه به دلیل تغییر شهردار، زمان بندی تغییر کرد و بنابراین به شهرداری تذکر می دهم تا پایان هفته آینده این برنامه به شورا ارائه شود زیرا تأخیر بیشتر اتفاقات تلخی را رقم می زند که مهمترین تلخی این است که شهرداری فرصت نمی کند بودجه ۹۸ را براساس این برنامه تنظیم کند.
زهرا نژادبهرام نیز در جلسه امروز شورای شهر تهران گفت:حدود ۱۰ سال پیش طی تصویب طرحی در شورای شهر تهران قرار بر این شد که بوستانی فرامنطقه ای در سطح شهر به نام بوستان دانش و طبیعت ایجاد شود و قرار بود بخشی از املاک مورد نیاز مورد تملک شهرداری قرار بگیرد.
اجرای طرح «کلید به کلید» برای دارندگان موتورسیکلتهای فرسوده
محسن پور سید آقایی نیز امروز در جلسه علنی روز یکشنبه گفت: براساس گزارش بانک جهانی خسارت آلودگی هوای تهران سالانه بیش از دو میلیارد و ششصد میلیون دلار است. شهرداری تهران به دولت بودجه ای معادل دو میلیارد دلار پیشنهاد کرده تا با نوسازی ناوگانهای حمل و نقل بتواند مانع از زیان ۲.۶ میلیارد دلاری شود.
پورسید آقایی از طرحی خبر داد که در آن نیاز به هفت هزار میلیارد بودجه (معادل دو میلیارد دلار سال گذشته) بود که قرار بود دولت آن را تامین کند و مابقی از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام می شد. این برنامه ای برای نوسازی کامیونها اتوبوسها و کاتالیستتاکسی ها اعمال می شود.
وی ادامه داد: معاینه فنی در تهران به صورت ۲۴ ساعته و در تمام شهر تهران اعمال میشود. تاکنون فقط برای ساعات طرح و در محدوده زوج و فرد این رصد انجام میشد. از آبان ماه به کل تهران تعمیم داده میشود. مبادی ورودی شهر تهران به سامانههای ثبت تخلف نیز مجهز خواهد شد که مناقصه و خرید دوربینهای آن در حال انجام است.
وی اضافه کرد:تمام دوربینهای سطح تهران به پروژکتور مجهز شده و در هنگام شب نیز میتوانند پلاکها را رویت کنند. این ضعف تا پیش از این وجود داشت که دوربینها توانایی عکسبرداری در شب را نداشتند.
به گفته وی در حوزه اتوبوسرانی هم بنده دو ماه قبل بخشنامه کردم که همه اتوبوسهای شرکت واحد باید معاینه فنی داشته باشند و از اول مهرماه هر اتوبوسی که دودزا باشد یا معاینه فنی نداشته باشد، اجازه تردد در سطح شهر نخواهد داشت.
پورسید اقایی اضافه کرد:اتوبوسرانی را هم ملزم کردهایم که بعد از این، معاینه فنی را صرفا از مراکز شهر تهران اخذ کنند که به صحت سنجش آنها اطمینان بیشتری وجود دارد. البته از مهرماه که این ضربالاجل به پایان رسید، بنده از مردم استمداد خواهم کرد که در نظارت عمومی به دودزایی اتوبوسها، ما را یاری کنند تا برای همیشه شهرمان را از تصویر زشت اتوبوسهای دودزا خلاص کنیم.
معاون شهردار ادامه داد:همچنین برنامه داریم که ۷۰۰ دستگاه اتوبوس دیزلی فعال در خطوط بیآرتی و حدود ۲۰۰ دستگاه اتوبوس بخش خصوصی را هم تا پایان سال به فیلتر دوده مجهز کنیم.
وی اضافه کرد: در دو هفته اول مهرماه از ۶تا۹ صبح کامیونتها و وانتبارهایی که کار توزیع کالاها را انجام میدهند، نمیتوانند در سطح شهر تردد کنند تا وضعیت ترافیک ابتدای مهرماه به حالت عادی بازگردد.
پورسیدآقایی همچنین از طرح کلید به کلید که برای ساماندهی موتورسواران شهر تهران آماده شده، خبر داد و گفت: در حوزه آلایندگی موتورسیکلتها؛ متأسفانه نقش موتورهای کاربراتوری بسیار مخرب است. برای این سه حوزه، سه برنامه داریم که به موازات هم در حال پیگیری است: ۱. تبدیل به انژکتوری ۲. طرح کلید به کلید ۳. موتورسیکلت برقی.
پورسیدآقایی دستیافتنی طرح در این زمینه را «طرح تبدیل کاربراتوری به انژکتوری» اعلام کرد و گفت: هم اکنون فاز پایلوت آن آغاز شده و چند نمونه هم تبدیل شدهاند که در حال برآورد میزان آلایندگی آنها هستیم. آلایندگی موتورسیکلتهای کاربراتوری بالغ بر ۱۵ گرم بر هر کیلومتر پیمایش است که با تبدیل به انژکتوری به کمتر از یک سوم (۵ گرم در هر کیلومتر پیمایش) میرسد و حتی پیشبینی تا ۲ گرم بر کیلومتر نیز وجود دارد.
وی ادامه داد:هزینه این کار برای هر موتورسیکلت در فاز آزمایشی حدود ۲ میلیون تومان برآورد شده است که در مرحله اجرا و در تعداد زیاد، احتمالا به کمتر از یک میلیون تومان برای هر موتورسیکلت میرسد که واقعا بهصرفه است و می تواند در کوتاهمدت دستاوردهای خوبی در زمینه کنترل آلایندگی ناشی از موتورسیکلتها داشته باشد.
معاون حملونقل ترافیک همچنین از طرح «کلید به کلید» با همکاری انجمن موتورسیکلتسازان خبر داد که طی آن دارندگان موتور سیکلتها میتوانند موتور خود را تحویل داده و موتور جدید را با وامهای بلندمدت دریافت کنند.
آلودگی هوا و تعطیلی مدارس، محور تذکرات اعضا
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری بر ضرورت پرهیز از تصمیم گیری یک شبه برای تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا تاکید کرد.
زهرا صدراعظم نوری پس از گزارش معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در خصوص تشریح برنامه های کاهش آلودگی_هوای شهر تهران گفت: ضرورت دارد در کارگروه استان تهران راجع به تعطیلی مدارس در ایام پیک وارونگی هوا تصمیم گرفته شود و از اقدامات یک شبه پرهیز شود.
مجید فراهانی رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران نیز پس از استماع گزارش معاونت حمل و نقل شهرداری تهران گفت: بحث آلودگی هوا، از مهم ترین مطالبات شهروندان است و موضوع آلودگی هوا یک بحران ملی است و عزم ملی می طلبد.
وی تاکید کرد: فقط شهرداری تهران درگیر این مسئولیت نیست. بر اساس آمار در زمان تشدید آلودگی هوا، شمار بیماران تنفسی ۶۰ درصد افزایش پیدا می کند. آلودگی هوا موجب کاهش عمر به میزان حداقل ۵ سال در تهرانیان شده است.
عضو شورای شهر تهران گفت: بر این اساس سن امید به زندگی کاهش یافته است؛ بر اساس آمار بانک جهانی ۹۹۰۰ نفر در سال ۸۴ بر اثر دو آلاینده مهم فوت کرده اند.
وی ادامه داد گزارشی که معاون حمل و نقل ارائه کرد فعالیت های مختلفی بود که بخشی از آن بر اساس طرح جامع ترافیک و متناسب با طرح جامع انجام شده است.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: اگر بخواهیم این گزارش را به سه بخش کنیم می توان این گونه تقسیم بندی کرد؛ یکی آنکه برخی فعالیت ها نیازمند بودجه دولتی است، بخش دیگر بر اساس بودجه معاونت حمل و نقل قابل انجام است و اما بخش سوم نیازمند پیگیری مدیریتی است و با هماهنگی صورت میگیرد مثل عبور اتوبوس ها گازی و کامیون ها از مداخل شهر تهران است اتفاقا بخش سوم بر اساس آمار منتشره بیشترین عامل آلودگی هوا بوده است.
فراهانی گفت: شهریور سال گذشته عنوان شد که ۵۱ درصد آلودگی هوا تهران به دلیل ورود کامیون ها است که حدود ۲۰ هزار دستگاه وارد شهر می شده اند. که با پیگیری های مدیریتی رفع خواهد شد.