به گزارش خبرگزاری مهر، سمینار بین المللی «فهم معنای حقیقی انسان با رویکردی بر روانشناسی سلامت» با سخنرانی دانشپور عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی در دانشکده روانشناسی دانشگاه سوماترای جنوبی اندونزی برگزار شد.
در این سمینار که دانشجویان و اساتید این دانشگاه حضور داشتند، ابتدا اساتید اندونزیایی مقالات خود درباره موضوع مربوطه را ارائه کردند.
سپس دانشپور در مقاله خود اظهار داشت: با وجود پیشرفت حیرت آور بشر در عرصه های مختلف اما هنوز شناخت جامع و کاملی از انسان آنگونه که اسلام معرفی کرده ارائه نشده است.
وی گفت: با وجود گفتمان های مختلف در دانش روانشناسی و مکاتب گوناگون در این عرصه شامل مکتب زیست شناختی، مکتب رفتارگرا، انسان گرا و مکتب هستی گرا اگرچه هر کدام با دید مثبت ماهیت انسان و کمال و شکوفایی استعدادهای او را مد نظر قرار دادند اما در مقایسه با کامل ترین مکتب وحیانی کمبودهایی داشتند و از جامعیت لازم برخوردار نیستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی افزود: قرآن کریم با افق بالاتر از نگاه خالق، ماهیت حقیقی وجود انسان را معرفی نموده و ویژگی های جامع تری در بحث سلامت و روان انسان معرفی می کند.
دانشپور خاطرنشان کرد: در این مقاله سعی شد ضمن شناخت هویت حقیقی انسان و معرفی مفهوم انسانیت، رسیدن به تعادل و سلامت روان را به عنوان نقطه آغاز این سیر صعودی و تکامل انسان به سوی توحید معرفی کنیم و ویژگی های معرفی شده در قرآن کریم در رابطه با ابعاد اعتقادی و رفتاری انسان را به تفصیل مورد اشاره قرار دادیم.
از دیگر برنامه های سفر اعضای هئیت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی به اندونزی، برگزاری سمینار بین المللی «مفاهیم اقتصاد اسلامی» در دانشکده اقتصاد دانشگاه رادن فتح اندونزی بود.
در این سمینار ویسی درباره موضوع «اقتصاد اسلامی از منظر و نگاه قرآن» و جمعی از اساتید اندونزیایی به سخنرانی پرداختند.
وی ابتدا توضیحاتی پیرامون تاریخ اقتصاد از نگاه و دیدگاه قران ارائه کرد و سپس به بررسی آیاتی که دلالت بر تحریم تدریجی ربا دارند و منافات ربا با سیستم نظام اقتصادی اسلامی پرداخت.
در این نشست که اساتید و دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی رشته اقتصاد این دانشکده حضور داشتند به صورت مشارکتی مباحث ارائه گردید و در ادامه ویسی در خصوص تحریم های آمریکا و تاثیر آن بر کشورهای منطقه پرداخت بیان کرد: تنها راه مقابله با تحریم ها مقاومت و صبر است و یقیناً وضع به این شکل باقی نخواهد ماند مهم این است که انسان مومن امیدوار و البته اهل تلاش و مجاهدت باشد.