به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ مسعود باقری بعدازظهر یکشنبه در کارگاه آموزشی و تخصصی مسئولان هیئات مذهبی شهرستان همدان در خصوص اثرات ماه محرم در پیشگیری از جرایم و جلوگیری از سرقت و بزه کاری گفت: هنگامی که آمارها را در زمانها و ایام مختلف رصد میکنیم متوجه کاهش جرایم در ایامی خاص میشویم که یکی از این ایام، ماه محرم است.
سرهنگ باقری افزود: فضای معنوی ماه محرم باعث کاهش درگیری ها و مشاجره های خیابانی میشود.
فرمانده انتظامی شهرستان همدان بابیان اینکه یکی از مهمترین موارد جرم در جامعه نزاع خیابانی است که در بیشتر موارد به ضرب و جرح و گاه نقض عضو و قتل منجر میشود، گفت: این درگیری ها در ماه محرم به تبع از فضای روحانی شهرها کاهش پیدا میکند و مردم در چنین فضایی، کمتر به سمت عصبانیت و درگیری روی می آورند.
وی به جامعه هدف مخاطبین برنامه و مراسم مذهبی در ایام محرم اشاره کرد و گفت: استفاده مناسب از این ظرفیت با هدف ارتقای آموزههای پیشگیری از وقوع آسیبهای اجتماعی با رویکرد فرهنگی مدنظر این معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی قرار دارد.
سرهنگ باقری گفت: برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم با جسم و جان مردم سرشته شده به همین دلیل آمار جرایم و آسیبهای اجتماعی در این ایام کاهش چشمگیری دارد.
فرمانده انتظامی شهرستان همدان در ادامه با اشاره به ویژگیهای خاص استان و ساختار مذهبی و فرهنگی آن، گفت: باید مسئولین هیئات مذهبی بر آموزههای موثر با رویکرد وحدت مذاهب تاکید کنند.
وی تأکید کرد: در شرایط کنونی دشمن با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی تلاش دارد نقش نهادهای مذهبی را در زندگی مردم کمرنگ جلوه دهند که در این راستا باید با بصیرت و آگاهی، مدیریت و انسجامبخشی در برگزاری برنامههای عزاداری امام حسین(ع) اقدامات و اهداف شوم دشمن را ناکام گذاشت.
استاد حوزه و دانشگاه نیز با اشاره به اینکه فضای جامعه در ماه محرم برای احیا و اشاعه معروفها مهیاتر است، گفت: راه سعادت جامعه از احیا امر به معروف و نهی از منکر میگذرد و با اشاعه معروف ها در جامعه، منکرات خود به خود به حاشیه خواهند رفت.
آیت الله محمد قائم مقامی با تاکید براینکه زیر خیمه عزای ائمه اطهار (ع) باید به معنای واقعی میزبان تمام افراد بود، گفت: باید دیدمان را تغییر دهیم و نگوییم این فرد خوب است و آن یکی بد، چرا که خیلی از افراد زیر این خیمه عزاداری میکنند که شاید گناهکار باشند اما با شرکت در این مراسم پاک شوند.
وی افزود: در دنیای امروز، تبلیغات نقش و جایگاه مهمی ایفا میکند از این رو، انعکاس فعالیتهای مسجد در بین مردم و اطلاعرسانی و آگاهی نسل جوان از فعالیتهای متنوع مساجد گامی در جهت جذب جوانان به مساجد است.
وی عنوان کرد: تبلیغات هوشمند و حساب شده دینی، میتواند جوانان را در مسیر دینداری قرار دهد.
این استاد حوزه گفت: مسئولان هیئتهای مذهبی باید در کنار عزاداری برای اباعبدالله الحسین(ع) به موضوع قرآن در خطابهها و مدایح به صورت علمی پرداخته و تلاوت قرآن در هیئتهای مذهبی را بهعنوان یک اقدام مدنظر جدی داشته باشند.
وی افزود: در روزگاری که دشمن مسلح شده است تا اسلام ناب را از میان ببرد و خون شیعه را پایمال و میان مسلمانان دشمنی ایجاد کند باید نحوه برگزاری عزاداری شایستهتر باشد.
آیت الله قائم مقامی بابیان اینکه مدیران و خادمان هیئات های مذهبی در گرایش و علاقهمندی مردم به اهل بیت (ع) نقش دارند و نوع برخوردشان به خصوص ادب و تواضعشان در مقابل مهمانان و عزاداران برروی دیگر اعضا موثر است، گفت: باید مراقب بود تا هیچ حرکت نادرستی چهره شیعه و مراسم عزاداری سومین امام شیعیان را مخدوش نکند و فرهنگ اسلام به همان زیبایی حقیقی جلوهگری کند.